Na pořádný fotky je furt ještě nejlepší zrcadlovaka..bohužel. Pokud na krajinu tak tím tuplem..vozím s sebou kompakt canon g12, velikost a funkce super..fotky pěkný, ale oproti fotce ze zrcadlovky slabý. Už jsem si taky řekl, že na příští výlet beru zrcadlovku..A pokud vím, tak ty se na tužkové baterky nedělají..Ono se dá koupit náhradní akumulátor 1,2,3, a vozít je sebou..možná ecxistuje i nějaká auto moto nabíječka. Můj tip by byl nějaký třeba starší pentax K3?
zrcadlovka je sice super, nefotil jsem poslednich asi 8 let nicim jinym, ale pro vetsinu uzivatelu, ac z toho mozna nebudou naceni, tak uplne k prdu, protoze stejne foti na automatiku do jpegu a zadny funkce nevyuziji. Takze kdyz chces fotit a ne se zaobirat nastavenim a po vyletu exportovanim a upravou kazde fotky, tak normalni kompakt, nebo lepe kompakt s vymenym objektivem. Protoze at chceme nebo ne, tak dobry kompakt dnes vyfoti to stejne jak zrcadlovka na auto (plati v pripade ze to date na net a nebudete tisknout plakaty).
Pro naprca do ameru jsme vybrali tento http://www.megapi...s-stylus-1
neni to vubec spatny, ma to super svetelnost v celym rozsahu, plno nastaveni a video asi taky nebude nejhorsi, ale na to to primarne nekupoval. Jinak na tuzkovky to bohuzel nebude, protoze dneska se davaji temer vsude akumulatory a je to podle me mnohem lepsi, protoze vydrzi dyl. Nabijecku koupis do zapalovace dneska uz bezne taky temer na vsechno, takze dobijeni z motorky pohoda.
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
tomtom napsal:
Ono se dá koupit náhradní akumulátor 1,2,3, a vozít je sebou..možná ecxistuje i nějaká auto moto nabíječka. Můj tip by byl nějaký třeba starší pentax K3?
Mám Pentax K-r a do toho adaptér na tužkovky existuje...ale nikdy jsem to na ty moje 10-14 denní vejlety kolem komína (= po Evropě) nepotřeboval.
vojta napsal:
zrcadlovka je sice super, nefotil jsem poslednich asi 8 let nicim jinym, ale pro vetsinu uzivatelu, ac z toho mozna nebudou naceni, tak uplne k prdu, protoze stejne foti na automatiku do jpegu a zadny funkce nevyuziji. Takze kdyz chces fotit a ne se zaobirat nastavenim a po vyletu exportovanim a upravou kazde fotky, tak normalni kompakt, nebo lepe kompakt s vymenym objektivem. Protoze at chceme nebo ne, tak dobry kompakt dnes vyfoti to stejne jak zrcadlovka na auto (plati v pripade ze to date na net a nebudete tisknout plakaty).
Pro naprca do ameru jsme vybrali tento http://www.megapi...s-stylus-1
neni to vubec spatny, ma to super svetelnost v celym rozsahu, plno nastaveni a video asi taky nebude nejhorsi, ale na to to primarne nekupoval. Jinak na tuzkovky to bohuzel nebude, protoze dneska se davaji temer vsude akumulatory a je to podle me mnohem lepsi, protoze vydrzi dyl. Nabijecku koupis do zapalovace dneska uz bezne taky temer na vsechno, takze dobijeni z motorky pohoda.
Ve starších vláknech o foťácích jsem našel dost chvály na kompakty s výměnným objektivem,ale přece jenom jsou to všechno 4-5 let starý vlákna.Tak jsem rád,že se to potvrdilo.Taky si myslím,že zrcadlovka by byla pro mě na prd.Chci fotky "na monitor" takže miliarda megapixelů je mi k ničemu,akorát chci,abych vyfotil to,co vidím a neměl tam mlhu,nereálný barvy atd,takže něco lepšího,než mám, už bych chtěl.Docela se mi líbí TomášemTT vychvalovaný Panasoniky GX,GF,GH atd. Jenže.když jsem četl některý recenze,že baterie vydrží půl dne,tak z toho unešenej nejsem.
Vím,že všechno se dá nabít přes zásuvku,ale je toho už tolik,že bych po cestě v noci nemohl dělat nic jinýho,než po 2 h vstávat a vyměňovat baterie a přístroje v zásuvce a ráno roztlačovat motorku...to máte mobil...interkom...kameru...foťák... V mým ideálním světě by bylo všechno na tužkovky a v nouzi bych je přendal vždycky tam,kam bych potřeboval :-D
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
S těma baterkama to prostě řeším tak, že mám dvě nebo tři baterky a měním je.
Teď mám Sony RX10M4 a baterka má velikost cca jako v nějaké malé staré Nokii. Vybije se to za pár hodin. Tři baterky a stačilo to na celý den focení a natáčení na veletrhu, dvě baterky mi stačily na občasné focení a točení v Africe...
Pochopitelně mám externí nabíječku (12V i 220V) za pár korun od Avacomu a než se jedna baterka vybije, mám druhou dobitou i mimo foťák.
Takže naprosto v pohodě.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Maris napsal:
Co RX100? Je to vcelku malý a díky většímu snímači fotky nejsou úplně marný..
RX10 je menší a nefotí o nic hůř. Jen to sklo nemá takový rozsah. Ale nic kompaktnějšího jsem zatím neměl.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
MrGS: Peto, kupoval jsem nedavno Olympus stylus TG-3, je už i 4, ale musim rici, ze me velice mile překvapil ...mrkni na recenze ....nezkousel jsem ho jeste s dokoupitelnymi objektivy....ale pokud jsi cune jako ja tak budes spokojen ...
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Jak psal Vojta, mám Stylus 1 a jsem nadšen - je to malé, nebyl extra drahý a fotky z toho lezou podle mě supr, navíc je rychlý a na jednu baterku udělám odhadem 400-500 fotek.. Určitě lepší než klasické AAA
naprcccs napsal:
Jak psal Vojta, mám Stylus 1 a jsem nadšen - je to malé, nebyl extra drahý a fotky z toho lezou podle mě supr, navíc je rychlý a na jednu baterku udělám odhadem 400-500 fotek.. Určitě lepší než klasické AAA
Nejsem žádný profík, jen mě to s tím fotákem baví.. pro "normální" použití uričtě postačí.. my ho bereme na 7mi měsíční cestu, snad vydrží.
naprcccs přiložený následující obrázek:
naprcccs napsal:
Nejsem žádný profík, jen mě to s tím fotákem baví.. pro "normální" použití uričtě postačí.. my ho bereme na 7mi měsíční cestu, snad vydrží.
Já na motorce používám Panasonic GF-3, kterej jsem koupil ve výprodeji. Dá se ovládat v rukavicích, fotky z toho lezou slušný. Ty Sony RX jsou určitě dobrý, ale když jsem řešil foťák stály přes 20.000, se mi to zdálo na motorku moc drahý... teď se dají ty starší generace koupit pod 10.000 a fotí to suprově, když nepotřebuješ měnit objektivy, dobrá volba.
Jestli chceš přehazovat skla, tak bych se podíval na levný micro-4/3, Panasonic GF-5, 6 nebo Olympus E-PL5, 6. Raději asi Olympus, má podle mě lepší optickou stabilizaci.
Všechno, ale používá "jejich" baterky, originál stál přes 1.000, noname se dala koupit za 500
Výdrž je úměrná používání, já mám pro GF-3 baterky dvě a nikdy se mi nestalo, že by mi to na den nestačilo.
Letos jsem na jednom motovýletu fotil přes GoPro a iPhonem a taky se to dalo... na mobilech je nejblbější, že to nejde ovládat v rukavicích...
Baterky treba do GOPRO resim tak ze mam10 kusu baterek a dvoubateriovou nabijecku takze uplne luxus, intercom zvladam tyden nabijet s power banky takze nepotrebuju zasuvku, mobil behem cesty diky kabelu od Garmin 590. Takze ze zasuvky jen fotak a kamera.
Jinak opravdu ideal jsou baterky zvlaste kdyz jsou nabijeci bez samovybijeni, ty mam ve vysilackach.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
řešil jsem stejný problém, nechtěl jsem zrcadlo kvůli velikosti, ale zase jsem nechtěl průměrný fotky z kompaktu, tak jsem skončil na fuji x100, fotí rozhodně lépe než levné zrcadla a je maličkej... nicméně je celkem drahej..
fotky viz. odkaz na flickr profilu
Upravil Fogy dne 03.12.2015 12:55
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti!
pavelch napsal:
Já na motorce používám Panasonic GF-3, kterej jsem koupil ve výprodeji. Dá se ovládat v rukavicích, fotky z toho lezou slušný. Ty Sony RX jsou určitě dobrý, ale když jsem řešil foťák stály přes 20.000, se mi to zdálo na motorku moc drahý... teď se dají ty starší generace koupit pod 10.000 a fotí to suprově, když nepotřebuješ měnit objektivy, dobrá volba.
Jestli chceš přehazovat skla, tak bych se podíval na levný micro-4/3, Panasonic GF-5, 6 nebo Olympus E-PL5, 6. Raději asi Olympus, má podle mě lepší optickou stabilizaci.
Všechno, ale používá "jejich" baterky, originál stál přes 1.000, noname se dala koupit za 500
Výdrž je úměrná používání, já mám pro GF-3 baterky dvě a nikdy se mi nestalo, že by mi to na den nestačilo.
Letos jsem na jednom motovýletu fotil přes GoPro a iPhonem a taky se to dalo... na mobilech je nejblbější, že to nejde ovládat v rukavicích...
No,čeče...sice mě viděsila tvoje chvála na GoPro ale ty GF by vážně asi nemusely být špatnou volbou
GF6 i se dvěma objektivy se dá sehnat už kolem 12tis Škoda,že otázku nového foťáku mi vyřel PC,kterej se vysral den po položení mé otázky tady ...asi znamení
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
pavelik_cz napsal:
kvůli tomu sem koupil tankvak, kde mám všechno k zrcadlovce včetní ní naskládané, a v pohodě. Co me furt sejří je stativ
Zkus gorilu. Mám ten největší typ a funguje dokonale.
To máš pravdu, ale když ji není kam přichytit nebo postavit, tak je pjůsej
No přichytíš jí lehce k motorce třeba přes řídítko nebo k nosiči apod. Jako myslím na focení.
A na převoz jde stočit dokulata a vejde se do zadní tašky na nosiči nebo do tankbagu.