MikiberG>> o tom vím uniklo mi to. Pozdě ani se neprodala. Poslal jsem emila prodejci ale neozval se.
smazak73>> TomTom má taky mouchy nevím jak ted ale byly doby kdy neuměl navigovat přes hranice. Nevím jak do něj nasoukat jiné mapy než originál. Podopora přípravy cest v PC taky nic moc. Mimo silnice funguje Garmin dobře jediná nevýhoda u zuma je ono známe přebarvení mapy v navigačním režimu t.j. nepoznám vrstevnici od chodníku nebo potoka.
Mám Zumo 550 a trasy plánuji v programu MapSource(součást dodávky Zumo). Trasu naplánuji v Map Source a přímo v tomto programu máš odkaz zobrazit trasu v Gogole Earth, nebo je tam odkaz zobrazit sat. snímek z webu Googlu, kde si trasu prohlídneš ze satelitních snímků. Naplánovanou trasu odešleš do navigace a nepotřebuješ nic převádět. Nemám zkušenosti s TomTomem, ale naplánovanou trasu v mém Zumu nahraju kdekoli na kartu a nahraji zase do dalšího Zuma. Nevím jestli takovéto sdílení tras, případně bodů zájmů je možné i mezi TomTomama. Ukládání prošlých tras je také super a také nevím, jak to funguje u TomToma. Zumo používám dva roky a jsem velice spokojen. Jasně, že má nedostatky, ale kde nejsou.
vlada-gsa napsal(a):
smazak73> to není trasa pro výlet na moto je to jen zkouška autoroutingu na google. Výletní trasy vypadají jinak třeba tak:
Prosímtě, je tomu někde větší pokec. Dělám si Albánii v eartu, mám objednanou Noname navi z číny (umí IGO, Tomtoma, Garmin-jdou tam nacpat 3 systémy najednou) ale bojím se že neseženu mapový podklad. Prostě nebude mapa Albánie a nevím jak to teda pojede. Kdych tam narval jako podklad ty klasické mapy bylo by to lepší.
A nebo se mýlim a to nahraje i tem gugle podklad? Já totíž vůbec netuším jak to bude vypadat.
Je to alchymie dopředu ti to nikdo neřekne do IGO ani do TOMTOM žádné vlastní mapy nenacpeš nebo přesnějí já o tom nemám info. Pro Garmina se mapy dají vyrobit problém bude s rastrovými mapami nevím jestli s nimi poslední verze XT umí dělat. To ti může říct někdo kdo už XT používá. Pokud ne je jedniná možnost nacpat na Oziexplorer. Pokeců je plný net ale na konkrétní přístroj to nikdy neřeší.
tak jak hledam ruzne mapy a planovace na tu cestu na Blízký Východ, tak jsem narazil na http://garmin.na1...utable.php a je to perfektí detailovana mapa. Mrkněte třeba na město kdekoliv na světě (Jordánie, Indie, Pakistán apod. těžká místa). Zvětšte si mapu abyste si nejdřív ověřili, zda je mapa pro vás vhodná.
Zaklikněte na mapě čtverce, které vás zajímají.
zanechte váš mail v příslušném okénku
nechte jejich server, aby za vás vytvořil cely mapset
uvědomí Vás mailem, že je připraven soubor ke stažení a bude tam následujích 48 k dispozici (Tr, Jo,Sy, SA, Is, Lb bylo JENOM 27M
stahněte příslušný soubor (openstreet.exe udělá install do mapsource, *.img je pro nahrání na kartu do zumo atd., celá škála různých voleb, dokonce i pro Mac a linux)
v MapSource je to opravdu fascinující, doufám že stejně lehký a bezproblémový bude i převod do Garmina
JSOU ROUTABLE
Jinak si rád hraju ještě od dob MS Autoroute s jejich pokračováním MapPoint
(offline na HDD bez DVD, mám to rád)
Doc přiložený následující obrázek:
[261.04Kb]
Upravil Doc dne 27.01.2010 08:50
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
[225.29Kb]
takže, provedl jsem převod map do garmina (278) pomocí mapsourcu, nikde žádný problém.
V simulating mode jsem zkusil tu routovatelnost, a musím říct, že to počítá setsakra rychle a zdá se, že je tedy na obzoru konečně řešení do budoucna na free mapy do garmina různých oblastí světa
(kéž je máme zapotřebí)
Trošku odbočím : Tyhle detailní popisy míst a tras jsou na jednu stranu výhodou a zjednoduší cestování, pokud ale pojedu takhle dokonale mapově vybavený, nepostrádá ta cesta už trošku kouzlo "dobrodružnosti" a "objevitelství" ? Mám dojem že právě Ty Docu, jsi někde tady na fóru psal základní hesla : 1) Správný cestovatel neví pořádně kam jede. 2) Ještě lepší cestovatel dokonce ani neví, odkud přijíždí.. Ty se mi moc líbily a rád bych se jimi někdy aspoň částečně řídil, takže třeba připravovanou cestu "Orientexpres" plánuju spíš jen podle papírových podkladů. Bohužel, už nikdy nebudeme jako Dr. Emil Holub, Enrique Stanko Vráz. , Livingstone aj. odjíždět do úplného neznáma, to je jasné, ale jistou míru nejistoty bych si chtěl při delších cestách ponechat Ale neber to prosím osobně, to je jen můj názor..
Upravil bluesbery dne 07.02.2010 21:45
bluesberry, to je moc hezká odpověď co's napsal a vážím si jí
ono to je tak jak říkáš, není to o Holubovi ani Livingstonovi
ale všichni bychom chtěli jimi být, ale nejde to
děláme kompromisy, protože se tím neživíme, máme na pár dnů chuť udělat co nejvíc adventure se vejde, kromě toho jsme všichni tak trochu gadgetonáchylní, hehe
já osobně to mám rád před cestou a nakonec se podle toho vzácně držíme, spíš to patří do té cestovní horečky, v praxi to vyjde jinak
ale dobře, že sis na to vzpomněl
P.S.: Chateaubriand:
největší radosti jsou levné, protože kdyby byly drahé, tak by byly nekvalitní!!!!
(filosofický náhled)
P.S.1.:
určitě je lepší "nazdařbůh" nebo "longwaykamkoliv", jak tu někdo má v podpisu, než předsmažená klišé cestovních MUST, INN apod.
abych Tě uklidnil, jenom Ti řeknu, že ....prej....pojedeme i do Libanonu, což je natolik jisté, jako asi že Gott bude mít dvojčata...prostě nikdo neví a tak to má být Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
Tak jsem snad zpojízdnil činonavi, a dokonce na 4 druhy systémů- garmin, igo,tomtom, a ještě něco tam je
Tak ted někde sosnu mapsource a konečně zkusím realshow. Mám něco nachystáno v eartu a to by mělo jít do garminu- mají tam na to program. Akorát nevím jak to bude vypadat.
Vjel jsem na Docuv odkaz, nechal si poslat Kousek Albánie (mimochodem tam máš Aldo tvůj přechod, aspoň teda tu cestu)
Je to zatím nejlepší co jsem viděl, ale pořád tam spousta ,,mých" cest chybí. Tak uvidím jak se to chová když te google nebude mít podklad.
bluesbery napsal(a):
Trošku odbočím : Tyhle detailní popisy míst a tras jsou na jednu stranu výhodou a zjednoduší cestování, pokud ale pojedu takhle dokonale mapově vybavený, nepostrádá ta cesta už trošku kouzlo "dobrodružnosti" a "objevitelství" ? Mám dojem že právě Ty Docu, jsi někde tady na fóru psal základní hesla : 1) Správný cestovatel neví pořádně kam jede. 2) Ještě lepší cestovatel dokonce ani neví, odkud přijíždí.. Ty se mi moc líbily a rád bych se jimi někdy aspoň částečně řídil, takže třeba připravovanou cestu "Orientexpres" plánuju spíš jen podle papírových podkladů. Bohužel, už nikdy nebudeme jako Dr. Emil Holub, Enrique Stanko Vráz. , Livingstone aj. odjíždět do úplného neznáma, to je jasné, ale jistou míru nejistoty bych si chtěl při delších cestách ponechat Ale neber to prosím osobně, to je jen můj názor..
Krásně napsáno Takhle to také vidím....
Každopádně já dávám do navigačky už jen body a zajímavé vyhlídkové úseky. Právě z důvodů výše popsaných. Moc mi nesedí přesně doma připravit trasu... stejně to pak je v reálu jinak... tedy většinou. Nakonec, můj kamarád Waltr ví.....
Nakonec ještě jeden postřeh.... při "dobrém" nastavení mně navigace protáhla místy kam bych nikdy o své vůli a dobrovolně nejel - většinou to bylo vždy ku prospěchu kvality výletu....
bluesbery napsal(a):
Přesně tak já už na to taky kašlu .Jak pravil Jan Amos Komenský-veškeré plánování pro blbce vhodné jest .Nejlepčí výlety jsou výlety do neznáma
Pred cestou jsou planovacka a gps dulezite, aby mel clovek jakz-takz predstavu, hruby odhad kilometru a dnu a hrubou predstavu o tom, co se da stihnout
nekdy ale je clovek k veceru urvanej a posledni co potrebuje je ztratit se nebo dlouze hledat nejaky hotel. Tam se dobre gps hodi, protoze usetris cas a namahu a zbyde ti cas ..... na kefyr!!!
v kazdem pripade openstreet project je fajn vec a kdyz se stahnou i POI a behem 20 min objedes 5 hotelu bez dlouheho vyptavani a unavy
Na druhou stranu, ty nejlepsi mista v zivote jsem vzdycky nasel......omylem
Doc napsal(a):
tak jak hledam ruzne mapy a planovace na tu cestu na Blízký Východ, tak jsem narazil na http://garmin.na1...utable.php ............
zanechte váš mail v příslušném okénku
nechte jejich server, aby za vás vytvořil cely mapset
uvědomí Vás mailem, že je připraven soubor ke stažení a bude tam následujích 48 k dispozici (Tr, Jo,Sy, SA, Is, Lb bylo JENOM 27M..........
pls. Doc - jak dlouho jsi čekal na info mail, že je mapa hotová..?? dny?
tobig