Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 2 z 2:   1    2  

Dávejte pozor
Vjetrnik
Přidané 09.04.2010 22:33

Registrace: 09.10.07
Moc u toho mudrcujete...

Mladej nebyl vyježděnej, nebyl vybavenej a zpanikařil...holt měl smůlu.

To že mládež si koupí japonskou motorku neznamená, že každý je hned adeptem na podobný konec. Nakonec tuhle jsem na Dubé kousek od oněch míst závodil s klukem na GSXR, na pumpě člověk mohl vidět jeho šedivé vlasy...a taky měl "jenom" japonce.

A kdo tvrdí, že ho rychlost na motorce neláká, tak kecá...proto si to všichni kupujeme, i s tím rizikem, které to obnáší.

Chce to preventivně jezdit s co nejlepšíma chráničema, dávat bacha v kritických místech a snažit se neustále učit jezdit. Třeba já bych rád letos prošel motoškolou v Brně na okruhu...a třeba i jízda na sněhu stojí za to.

Vjetrnik
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 22:34

A Láďo, hlavně že Ty jsi ok...pozdravuj holky a dog

xHackerM
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 22:41

Registrace: 22.05.09
2 Vjetrník: "A kdo tvrdí, že ho rychlost na motorce neláká, tak kecá...proto si to všichni kupujeme, i s tím rizikem, které to obnáší." --> Asi jsem hold exot, no... Ale já rychlost fakt nevyhledávám...

Vjetrnik
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 22:46

to xhackerm: takže jezdíš 50 / 90 /130 ?

hicks
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 23:04

Registrace: 09.07.08
xhackerm napsal(a):
2 Vjetrník: "A kdo tvrdí, že ho rychlost na motorce neláká, tak kecá...proto si to všichni kupujeme, i s tím rizikem, které to obnáší." --> Asi jsem hold exot, no... Ale já rychlost fakt nevyhledávám...

ja jenom obcas.. prestalo mne to bavit.

Obcas myslim cca jednou za par dni.

Vjetrnika ber s rezervou.. kdyz Allah rozdaval empatii tak Vjetrnik zrovne jezdil v Sosnove Grin
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

rrss
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 06:52

Registrace: 23.03.10
jezek napsal(a):
no mohl bych sem dát pár fotek od mojí polovičky která řeší zranění u dopravních nehod a motorkáře má na stole skoro každej den ale neudělám to.. nejsou to hezké obrázky.. i když jako prevence by to asi pomohlo.. myslím, že každej má dost rozumu aby pochopil, že srážka auto-moto je vždycky 1:0 pro auto.
Amen[/b][/i]

Tak, amen, já na net fotky svého kolena s 15 šrouby dal, snad to někoho odstrašilo, každopádně doktor s tím souhlasil, i se zveřejněním kompletní zprávy. Bylo to ještě na MZ a někteří trotlové museli za každou cenu komentovat, že zpráva je majetkem nemocnice atd. - zoufalci. Podle mě každý brutální obrázek z nehody/po nehodě je na netu dobrá věc, kdo se potřebuje poučit, poučí se, a kdo je nepoučitelný, bude časem mrtvý. Mrtvý (takový) "motorkář", dobrý motorkář.
Chci ale hlavně reagovat na to 1:0, do měsíce po mé nehodě, která se na MZ fóru "trochu'" probírala, vjel jednomu borcovi na MZ do cesty z lesa dědek, výsledek - on přeletěl mašinu, podřený, tuším zlomená klíční kost, ruka... dědek mrtvý na místě, MZ mu dveřmi projela do klína - mrtvý (nevidící a asi i hluchý)dědek = dobrý dědek.

P.S. nechte Darwina vládnout, Bůh už si je přebere :-)

morabo
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 07:01

Registrace: 10.09.08
rrss napsal(a):
jezek napsal(a):
no mohl bych sem dát pár fotek od mojí polovičky která řeší zranění u dopravních nehod a motorkáře má na stole skoro každej den ale neudělám to.. nejsou to hezké obrázky.. i když jako prevence by to asi pomohlo.. myslím, že každej má dost rozumu aby pochopil, že srážka auto-moto je vždycky 1:0 pro auto.
Amen[/b][/i]

Tak, amen, já na net fotky svého kolena s 15 šrouby dal, snad to někoho odstrašilo, každopádně doktor s tím souhlasil, i se zveřejněním kompletní zprávy. Bylo to ještě na MZ a někteří trotlové museli za každou cenu komentovat, že zpráva je majetkem nemocnice atd. - zoufalci. Podle mě každý brutální obrázek z nehody/po nehodě je na netu dobrá věc, kdo se potřebuje poučit, poučí se, a kdo je nepoučitelný, bude časem mrtvý. Mrtvý (takový) "motorkář", dobrý motorkář.
Chci ale hlavně reagovat na to 1:0, do měsíce po mé nehodě, která se na MZ fóru "trochu'" probírala, vjel jednomu borcovi na MZ do cesty z lesa dědek, výsledek - on přeletěl mašinu, podřený, tuším zlomená klíční kost, ruka... dědek mrtvý na místě, MZ mu dveřmi projela do klína - mrtvý (nevidící a asi i hluchý)dědek = dobrý dědek.

P.S. nechte Darwina vládnout, Bůh už si je přebere :-)

No, nechce se mi to tu rozpitvávat, ale tohle už je přeci jen moc. Ano, jsou lidi co si za to můžou samy, ale zrovna jim to přát už je trochu privela... hmm! Jó na druhou stranu, kdyby to byl ovšem zároveň i komunista, tak to máš pravdu, ten je mrtvej dobrej Grin
Upravil morabo dne 10.04.2010 07:02
Maiali nel Fango!

+moje cesta do prace: http://vimeo.com/...
+zazitky z Erzbergu 2013:http://www.bmwgs....ost_328808
+rozhovor o Erzbergu IXX a XX: http://www.kolama...e-kodo038/:

https://www.facebook.com/remora.prg/
MALI
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 08:26

Registrace: 17.05.08
Nemyslim si, že je to o motorce nebo o věku. Důležitý je, co má člověk v hlavě a pak je to trochu i o štěstí. Co se týká fotek z nehod, tak je to určitě dobrá věc, ale spousta lidí si to uvědomí teprve až když se s něčim takovym setká. Hlavně že jsi Baltazare OK a snad bude i ten kluk.
Upravil MALI dne 10.04.2010 08:26

vlada-adv
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 08:35

Registrace: 12.02.08
Vjetrník> motorku si nebudu kupovat pro rychlost, maximálně tak pro zrychlení. Na rychlost mám auto, které jede zaručeně rychleji než moje moto.
Pravda neporazí GSXR1000 ale není to kalibrem motorky ale špatným motorem v mém autě.
A ani v autě tuto možnost nevyužiju a když už mi čápnou saze tak si skočím za kopeček do DE, kde se proletím maximálkou legálně a navíc na silnici kde i ostatní vědí že může někdo další jet rychle.
Moto mám pro dynamiku, kontakt s okolím a dopravě na místa kam bych autem nejel.
Každý kdo si kuje jakýkoliv prostředek dopravy kvůli rychlosti je adeptem na podobný konec. Rozhoduje pak jen štěstí. On totiž nemusí udělat chybu sám. Když pojedeš zatáčku s stupačkou na silnici a na výjezdu potkáš auto v protisměru = celkem běžná věc, nemáš žádný prostor pro reakci prostě fyzika a geometrie platí pro každěho. Pocit že měl přednost a byl v právu dotyčnému vypadlý mozek po nárau zpátky na místo nevrátí.
rrss> morabo se upejpal tak já ti to řeknu na plnou hubu si magor. Není to o obhajobě dědy, ten zaplatil za svoji chybu (byla-li vůbec jeho) nejvyšší cenu.

xHackerM
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 08:46

Vjetrnik napsal(a):
to xhackerm: takže jezdíš 50 / 90 /130 ?

V obci max. 70 v místech, kde to jde... Mimo obec zpravidla 100... Dálnice max. 140... Jako fakt mě nebaví se jen držet řídítek a hnát to někam do prde**... Rád si jízdu užívám, pozoruju okolí apod. Od toho jsem si snad kupoval cesťáka a ne silničku, ne? Smile

xHackerM
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 08:53

Když jsem dělal autoškolu, celkem již 3 kurzy, jak jsem si postupně rozšiřoval skupiny, pokaždé byla jedna hodina, kde se probíraly dopravní nehody... Policejní videa a fotografie z míst nehod, občas až moc detailní, byla pro mne vždy naprostým odporem opět usednout za volant/řídítka... Se mnou to vždy udělá hodně a pokud mám někdy pocit, že si dávám dostatečný pozor, tak s tímto ho vždy ještě zvýším... Určitě by se na to každý měl/mohl podívat častěji... Hlavně bezmozci...

A hoši, tím "mrtvej=dobrej" jste trošku ulítli, ne?!!!!

Baltazar
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 09:25

Registrace: 04.01.08
Tak klukovi spočítali rychlost na 70km/hod, myslel jsem si že nejel moc rychle.

A ta druhá nehoda na kruháku byl magor co si chtěl zkrátit cestu na kruháku a vzal ho do protisměru, čelně trefil ten ostrůvek, naprostej de.bil a ignorant, takovejm by měli vzít řidičák a nikdy jim ho už nedatShock
Upravil Baltazar dne 10.04.2010 09:26
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto

Baltazar
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 09:28

Vjetrnik napsal(a):
A Láďo, hlavně že Ty jsi ok...pozdravuj holky a dog

já jsem ok jen prostě nechápu proč to udělal, myslím, že pravděpodobně najel vedle toho prvního motorkáře a chtěl mu asi něco říct, už to nestihl, má těžká zranění hlavy, hrudníku a páteře, byl několik hodin operovanej, snad se z toho vylíže.
insorto

3X
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 09:30

Registrace: 07.03.09
jezek napsal(a):
... Doufám že se z toho taky dostane a koupí si bezpečnější moto, pořádný boty a sežene někde rozum... asi je to taky daný věkem a tím, že "japonce" koupíš fakt za pár kaček a jede to jak z praku a to svádí... V tu chvíli je mladej a nerozumnej člověk "pánem silnic" ale na jak dlouho... je pravda že každý rok vidim mladý kluky jak pelášej v tílkách a keckách na silnici z Asie jako střely a za sebou holku nejlépe bez helmy v kraťáskách a žabkách na nohou ale na BMW jsem nikoho ještě takhle jet neviděl.. Proč asi.. BMW není tak levný aby si ho mohl dovolit normální mladej kluk a ten kdo už si na něj vidělá si ho nechce rozbít z nerozumu..

to nemyslíš vážně, že existují bezpečné a nebezpečné motorky? Shock A pokud má mladý kluk 100tis, tak si klidně koupí i BMW, se kterým se ve 180km/h v zatáčce rozmázne. Není to ve značce ani zemi původu stroje, je to jen v lidech a v jejich způsobu a stylu jízdy.

pavel zamy
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 09:45

Registrace: 19.04.08
Přesně takthumbs up Je to v hlavně a srdciflower Člověk může mít sebevětší raketu, ale když je na to vyzrálej, tak si ji užije ve zdraví a pohoděthumbs up
Upravil pavel zamy dne 10.04.2010 09:45

Baltazar
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 09:48

pavel zamy napsal(a):
Přesně takthumbs up Je to v hlavně a srdciflower Člověk může mít sebevětší raketu, ale když je na to vyzrálej, tak si ji užije ve zdraví a pohoděthumbs up

No víš, já ti nevím, kdybych ji měl já, tak si myslím, že bych se neudržel a vzal bych za to určitě víc než jsou moje schopnosti, zaplať bůh se na takovou motorku neposkládám.
insorto

pavel zamy
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 09:56

Registrace: 19.04.08
No co si budem povídat - jednou za čas si to každý zkusí, aby věděl, že to jde a jaký je to pocitGrin Ale na to to chce příhodné místo a vědět, kdy už to stačilo a vrátit se na zemthumbs up Ti, kteří to ale dělají pořád a všude, tak přestanou vidět hranice a tak to pak je horší...Frown

3X
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 10:10

Registrace: 07.03.09
doporučuji si vyzkoušet zajezdit na okruhu, třeba v Brně, kde poznáte hranice možností motorky, které jsou dále než si člověk myslí a má zažité a toto mu potom může pomoci při řešení a zvládnutí krizových situací v běžném provozu thumbs up

Kubrt
Dávejte pozor
Přidané 10.04.2010 11:53

Registrace: 24.09.07
Baltazar napsal(a):

A ta druhá nehoda na kruháku byl magor co si chtěl zkrátit cestu na kruháku a vzal ho do protisměru, čelně trefil ten ostrůvek, naprostej de.bil a ignorant, takovejm by měli vzít řidičák a nikdy jim ho už nedatShock

tak to je fakt č**ák s velkým Č. Nic víc,nic míň!
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

fifa
Dávejte pozor
Přidané 11.04.2010 18:25

Registrace: 10.07.08
přejte a bude Vám přánoWink
hlavně ať se s toho vylíže a bude v poho udělal chybu a zaplatilFrown kdo z nás a ruku na srdce někdy něco risknulhelplesshelpless a na bmw 90% nikdo nezačínal k tomu se většina propracovala za léta na různých moto

no a k tomu dědovy no to je vrchol něco takového někomu přátSad viz úvod tohoto příspěvku a přeber si to jak chcešhmm!hmm!hmm!
když ho miluješ není co řešit

Strana 2 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 104
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 5.00 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI