ADV se mi určitě vzhledově líbí víc, většinu věcí co má oproti normálnímu GS využiju, kromě drátěných kol. Ale terénní vlastnosti ADV jsou mi k ničemu, jezdím silnici, případně nezpevněný cesty. Nejsem žádnej čahoun (179cm), takže s ADV bych toho měl plný kecky. Zvlášť s kuframa, plnou nádrží a spolujezdkyní. Jde o to, že ADV se mi víc líbí a je prakticky za stejný peníze jako normální GS + kryty hlav, padáky, plast na zobák, vyšší plexi, držáky kufrů
Dovoz NOVÉ BMW R1200GS Adventure ze zahraničí. Srovnání jízdních vlastností GS/GS ADV
Přidané 26.03.2010 23:43
martin1188 napsal(a):
ADV se mi určitě vzhledově líbí víc, většinu věcí co má oproti normálnímu GS využiju, kromě drátěných kol. Ale terénní vlastnosti ADV jsou mi k ničemu, jezdím silnici, případně nezpevněný cesty. Nejsem žádnej čahoun (179cm), takže s ADV bych toho měl plný kecky. Zvlášť s kuframa, plnou nádrží a spolujezdkyní. Jde o to, že ADV se mi víc líbí a je prakticky za stejný peníze jako normální GS + kryty hlav, padáky, plast na zobák, vyšší plexi, držáky kufrů
Neřeš to a ber GSA.
Ja měnil loni GS za GSA a ovladatalnost je stejná (a to mám 170 cm), ochrana proti počasí o dost lepší.
Dovoz NOVÉ BMW R1200GS Adventure ze zahraničí. Srovnání jízdních vlastností GS/GS ADV
Přidané 27.03.2010 07:18
ty blaho jak to delas pri ty vejsce to naskakujes za jizdy tam kolega mel obavy z kvality ja za sebe uz mam treti gs a bez problemu a na invelt nenecham dopustit je to vse o tom jak se clovek chova ke me a k mejm kamaradum jsou absolutne v pohode
Přidané 27.03.2010 08:30
Tak jsem včera vyzkoušel GSA, krásná, 07, alpinweiss, no kočička, myslím, že jsem se utvrdil, že takovou potřebuju...
Na "normální" GS už jsem taky jel a poměrně dost ji taky vyzkoušel a musím říct, že rozdíl v agilitě, stabilitě ani manévrovatelnosti jsem naprosto nezaznamenal. Možná kdybych mohl přesednout přímo z jedné na druhou, něco bych postřehl, ale takhle ne. Navíc takový drobný nuance člověk stejně vnímá tak první týden, pak si na svůj stroj zvykne a bude to prostě ta jeho motorka. Zvlášť pokud je to ta NEJ!
Maiali nel Fango!
Přidané 09.05.2010 11:00
V současnosti řeším stejnou otázku.
U nás je dovezených motorek dost, ale mám podmínku odpočtu DPH, protože fakt nevidím důvod stát dávat cokoli zadarmo a když mám tu možnost odpočtu tak proč ji nevyužít.
Měl jsem v merku v německu předváděčku ale musím se trochu uskromnit s penězma tak se rozhlídl i v polsku.
Je fakt, že moto tam vyjde míň než u němců, ale zase je otázka v jakém bude moto stavu.
Na výber jich je víc, takže počkám až se mi ozvou prodejci, které jsem včera oslovil a napíšu jak jsem pochodil.
V německu přístup super, většina motorek ve 100% stavu se servisem a výbornou prodejní kulturou. Aspoň to mám podle čeho srovnávat.
Přidané 09.05.2010 21:54
Všem děkuji za odpověď. Nakonec jsem koupil obyčejné GS, na ADV prostě výškově nemám - na asfaltu je to v pohodě,ale plácnul bych s tím na první polňačce. Ono i obyčejné GS je vyšší než to z roku 2006.
TO Micrak: Pro zajímavost. Jak vysvětlíš finančáku odpočet DPH na GS? Jestli teda nepodnikáš v něčem kde ho fakt reálně využiješ? Já zažil kontrolu jednou a ty svině se hádali o každou korunu DPH. Roky zpátky, kus železa plocháče, DPH cca 200Kč a musel jsem konkrétně ukázat kde jsem to použil. Atd. Kdybych tam dal moto za 500 tisíc, tak se z toho pos....
Přidané 10.05.2010 16:50
To Micrák:GS 1200 adv 2009, 6500km,13000km
Ahoj mám na prodej 2 poslední zánovní adventury přímo München plná výbava včetně ESA.
Cena 299000kč + dph za 13000km
305000kč + dph za 6500km
Tel Bob-608160535
Bob přiložený následující obrázek:
Přidané 10.05.2010 17:06
To martin1188: za a ) nemusím nikomu nic zdůvodňovat :-ú za b ) zdůvodnění je velmi jednoduché. Kdo mi přikazuje na schůzky s klienty nebo třeba do banky a na poštu jezidt autem??? Proč mám jezdit za 9l nafty když můžu na moto jez za 5l benzínu? jak jsem psal opravdu není sebemenší důvod nikomu nic zdůvodňovat a myslím, že finanční nákladnost na 1km je dost velký argument abych to mohl mít na firmu....
To bob: moc díky za nabídku ale tohle je bohužel mimo můj rozpočet a opravdu v tuhle ****ní dobu, když neplatí nikdo a kšefty váznou, mi nepřijde ideální se zadlužit kvůli motorce :-( mám cca 220t a víc do toho ai dát nechci.
Mám vyhlídnutou z roku 2007 s 24tkm. Holt mi bude muset 2-3 roky sloužit a pak si můžu koupit něco novějšího. Ne že bych nechtěl cena je super ale prostě se to teď nehodí.
Upravil micrak dne 10.05.2010 17:07
Přidané 11.05.2010 13:27
micrak napsal(a):
To martin1188: za a ) nemusím nikomu nic zdůvodňovat :-ú za b ) zdůvodnění je velmi jednoduché. Kdo mi přikazuje na schůzky s klienty nebo třeba do banky a na poštu jezidt autem??? Proč mám jezdit za 9l nafty když můžu na moto jez za 5l benzínu? jak jsem psal opravdu není sebemenší důvod nikomu nic zdůvodňovat a myslím, že finanční nákladnost na 1km je dost velký argument abych to mohl mít na firmu.....
Aby jsi se nedivil :-)
Zdůvodňovat právě musíš, vzhledem k tomu kde dělám mi věř,že vím o čem píšu :-) Nepřikazuje ti to nikdo, ale nejlepší na tohlecto je paní od vedle co ti závidí že se máš líp než ona...
edit: Finanční náklady na kilometr nikoho nezajímají, pokud na sebe i svoje závazky vyděláš, naopak ještě odvedeš daně státu tak pak není sebemenší problém. Aneb - pokud máš takový obrat, že jsi schopný za 1/4 roku (jeden měsíc) odvést státu více než je první splátka - akontace - celá cena tak, aby ti stát na DPH nic nevracel, nikdo tě řešit nebude...
Upravil Killingman dne 11.05.2010 13:31
Přidané 11.05.2010 13:44
Killingman napsal(a):
micrak napsal(a):
To martin1188: za a ) nemusím nikomu nic zdůvodňovat :-ú za b ) zdůvodnění je velmi jednoduché. Kdo mi přikazuje na schůzky s klienty nebo třeba do banky a na poštu jezidt autem??? Proč mám jezdit za 9l nafty když můžu na moto jez za 5l benzínu? jak jsem psal opravdu není sebemenší důvod nikomu nic zdůvodňovat a myslím, že finanční nákladnost na 1km je dost velký argument abych to mohl mít na firmu.....
Aby jsi se nedivil :-)
Zdůvodňovat právě musíš, vzhledem k tomu kde dělám mi věř,že vím o čem píšu :-) Nepřikazuje ti to nikdo, ale nejlepší na tohlecto je paní od vedle co ti závidí že se máš líp než ona...
edit: Finanční náklady na kilometr nikoho nezajímají, pokud na sebe i svoje závazky vyděláš, naopak ještě odvedeš daně státu tak pak není sebemenší problém. Aneb - pokud máš takový obrat, že jsi schopný za 1/4 roku (jeden měsíc) odvést státu více než je první splátka - akontace - celá cena tak, aby ti stát na DPH nic nevracel, nikdo tě řešit nebude...
Nechápu co tu řešíš moto je dopravní prostředek jako každý jiný a zdůvodňovat nic nemusíš. Prostě moto potřebuješ k k výkonu předmětu podnikání. Mám taky moto na firmu už čtvrtou a prošel sem kontrolou vždy bez ztráty kytičky
FYYFF
Přidané 11.05.2010 13:46
MAKO napsal(a):
Nechápu co tu řešíš moto je dopravní prostředek jako každý jiný a zdůvodňovat nic nemusíš. Prostě moto potřebuješ k k výkonu předmětu podnikání. Mám taky moto na firmu už čtvrtou a prošel sem kontrolou vždy bez ztráty kytičky
Ale to bez pochyby jde, já jsem nenapsal že to nejde :-) Vycházím pouze z praxe. Jestli máš tak velkou firmu, že ti stát ani při tom, že si dáš moto do nákladů nemusí vracet DPH tak to nikdo řešit nebude, ale když ti budou mět vrátit 50.000 na DPH tak uvidíš co se bude dít. A vždycky se něco najde...
Přidané 11.05.2010 14:36
mircak & martin1188 > musíte být důslední, já přijel jednou na finační úřad 3,5t Destou. Zrovna nebylo auto, a něco nutně chtěli. Tak jsem osedlal vysokozdvih (ta velká Desta měla SPZky) a hurá přes město na výlet. Bylo to 5km a nechtělo se mi šlapat pěšo. Když na kontrolu DPH dojedete na GSu není co řešit.
Přidané 11.05.2010 16:30
Killingman napsal(a):
MAKO napsal(a):
Ale to bez pochyby jde, já jsem nenapsal že to nejde :-) Vycházím pouze z praxe. Jestli máš tak velkou firmu, že ti stát ani při tom, že si dáš moto do nákladů nemusí vracet DPH tak to nikdo řešit nebude, ale když ti budou mět vrátit 50.000 na DPH tak uvidíš co se bude dít. A vždycky se něco najde...
Vraceli mi z každé (4) motorky okolo 50-60 a vždycky v pohodě. Je to libovůli či zvůli jednotlivého FÚ.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Přidané 11.05.2010 20:13
Jen pro dopnění, před krizí to bylo kolem 16mil ročně na obratu. Letos budu rád za polovinu s dvojnásobnýma nákladama :-(
Ale k věci.
Takže mám 2 želízka v ohni.
Jeden je dovoz ze švýcarska a druhý je zakoupen v polsku a prodává ho autorizovaný prodejce BMW.
Zítra vyměním peníze a ve čtvrtek jedno z nich dovezu.
Přidané 13.05.2010 21:08
Tak jsem dovezl.
V polsku výborná komunikace, všechno probíhalo dobře, testovací jízda bez složení zálohy atd....
Připraveny všechny dokumenty.
Za cestu a zájem udělal velmi zajímavou slevu takže já jsem neskutečně příjemně překvapen a spokojen.
Zítra zajdu s gs na technickou a pak přihlásit.
Přidané 14.05.2010 07:28
micrak- už jsme to tady někde probírali, ale někteří jedinci by ti na to řekli že jsou poláci zloději kecali atd.
Nevím jak to máš, ale další výhoda u Poláků je, že mají BMW asistance. Pokud máš novější ojetinu. Nevím jestli se to přenáší i na dalšího majitele. Ale zkus se poptat.
Ostatně my už tam koupili čtyři kousky. max spokojenost.
Přidané 15.05.2010 15:44
micrak napsal(a):
Tak jsem dovezl.V polsku výborná komunikace, všechno probíhalo dobře, testovací jízda bez složení zálohy atd....Připraveny všechny dokumenty.Za cestu a zájem udělal velmi zajímavou slevu takže já jsem neskutečně příjemně překvapen a spokojen.
Zdarec, můžeš tu napsat, kde jsi kupoval? Díky.
Pája