Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 2 z 2:   1    2  

Dealeři- horší než my? Kdepak
pkprojekt
Přidané 08.02.2010 21:45

Registrace: 25.01.09
Thymallus napsal(a):
Jinak za mne - 2x jsem kupoval tady z fóra -AlesK/vytahovák na fajfky a Wing/DVD manuál a obojí proběhlo naprosto na jedničku.

Wing - té jeho dobročinnosti bych neříkal nákup a prodej. Ještě jednou díky Wingu!!

A.J.: Možná že by se dal víc využívat foťák a dobrý popis věci - holt do dá trochu práce - ale když chci přeci seriozně prodat člověku se kterým se bavím na tomto webu, tak musím fotit škrábance a ne pozlátko a nekvalitní fotkou. Možná že by se dalo sestavit desatero, aby se k němu každý veřejně přihlásil - to jsem zahlédl u rakouského wbu KTM. Podle mně je lépe řešit prodej veřejně a ne mimo mailem. Několikrát jsem nakupoval na Ebay - tam jsou skoro vždy 100% informace - to bodování a hodnocení prodejců taky není špatný.

Z těch předešlých řádek je mně smutno. Nějak jsem si myslel, že tohle tady není.
Pavel

Thymallus
Přidané 09.02.2010 07:39

Registrace: 07.04.09
Jasně, že u Winga to je spíše dobročinnost. Jsem přemýšlel, jak to nazvat a lepší slovo mne nenapadlo :-)

Apropos, kde je Wingovi konec?
Jeho znalosti a rady tady celkem chybí...

petr_t
Přidané 09.02.2010 07:47

Registrace: 06.05.08
taky jsem nakoupil a zatím v pohothumbs up ale musíme býtstále ve střehu bo cypu je stále dost např.http://www.motoin...setup.html

misakGS
Přidané 09.02.2010 10:14

Registrace: 03.04.09
petr_t napsal(a):
taky jsem nakoupil a zatím v pohothumbs up ale musíme býtstále ve střehu bo cypu je stále dost např.http://www.motoin...setup.html
Tak to je dobrej vtip,tři roky stará fotka,ale těm botám na ní je teprve rok....zajímavéhmm!

tobig
Přidané 09.02.2010 11:28

Registrace: 22.11.09
Třebas neumí nastavit ve fotografickém svém přístroji rrrr.mm.dd .... hmm!blushing
tobig

stepan
Přidané 09.02.2010 12:22

Registrace: 05.06.07
tobig napsal(a):
Třebas neumí nastavit ve fotografickém svém přístroji rrrr.mm.dd .... hmm!blushing

možná to myslel tak, že pouze rok sloužili, zbytek stály ve skladu Smile
Ono nové boty taky často stojí x měsíců ve skladu, a stejně se prodávaj, jako nový.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black

http://kouzelnyzi...
https://www.faceb...zelnyzivot

http://kouzelnyzivot.cz
moranka
Přidané 09.02.2010 22:32

Registrace: 20.04.08
Spíš vypadaj na stáří rok před focením.hmm!
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)

Waltr
Přidané 11.02.2010 14:52

Registrace: 27.06.08
Tak pro pořádek.
Příběh 2 má pokračování. Maník se ozval že o výměnu stojí. Na moji výtku o tom že psal že to pošle před měsícem, se omluvil že zapoměl napsat. Nemohl ho poslat, měl nějaké problémy s odvozem motorky.
Výborně, tak tohle možná skončí dobře.
A třeba mi přijde i slibený Takbag od Parina a ....ááále.comfort

tobig
Přidané 12.02.2010 08:55

WALTR napsal(a):
Tak pro pořádek.
Příběh 2 má pokračování. Maník se ozval že o výměnu stojí. Na moji výtku o tom že psal že to pošle před měsícem, se omluvil že zapoměl napsat. Nemohl ho poslat, měl nějaké problémy s odvozem motorky.
Výborně, tak tohle možná skončí dobře.
A třeba mi přijde i slibený Takbag od Parina a ....ááále.comfort

Dovolím si malý komentář... Cool

Z mého pohledu a zkušeností, už bych dal ruce od takového kšeftu pryč. Je to šlendrián, nechat zákazníka (kupujicího) měsíc čekat. Nezlobte se na mně, ale výmluv je spoustu a výše uvedená je přesně jedna z nich. Ono poškozená důvěra se opravdu těžko pak získává zpět.

S radostí tady ale čtu, že převládaj mezi námi ti poctiví.... a dobrých kšeftů se solidními prodejci je mnohem více než těch špatných.... a to je fajn thumbs up
tobig

Alda
Přidané 12.02.2010 09:07

Registrace: 20.10.07
Tady z fora jsem koupil stupacky TT, zaplatil jsem je predem na ucet a za 2 dny jsem je mel perfektne zabaleny doma.
Dalsi zkusenost je jeste lepsi, zdejsi clen nabidl kufry, po tel. jsme se dohodli ze jsou trochu jety a je treba je videt. Takze on mi je posle, ja si je prohlidnu, promyslim a pak budto nejak vratim nebo zaplatim.
Takze jsem si na zaklade duvery vyzvedl 3 vario kufry vc. drzaku a plotny na 12GS - to je neuveritelny. Vsechno bylo OK, prodavajicimu jsem je zaplatil a jsme oba spokojeny.

A jeste me tak napada... ptal jsme se kde zaparkovat kdyz jdu do O2 areny, Morabo mi nabidl parkovani v jeho garazi a dal mi svoje klice. Videli jsme se poprvy. To je proste mazec.

tobig
Přidané 12.02.2010 09:15

to ALDA > kéž by to takhle probíhalo vždy...... thumbs up
tobig

jencekgs
Přidané 12.02.2010 09:16

Registrace: 27.12.08
Myslím si taky žeje tu parta dobrých lidí, ale bohužel se vždy najde černá ovce.
Jak jsem psal dříve koupil jsem tu hodně věcí a bez jediného problému. Doufám že to bude takhle pokračovat dál.
Splněný sen moje 1100GS

Waltr
Přidané 17.02.2010 18:53

Registrace: 27.06.08
Tak sláva. Příběh číslo 3 se taky stáčí do správného místa. Parino, mi volal aby napravil nějaké nedorozumnění u odesilatele tady v čechách. Můj opravdová Famza Tangbag bude zaslán. thumbs up
A perla na závěr.
Zjštuji na různých forech jak dostat balíček z JAR k nám- clo a tak. Chtěl jsem koupit diagnostiku GS 911. Přijde mi PM ,,hele můj kámoš je prodává v Irsku" ukecal cenu 435 eček. Poslal po po kamárádovi k nám, ten to tady zabalil, poslal, já zkusil v počítači...a až pak poslal peníze. Nikdy jsme se neviděli, a poslal zdoží za 22800kč (byli jsme dva) thumbs up
Není to s námi tak zlé.

vorel
Přidané 18.02.2010 12:01

Registrace: 03.05.07
Alda napsal(a):
Tady z fora jsem koupil stupacky TT, zaplatil jsem je predem na ucet a za 2 dny jsem je mel perfektne zabaleny doma.
Dalsi zkusenost je jeste lepsi, zdejsi clen nabidl kufry, po tel. jsme se dohodli ze jsou trochu jety a je treba je videt. Takze on mi je posle, ja si je prohlidnu, promyslim a pak budto nejak vratim nebo zaplatim.
Takze jsem si na zaklade duvery vyzvedl 3 vario kufry vc. drzaku a plotny na 12GS - to je neuveritelny. Vsechno bylo OK, prodavajicimu jsem je zaplatil a jsme oba spokojeny.

A jeste me tak napada... ptal jsme se kde zaparkovat kdyz jdu do O2 areny, Morabo mi nabidl parkovani v jeho garazi a dal mi svoje klice. Videli jsme se poprvy. To je proste mazec.

já ci taky pochvalu za dovoz tech kufrůch, a ci a ci a ci
říkám si hurikán

milan
Přidané 22.02.2010 13:17

Registrace: 21.10.07
WALTR napsal(a):
Pozoruji tady ty debaty kolem zastoupení BMW a z některých příběhů mě mrazí.
Ale po nedávné historce s nákupem ve ,,zdejších řadách" se musím podělit o své story i já.
Je to o to smutnější, že u obchodníků chápeme ,,touhu zbohatnout" a pracovníku ,,postrádání loajality firmě"
Ale na co se vymluvit tady?
Tak začnu postupně.
Příběh 1)
Přítelkyně si koupila BMW F 800GS- byl to frmol, chtěli jsme stihnout Skotsko každý na své. U prodejců nehrozilo, tak dovozce (bazar)z Brna. (bída a utrpení- ale to je jiný příběh) Prostě jsme vzali jen ABS- časem jsme chtěli dokoupit chybějící výbavu- bazar- zde. Chrániče rukou- ejhle narazil jsem na kluka co je nabízel. Prohodili jsme pár PM a já s tím že je beru přítelkyní na vánoce a on s tím že jsou jako nové a neškráblé- jsme si plácli.
-rýhy několik centimetrů nasvědčovaly že jsem přišel o ,,vánoční dárek" přítelkyně pronesla ,,ale mě to nevadí, už se tím netrap"
Příběh 2)
Má snížené sedlo, a zjistili jsme že vyšší je tošku pro ni vhodněji tvarované a výška by neměla dělat problém. Neřešili jsme to, nebyla to hrůza....až jednou Inzerát ,,vyměním normální za snížené" probral jsem to s Petou a šli do výměny.
Píšu maníkovi- mám tady špatnou zkušenost- pošli a když bude OK pošlu zpět své- ,,dobrá a přidám ti lahev wizoura"- píše maník,tak proč ne. Pošlu to tento týden.
Ano dodnes čekáme na sedlo. Měsíc? asi nepříjde. Objevil se v tématu ještě jeden zájemce o naše sedlo- třeba by už bylo doma.
Jenže domluvil jsem se, čekal jsem- už ne.
Příběh 3)
Tankbag. Budu kupovat Adv 12, tak jsem při zhlédnutí inzerátu ,,tankbag na 12" pookřál. Byla přiložena fotka, popis zněl ,,jako nové" v pořádku. Udělal jsem téma at zjistím jestli bude z normální 12 sedět na ADv. Napsal ujištující PM jestli je to opravdu daný typ a jestli přímo na GS. Měl to být Famsa ....měl.
Přišel Touratech s utrženým zipsem, izolačkou staženou přeskou a stavem jako po Dakaru.
Je mi z toho na blití.
Z každým kdo prodával jsem se podělil o předešlé zážitky, a každý prodávající to odsoudil, a přidal pár moralistických vět.
Je mi na blití. Srabi.

No víš chlape doby kdy morky byly stylem života a lidi kolem nich si pomáhaly už se asi nevrátí .
Když říkám pomáhaly nemyslým že někdo by měl něco dělat zadarmo to ne - ani ja to zadarmo nedělám ale zároven nedokážu okrádat zákazníky . a přesto si jich mnoho myslí že na nich ohromě bohatneš . ale pravda někdy to tak je ja mám podobné zkušenosti . každopádně ja tohle nedělám a tak sem trochu vzdal provoz doplnků servisu motocyklů pneuservisu a začal dělat něco jiného .
Co si budem povídat většina z lidí co sem chodí přijde do práce nic k tomu neptřbuje a za 100 kč na hodinu určitě . tak že 15 -20 tis měsíčně .
investice do vybavení servisu - ca 350 - 400 tis a to mi ještě mnoho věcí chybí no a při těchto krásných odvodech státu DPH 20% zdravotní socialní a daň z přijmu ted 15% a bude 25% je to upně jednduchý

vyděláš za den práce cca 2400 kč s DPH zustane ti 2000 z toho odečteš cca 200kč na provoz dílny
no a z 1800kč zaplatíš 15% daň zustane ti 1530 kč ale ještěz 1800,- ktré už nemáš odvedeš zdravotní a sociální ve výši tuším 36,5 % neboli to uplně jednoduše sečteš tak odvedeš z 1800kč státu 51,5 % tak že ti zustává nějakejch 875 kč (odhad - nemám kalkulačku ) no a ruku na srdce kolik z vás dělá za 900kč deně . a do práce řijde jen s holýma rukama ( sedí za stolem nebo točí volanem nebo jiná profese - nikomu nic nehaním ono má každé svoje , ale zamyslete se).

no ajelikoš nedokážu lidi "obírat! o jejich prachy tam mě to asi neuživí , jak jsem zjistil dělám tuto práci asi až příliš poctivě provozovat bazar či dovoz motorek slátat vraky a prodat to je mi proti srsti když to udělám kvalitně - neprodejné . dyž vyděláš něco na dílech nebo na pneu do 5ti procent a musiš držet 2 roky záruku pač ja nejsu internet ja se neschovám za nějakou poštovní schránku . přičemž zrovna u pneu -doplnková vybava na motokola letmo uchycený kola atd stála cca 40tis jak jsem zjistil jsem jeden z mála v okolí kdo je podobně vybaven , ale jen pár lidí to ocení zbytek radši nevyváží nebu mu stačí cokoli jen at je to levné . vždyt je to jenom motorka - až zmizne z věty to jenom budou tady motrky a věci kolem na jiné urovni

a tak by se dalo psát dál a dál a tak jako Bereza s kuframa taky typuju zě kdyby ho to nebyvylo šel by radši dělat zábradlí a měl za to víc , a pod .
Budu radši dělat pár věcí pro lidi co to ocení a ti co moc špekulujou at jdou jinam bude mi to milejší ež se snížit k omu abych je podváděl .
Upravil milan dne 23.02.2010 07:25
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!thumbs up

www.motolecebna.cz
Strana 2 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 93
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.29 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI