bluesbery napsal(a):
Chci vyměnit origo světlo se žárovkou za tohle :
Mám dvě otázky :
1) bude nutné použít odpor, nebo je LED světlo už na to uspůsobeno, jak už
bylo dříve někým zmíněno ?
2) Nemáte někdo volný konektor (samec) do samice uprostřed ?
Thanks....
Přesně toto světlo jsem taky dával na 07. Musel jsem přidat ten odpor.
bluesbery napsal(a):
Taky ho mám od něj, jen čekám na ten konektor už 5 měsíců..
To je z novějšího ročníku(2008), takže tam budeš muset přidat ten "odpor".
Zapojení si vyzkoušíš i z 9V baterií a s multimetrem si zase vyzkoušíš zapojení na motorce(multimetr má vlastní zdroj, tudíž se nemusíš bát o to, že ho Can-Bus diagnostikuje), a nebo jsem to špatně pochopil a hledáš technicky, jak to zapojit?
Každopádně jsou tu dva typy, ten první neoriginální, který je třeba na mém odkazu je již připraven pro montáž.
Na ten originál, z Bluesberyho fotek se musí ta zátěž připojit, otázkou je jaká.
Ještě o tom něco počtu...
To Kilingman> které máš Ty, to co má Bluesbery nebo to co je na fotkách na začátku treadru?
Upravil Tomas1200GSA dne 11.03.2010 19:54
bluesbery napsal(a):
Taky ho mám od něj, jen čekám na ten konektor už 5 měsíců..
To je z novějšího ročníku(2008), takže tam budeš muset přidat ten "odpor".
Zapojení si vyzkoušíš i z 9V baterií a s multimetrem si zase vyzkoušíš zapojení na motorce(multimetr má vlastní zdroj, tudíž se nemusíš bát o to, že ho Can-Bus diagnostikuje), a nebo jsem to špatně pochopil a hledáš technicky, jak to zapojit?
Každopádně jsou tu dva typy, ten první neoriginální, který je třeba na mém odkazu je již připraven pro montáž.
Na ten originál, z Bluesberyho fotek se musí ta zátěž připojit, otázkou je jaká.
Ještě o tom něco počtu...
To Kilingman> které máš Ty, to co má Bluesbery nebo to co je na fotkách na začátku treadru?
Už jsem ti odpovídal, ale asi se to ztratilo:
Tomas1200GS napsal(a):
Co je napsáno na zadní straně světla(černý dekl)?
12V 0,96W
12V 2,8W/0,24W
Mám úplně něco jinýho, třetí variantu, fotky jsou na první straně :-(
Takže jak jsem čekal - po zapojení LED světla světlo vesele svítí, ale motorka tvrdošijně diagnostikuje vadnou zadní žárovku - tzn. žlutej trojúhelníček, na displeji žárovka a šipka dolů.
Světlo je uzpůsobeno pro 12V (uvnitř něj jsou odpory), po připojení na 12V zdroj samozřejmě funguje normálně, jak jsem psal, i na motorce svítí, jde jen o to, jak donutit CAN BUS si myslet že ta žárovka vzadu je OK i když má jiný odběr, napadá prosím někoho něco?
Jde o to, že diagnostika je nastavená tak, že do zadního světla teče nějaké množství proudu. Diodové světlo má o dost nižší spotřebu, což víš. Ten výkonový rozdíl způsobuje tu chybu. Řešením by mohlo být změna přeprogramováním jednotky. V servisu by to měli zvládnout. Další řešení by bylo ke světlu připojit paralelně rezistor, který by výkonový rozdíl spotřeboval. U běžného světla ten rozdíl není až takový, ale na brzdové světlo by ten rezistor musel vydržet kolem 20 wattů.
Přeprogramování jednotky beru, jen nevím kde-kdo to asi tak dělá? Invelt a nebo to vzít přes Vídeň? :-( Mám pocit, že mi tam nový FW nahrávali před rokem :-(
Pararelně rezistor je k ničemu, topí to a nic to nepřinese, akorát další problémy. Myslel jsem si - naivně - že bych i trocha proudu ušetřil, baterce vypomohl, elektrickému posilovači do žil energii nalil a ono nic :-(
Killingman napsal(a):
Přeprogramování jednotky beru, jen nevím kde-kdo to asi tak dělá? Invelt a nebo to vzít přes Vídeň? :-( Mám pocit, že mi tam nový FW nahrávali před rokem :-(
Pararelně rezistor je k ničemu, topí to a nic to nepřinese, akorát další problémy. Myslel jsem si - naivně - že bych i trocha proudu ušetřil, baterce vypomohl, elektrickému posilovači do žil energii nalil a ono nic :-(
Hoj, volal jsem do Inveltu ohledně led blinkrů. Blinkry vykazují stejnou závadu jako led světlo. Dle jejich slov je jedinné řešení přidané led zařízení diagnostikou přiřadit k motorce. Práce na 1/2 hod a stojí to cca 600. Holt máme ty starší ročníky motorek
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
aldo napsal(a):
Hoj, volal jsem do Inveltu ohledně led blinkrů. Blinkry vykazují stejnou závadu jako led světlo. Dle jejich slov je jedinné řešení přidané led zařízení diagnostikou přiřadit k motorce. Práce na 1/2 hod a stojí to cca 600. Holt máme ty starší ročníky motorek
Ahoj, no to je sice super, ale jak to udělat prakticky mě moc nenapadá. Jet tam s tím už namontovaným s tím, že mi bude celou dobu svítit kontrolka na palubovce? A nebo to tam dovést a říct tohle tam chcu namontovat a snažte se? Po zkušenostech vím že by to celé mohlo dopadnout i jinak (nemáte original BMW světlo/blinkry - sorry, neumíme, a jedeš zpátky :-( )
aldo napsal(a):
Ahoj, no to je sice super, ale jak to udělat prakticky mě moc nenapadá. Jet tam s tím už namontovaným s tím, že mi bude celou dobu svítit kontrolka na palubovce? A nebo to tam dovést a říct tohle tam chcu namontovat a snažte se? Po zkušenostech vím že by to celé mohlo dopadnout i jinak (nemáte original BMW světlo/blinkry - sorry, neumíme, a jedeš zpátky :-( )
Hele máš telefon tak si tam zavolej p. Horský 606711277. Já jsem s nima domluvenej, že si to mám namontovat a pak zavolat. Vše je o dohodě a nemusím být dopředu na měsíc objednaný.
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
Na každý LED blinker,jsem přidal 6ohmový rezistor pro 12V/21W žárovku a všechno fíčí tak jak má!
Rezistory jsem koupil tady :
http://www.stualarm.cz/produkt/ledr-21m-rezistor-6-ohm-pro-zarovku-12v/21w-hlinikove-pouzdro/