ty vole,to bílý není to,co s i myslím že to je,že ne? Snad mám jen zrak zakalenej černým pivem
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Taky jsem se zúčastnil zahájení motosezóny v Inveltu, bohužel na společnou vyjížďku už jsem nemohl.Tak bych chtěl všechny poprosit, zda by nebylo nějaké foto, ať vám můžu "tiše závidět"! Čágo, Kovin.
bystricke napsal(a):
sem to měl dom ještě 150 km,tak sem musel počkat až ten bílej hnus někdo ze silnic uklidí
my jsme na tu vasi kolonu koukali zezhora z Kokorina... bystricke jsem poznal, jinak nikoho dalsiho
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
joooo bylo to zajímavé ale radši sem odjel těsně před vyjíždkou nemám rád vyýždky o výce než 3 lidech a ty musím ještě znát aby jsem nemusel furt sledovat paka předemnou a paka za mnou jinak zahajovačka super, a ten kastadér taky dobrej jen mi připadalo že to BMW na čem tam jezdil bylo na baterky, mělo hroznej zvuk a to jezdim se sériovím vejfukem jinak akce 100%
bystricke napsal(a):
tak já nebudu jen chválitbo sem byl děsně naštvanej
začátek vyjížďky se vůbec nepovedl,čelo pelotonu prásklo do koní a byli fuč,hned na prvních semaforech jsme stáli,bo si to nikdo nelajznul,někde vletět na červenou,obzvláště když to bylo tak rozcuckované,takže jsme druhá půlka pelotonu jeli od semaforu k semaforu,v celkem hustém provozu a po pár semaforech nás byla jen malá parta,cca po 15 km už sem si vůbec nabyl jistý,jestli jedu na nějakou vyjížďku,nebo někoho doprovázím domměl sem sto chutí to zastavit a jet někam jen tak.
a teď už budu jen chválit
najednou jsme viděli v jedné křižovatce poldu jak nám ukazuje směrkam máme jet,dál už to bylo na jedničku s hvězdičkou,pěkná GS trasakdyby už bylo listí zelené,byla by to doslova fantazie,ta cesta neměla chybu,takové mám rád,takže co se nepovedlo na začátku,plně vynahradil zbytek
hezky sem se projel,ráno sem několikrát kontroloval zadní kotouč,bo nové desky byli kapánek těsnější,několikrát sem zmokl,cestou sem si i sněhuláka mohl postavit,přesto všecko jsem spokojenej,svezl sem se,pokal pár kamarádů.
ráno výjezd 6,15,příjezd 21,00,ujeto 739 km
Drahý kolego,
nehodlám se tady nikterak hašteřit, či machrovat, ale průjezdy pražských křižovatek???
Poslouchal jsi dobře briefing k vyjížďce? PČR nám zajistila hladký průjezd až na konec Prahy. Bylo řečeno že: všechny křižovatky až na konec Prahy se jedou "durch" na červenou., což bylo řádně zajištěno PČR, jelikož vjížděli do křižovatek jako první a řidičům vozidel, které se nepatřily k nám to dali řádně najevo, tedy nebyl důvod držet tyto křižovatky i nadále po průjezdu PČR.
Osobně jsem při vyjížďce držel několik křižovatek, z toho dvě do konce bez vystřídání. A řeknu Ti, bezva sranda, dojíždět ze samého konce kolony její začátek, když kolonu předjíždíš 8km, takže mnoho času na kochání mi opravdu nezbylo a v Hořovicích jsem byl rád, že vidím kolonu komplet na parkovišti a nikdo nám neupadl.
Až bude příště vyjížďka o počtu cca 150 motocyklů, prosím, laskavě se u mne přihlaš, můžeš jet jako pořadatel, pokud to zvládneš lépe, budu se rád od Tebe učit, ovšem za ty roky, co jezdím doprovody vyjížděk, tuto nadále považuji za organizačně nejlépe zvládnutou...
Tímto bych chtěl poděkovat zejména Ježkovi, který zařídil komunikaci s PČR, zaplatil všechny správní poplatky ze své kapsy a nečeká na ničí díky...
Dále pak poděkování patří samozřejmě hochům ze všech oddělení PČR, kteří se na vyjížďce organizačně podíleli a drželi nám všechna kritická místa.
Děkujeme!!!!
Morgan
já osobně jsem komentář Bystřického komentovat nechtěl, ono totiž zvládnout na jedničku takovou akci nikdy nejde.. motorek nás opravdu jelo přes 150 a je pravda že na briefingu byly pravidla vyjížďky jasně řečeny.. když pak jede kolona, která je vepředu vedena PČR a uprostřed někdo zastaví na červenou je to spíš průser... ale kdo má pak vinu když pořadatel jasně všem řekne jak se má jet a někdo si řekně "tyhle kecy poslouchat nemusim" a pak udělá tohle..? Nicméně souhlasim s Morganem a těším se na Bystřického spolupráci při další akci..
všem ostatním, kteřým se akce líbila a stálo jim to zato se o tom byť jen pár slovama zmínit minimálně za sebe děkuji.. potěší to..
Upravil jezek dne 11.04.2010 21:29
Tak já se taky přidám.
Od snídaně až nakonec vyjížďky to byla paráda. A musim se zastat kluků z BMW klubu, neboť ta vyjížďka byla zorganizovaná perfektně. Ty průjezdy křižovatek na červenou .... , prostě supr.
Díky a doufám že za rok pojedem zas.
jardajerman@seznam.cz
to Morgan
to Ježek
Kluci zlatí,všechno ok,ale ten začáteka zatím si stojím
já sem to moc dobře slyšel,že můžu jet přes křižovatku na červenou,ale smůla je ta,že to neslyšeli ostatní účastníci provozu ani nato nebyli upozorněni,a oni se řídili vyhláškou,a to jak jistě chápete,je nemožné a hodně nebezpečné aby skupinka motorek jen tak vletěla do křižovatky,bez nějakého zajištění,problém je vtom jak sem již psal,okamžitě se to roztrhalo,kdyby to jelo v souvislém štrůdlu(čti koloně)bylo to bez problémů,ostatní řidiči by viděli že se něco děje a určitě by počkali až to celé přejede.
nejel sem něco takovýho poprvé i sváma sem si to dal již 3 x,většinou jste stáli na křižovatkách a hlídali boční cesty,tentokrát vás bylo asi málo,tak to dopadlo jak to dopadlo
já vám pomoct nemůžu,nato potřebujete místní lidi,vtom se snad shodnem
vedu kolonu na zahájení a ukončení sezóny tady unás v Olomouci,přes města a obce to jedu pomalu,aby se kolona sjela a blokaři měli míň práce,hlavně s předjížděním zezadu do předu,ono předjet 500 motorek není žádná prdel a ti co mě předjíždějí a jedou na další místo blokovat,mi ukazují jestli zpomalit že se to trhá,nebo že je vše vpořádku a můžu přidat,trasu máme dlouhou 80 km,zrovna dnes jsme to s blokařema celý projeli ať víme co nás na těch rozbitých cestách čeká,v sobotu to jedem naostro,když bude pěkný počasí,opět naplníme celý Olomouký náměstí motorkama,tak se přijeď sklouznout
nebylo mím cílem nějak hanit vaši práci,já osobně si toho vážím,co děláte pro motorkáře,chtěl sem jen poukázat na nedostatek,který se při této akci vyskytl a přitom stačilo na seřadišti ,kde byli VŠICHNI zůčasnění,vzít amplion a říct máme svolení jet červená nečervená-netrhejte to,já sem to slyšel,páč sem byl uvnitř budovy,ti ostatní asi ne.
Toť fše
bystricke přiložený následující obrázek:
Zdravím,
musím se zastat Bystřického, slyšeli jsme samozřejmě vše co bylo třeba k vyjížďce, ale když čtu to, jak to bylo zajištěno, tak musím přiznat, že na červenou jet nešlo, když nebylo na křižovatce vidět žádného policistu, ani pořadatele. Bylo nás odhadem asi třicet v tom posledním chumlu, stáli jsme na startu společně a nevím co policisty vedlo k tomu, že nečekali na konec kolony.Mám za sebou několik podobných akcí, ale musím přiznat, ať už šlo o srazy motorek, nebo Jeep Wrangler Clubu, že to hoši zvládali mnohem lépe, než včera na Inveltu. Je to na každém, aby si zvážil kde a s kým bude jezdit, já už dnes vím, že Invelt je poslední.
Jen jsem litoval, že jsem neměl spojení přas PMR, asi už všichni přešli na jiný systém, protože by byli všichni organizátoři seznámeni se stavem kolony, což za Autecu bylo normální.
Těsně za Prahou, po několika kilometrech jsem se znechuceně odpojil, ale připomínám, je na každém jak toto zvládne, vydržím dost, ale ten chvost, to byla bída.
Jinak pořadatele chápu, není to vůbec jednoduché. Obdivuji vás, já bych to organizovat nechtěl.
Ivoš z HK.
Upravil bmwivo dne 12.04.2010 06:42
1. já si osobně myslím, že za celý problém podle toho jak to líčíte může nějaký jedinec, který prostě neposlouchal rozpravu před vyjížďkou, a asi i zapoměl mít evidentně nastartováno když kolona vyrazila neboť jsme nevyrazili a nejeli rychle.. A pokud tenhle člověk zapoměl včas vyrazit s kolonou, vytvořil mezeru a na první křižovatce zastavil, nedivím se, že těch 30 lidí za ním už k nám nikdy nechce přijet
2. jinak rozprava byla dobře slyšet i z rebro ve venkovních prostorách.
3. výmluvu že nepojedeš páč neznáš místní kraj se nebere. Prostě nám jen nechceš pomoct aby jsis mohl stěžovat.. Dodo je z Vysočiny a jel, Ondra taky není pražák a jel atd atd.. my totiž ještě před rozpravou máme svou vlastní kde se rozdaj "pořadatelský" mapy a ujasníme si kde co a jak, nahrajemee trasy do navigací a označíme kritické body aby "pískly" včas.. Ale to ty jistě víš že se to tak ještě dělá když to děláš taky.. Jo a jinak 80 a 150 moto ti možná nebude připadat jako velký rozdíl ale je to kur.a rozdíl.. pravda je ta, že nám oproti jiným letům letos prostě bylo málo. Takže příště s tebou prostě počítáme a basta.. už to nebudu pitvat a ani reagovat.. komu se to prostě nelíbilo, můžu doporučit jen to aby se příště natlačili dopředu (evidentně stěžovatelé jsou jen z "ocasu" a nebo ať příště přiložej ruku k dílu a my budeme jen rádi, že nám pomůžou snížit stavy nespokojených
jezek napsal(a):
1. já si osobně myslím, že za celý problém podle toho jak to líčíte může nějaký jedinec, který prostě neposlouchal rozpravu před vyjížďkou, a asi i zapoměl mít evidentně nastartováno když kolona vyrazila neboť jsme nevyrazili a nejeli rychle.. A pokud tenhle člověk zapoměl včas vyrazit s kolonou, vytvořil mezeru a na první křižovatce zastavil, nedivím se, že těch 30 lidí za ním už k nám nikdy nechce přijet
2. jinak rozprava byla dobře slyšet i z rebro ve venkovních prostorách.
Tak my jsme sice z kolonou nejeli a z nejrůznějších důvodů si udělali vlastní projížďku, ale k bodu 2. musím říct, že repráky teda dobře slyšet nebyly.... Stáli jsme uvnitř budovy a bylo rozumět tak každý pátý slovo. A to nejen z rozpravy, ale i od Jardy Šímy a dalších (vlastně jsem ani nepoznal a nerozuměl, kdo jiný mluvil). A tenhle problém jsem neměl jen já, ale i ostatní v okolí. Nestěžuji si, alespoň jsme si dobře popovídali . Jen chci říct, že to nemusela být úplně 100% vina toho co zareagoval jak bylo popsáno v bodu 1(což jinak vypadá jako pravděpodobný scénář).
Nerad bych to úplně posuzoval, protože s podobnými masovými vyjížďkami nemám zkušenosti asi nikdy mít nebudu, protože mně to neláká, ale kdybych se jí byl hypoteticky účastnil, asi bych byl taky nucen jednat spíš intuitivně .
Každopádně letos jsem byl poprvé a líbilo se mi to, takže přístě zas.
Maiali nel Fango!
Co se tyka ohledne mezer v kolone tak samozřejme se nejaky udelaj.
1.každej by mel vedet jak na tom je a pokud nejsem uplne zdatnej rozhodne nepojedu v zadu ale budu se snazit jet co nejvic v předu.Proc to vime všichni kdo občas jede na vyjiždku vic jak v 5lidech.
2.pokud vim že nepojedu vyjízdku celou a je me celkem jedno kde to vlastne konci tak se nenacpu do prostred kolony (myslim minimalne tak8-10lidi) a dole pod Křivoklatem v tom nej****nejsim miste to zabalej a jedou jinam, takze ty co jedou za nima najednou nevedej kam. Ja na ne rvu a ukazuju do leva a particka pred nima jede do prava! V tu chvili se tam udela mezera jak prase a rozhodne za to nemuzou lidi v predu.
3.Co se tyče počtu na podrzeni krizovatek, tak ano bylo nas min ale v nekterejch pripadech by nepomohlo ani kdyby nas bylo 20.Po podrženi křižovatky se potrebujem dostat rychle znova na začatek a pokud dorazite lidi co vam jedou 3vedle sebe v udoli Rozvedcika a vy svitite troubite a vono nic (asi neposlouchali rozpravu pred vyjizdkou byla slyset i venku jak psal jezek) tak pak je to fakt slozity
Jinak ale nevadi vetsina z nas to zajistujeme radi a je prijemny když vam to lidi pochvalej a reknou ok bylo to dobry.Samozrejme jsou i nespokojeny a tem se omlouvame,ze se s nama tahli 120km a museli treba 2krat zastavit*pissed* Priste se polepsime.