Díky za reakce. Několikrát se tady v diskuzi objevil skutr. Jako posunovadlo do práce (Kladno-Praha) dobrý, ale jde vůbec ještě o motorku...? A co delší cesty?
-Investoval bych do ojetiny, radost z novotiny si udělám asi až v důchodu
-O BMW uvažuju proto, že obdivuju jejich techniku. Samozřejmě bych mohl jít i do jiné značky, stejně bych ale pořád pokukoval po bavorácích
-nevím, jak musí mít člověk dlouhé nohy, aby osedlal gs, výška 180 snad stačí...
Horší by to mohlo být s ovladatelností motorky při manipulaci, přece jen jsem "hubeňour" a velká mrcha se mnou asi bude cloumat
Upravil Tomba dne 24.03.2010 08:08
Hlavně to asi bude o tom,kolik jsi ochotný investovat .Pokud chceš opravdu Bmw,tak(majitelé f650 a f 800 prominou) by to myslím měl být boxer,protože to je to,co z Bmw dělá BMW(tím nechci nijak snižovat jejich hodnoty).i když je fakt,že do města to neni úplně ono.Ale na to pak stačí i ten skůtr.Zrovna ted tady Bob inzeruje krásnou 1150GS,za docela přijatelný peníz,ta by stála za přemýšlení.
Tomba: 180cm bych řekl stačí a ovladatelnosti, či manipulace bych se nebál ani u boxera. Má perfektně rozložený těžiště, hezky posazený dolu, takže motorka, alespoň mě to tak subjektivně připadá, váží pocitově míň než ve skutečnosti. Čili problém by mohl myslím nastat maximálně při zvedání v terénu . Pokud chceš tedy jezdit tak jak jsi popsal, tzn. mix všeho a taky ve dvou a hledáš něco staršího, šel bych do boxera GS, model dle peněz. A s tím městským provozem bych si nedělal takovou hlavu, nakonec stejně nejvíc rozhoduje odhad situace, rychlost reakcí a odvaha jezdce, řekl bych víc, než na čem jede. Jednou jsem kličkoval přes centrum za jedním drsným řízkem s výroční 1150 a kam ten se nacpal, mi zůstával rozum stát . Držím palce s výběrem a doufám, že až koupíš, tak se nám tady pochlubíš, už se těšíme .
Maiali nel Fango!
Jo a ještě jedna věc, neboj se najetejch kilometrů, jen hledej poctivě servisovanou a vůbec opečovávanou motorku s dobrou výbavou, jasnou historií, buď přímo od majitele (prvního), nebo od prověřenýho prodejce, např. jako je Bob http://www.cestov...Maiali nel Fango!
Tomba napsal(a):
Čau všem, už jsem postoupil do tzv. středního věku a rozhodl jsem se (po několika letech váhání) zakoupit motocykl. Líbí se mi BMW, ale na žádné jsem nikdy nejel. Vlastně jsem v životě chvilku jezdil jen na Jawě 350 a na Banditovi 600. Chtěl bych po vás, jestli byste mi neporadili vhodný typ motorky bmw (nejen řadu GS), která by byla vhodná pro začátečníka (protože už jsem na tom fakt spoustu let neseděl), tzn. nebyla záludná, snadno ovladatelná, pohodlná atd. Bral bych i ABS, protože jsem zažil nepěkný pád na Banditovi z důvodu zablokování předního kola při prudším zabrzdění....Motorku bych využíval k cestám do práce tj. denně celkem 60 km, z poloviny po dálnici. Občas bych chtěl naložit manželku (a děti) a vyjet někam dál (až k moři do Itálie tedy asi ne).
Díky Tomba
Předloni jsem byl tam, kde ty. Naposledy jsem sedlal Suzuku 400, takovej bastl a to bylo před 18 lety a jenom chvilku. Ale jako pán v letech jsem zatoužil po nějakém změně - milenku nebo motorku? Raději motorku No a koukal jsem po Varaderu, taky Transalp se mě líbil, ale mám přes 190cm a přes metrák. Novější Tranďák je mě malej, nesložím kolena do prolisů, starý šestikilo bylo na složení OK. No a to Varadero bylo prostě úžasný. Oblejzal jsem výstavy, slintal na netu a do toho jsem potkal po letech spolužáka. Takovej skrček (sorry Bigr) a mastí si to na 1200GS. No a ten mě povídá, klidně si kup Varana, stejně skončíš na GS. Nasadil mě červa do hlavy. No a jsem relativně socka, koukal jsem na ceny, BMW bylo škaredá kostrbatá kačena a DRAHÁ. Starej krám nešel pod 100.000,- (1100GS) Pořád jsem lavíroval a co rozhodlo? Tam kde Varaderu spotřeba začíná, u GS končí. A ten kardan. Žádný sraní s řetězem. No a jak jsem předeslal, jsem pán v letech a NEHODLÁM na motorce nic dělat. Jen jezdit. Pravověrní mě budou kamenovat, ale já se narozebíral motorek, aut a všeho možného v mládí dost. Nyní i na výměnu oleje raději jezdím ke Žlábkovi.
To jsem lehce odbočil. Otravoval jsem doma tak, až ženská povolila a řekla, ať si něco koupím. Měl jsem vyhlédnutého Transalpa 600 za cca 40k. Když jsem si ho prohlédl, ani jsem se neprojel. Bylo to jebka neuvěřitelná. Nakonec jsem si řekl, že na to dlabu, vzal si úvěr a koupil 1100GS od jednoho pána. Naprosto na blind, po čase jsem zjistil, že mám předek z 1150GS, vyměnil jsem náplně, startér a zadní gumu a.........to je všechno za posledních 30.000km. Říkal jsem si, co budu dělat s tak těžkou krávou, ale dal jsem se na válku a začal bojovat. Po počátečních chybičkách a zvykačce už bych neměnil. Zde celkem oblíbené 800GS jsem taky testnul. Pánové prominou, ale rozdíl v sedle boxera a zbytku je jako jestli sedím v křesle nebo na oslu. Mám prostě velkou prdel a rád své pohodlí
Dneska už se dá koupit 1100GS pod 100k, ale po zkušenostech bych už šel k Bobovi. Sice jsem měl kliku a ten můj paskvil je prostě úúúúúúúúúúúúúúúúžasnej Bobeš Ale podruhé bych tak neriskoval.
Závěrem - pokud máš strach, že když to lehne, tak to nezvedneš, tak věř, že zvedneš. Když je člověk nasraný, jde to samo a to je ve většině pádů. No a jinak je na to bezva technika, že to zvládne i ženská. A spadneš. Já si myslel že už nikdy nespadnu a za týden jsem byl dole 3x. Poprvé na dvoře, kde mě sundal náš pes. Ale naštěstí vždy do měkkého a v podstatě v nulové rychlosti.
Léta utíkají a je čas si plnit sny a přání. Pokud se ti líbí BMW, jdi do něj. Zbytek se nějak poddá.
Upravil Medik dne 24.03.2010 09:14
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Ahoj pokud nemáš teréní ambice tak se podívej na BMW R 1200 R nebudeš litovat je to univerzální motorka na cestování po Evropě jako dělaná a dá se sehnat v DE za dobré peníze. FYYFF
Tomba napsal(a):
-nevím, jak musí mít člověk dlouhé nohy, aby osedlal gs, výška 180 snad stačí...
Horší by to mohlo být s ovladatelností motorky při manipulaci, přece jen jsem "hubeňour" a velká mrcha se mnou asi bude cloumat
Loni jsem si pořídil 12ku GS a jako naprostý začátečník jsem si myslel, že mi omylem přivezli mamuta s kolama. Potom jsem zjistil, že za jízdy není absolutně žádný problém s hmotností či stabilitou. No a při tlačení a nulové rychlosti....ehm... během prvních 3 dnů jsem to 3x položil. Vždycky v nulové rychlosti, ve stoje. Od té doby si prostě dávám pozor a je to OK.
MAKO napsal(a):
Ahoj pokud nemáš teréní ambice tak se podívej na BMW R 1200 R nebudeš litovat je to univerzální motorka na cestování po Evropě jako dělaná a dá se sehnat v DE za dobré peníze.
noo.. .ale zase to ma sedmnactky kola, ne?
Mne to GS prijde obecne univerzalnejsi.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tomba napsal(a):
Loni jsem si pořídil 12ku GS a jako naprostý začátečník jsem si myslel, že mi omylem přivezli mamuta s kolama. Potom jsem zjistil, že za jízdy není absolutně žádný problém s hmotností či stabilitou. No a při tlačení a nulové rychlosti....ehm... během prvních 3 dnů jsem to 3x položil. Vždycky v nulové rychlosti, ve stoje. Od té doby si prostě dávám pozor a je to OK.
za sebe musim rict, ze jednoznacne pomohlo pravidelne cviceni s cinkama...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Medik to napsal perfektně a pod se podepíšu. Já se rozhodoval nakonec mezi 11ko a 1150 ale finanční stránka rozhodla a 11ka je doma a super. Myslím žee spolu zestárneme. Myslím že BMW není tuctová motorka (i když jich je víc a víc) a má obrovské charisma.
A poslední rada, vybírej pořádně, protože ti BMW zůstane hodně dlouho domaSplněný sen moje 1100GS
Ten studenej startujici motor sem nikdo neda a bud rád spadly by ti bedynky ze stolu jak to mláti
Asi jsi to uz slyšel ne a ted neviš co neboj je to v pohode ma to sice zvuk jak rejže před generalkou ale u Boxera je to proste v poho