Mám ji píchlou na USB teď u počítače a nabíjím...
Měla už malou kapacitu akumulátoru, je možné, že je to tím.
Díky za rychlou radu, večer ji odpojím a uvidíme.
Upravil radosek dne 09.05.2010 16:13
Radosek napsal(a):
Garmin Zumo 550 po zapnutí načítá a jakmile dojde k načítání map, po cca 5 sec. se vypne. Myslím si, že jsem si to zavinil sám tím, že jsem si ja Jouda za chodu navigace vytáhl paměťovou kartu...
Zkoušel jsem vyndat baterku a nechat navigaci cca minutu bez zdroje, ale závada se opakuje...
Jak se jinak restartuje navigace? Je na takovouto závadu nějaký postup?
holubb napsal(a):
to je ta cos tudle prodaval za 7500
Jo, je to ona. Naštěstí se to stalo u mě a ne u člověka, který si pro ni dnes přijel...
Sice to ke mě měl přes sto kilasů, ale vzal to sportovně. Ušetřil jsem si cestu k němu a trapné oboustranné vysvětlování, že ...já za to nemůžu...
Zítra kontaktuji Garmin a uvidím, co mi řeknou. Zatím nepomohl reset, ani vyndání baterky. Jsem přesvědčený, že jsem udělal chybu, když jsem za chodu vytáhl paměťovou kartu s mapou. Doufám, že to spraví přehrání softwaru. Spadne to vždy, když mají naběhnout mapy...
Každopádně případný kupec alespoň bude mít po kontrole v Garminu jistotu, že je vše v pořádku...
Taky už mi Zumo zatuhlo během hovoru a v Picodasu mi poradili fintu "fň": když nefunguje ani reset (společně stiknutý hlavní vypínač a +), tak navigaci zapojte přes to malé USB do počítače a ejhle, zumo se probudí. Alespoň u mne to pomohlo, zřejmě se to při hledání softwaru nějak prošťouchne...
holubb napsal(a):
to je ta cos tudle prodaval za 7500
Jo, je to ona. Naštěstí se to stalo u mě a ne u člověka, který si pro ni dnes přijel...
Sice to ke mě měl přes sto kilasů, ale vzal to sportovně. Ušetřil jsem si cestu k němu a trapné oboustranné vysvětlování, že ...já za to nemůžu...
Zítra kontaktuji Garmin a uvidím, co mi řeknou. Zatím nepomohl reset, ani vyndání baterky. Jsem přesvědčený, že jsem udělal chybu, když jsem za chodu vytáhl paměťovou kartu s mapou. Doufám, že to spraví přehrání softwaru. Spadne to vždy, když mají naběhnout mapy...
Každopádně případný kupec alespoň bude mít po kontrole v Garminu jistotu, že je vše v pořádku...
nechci malovat certa na zed, ale zajimalo by mne co na to odbornici v garminu.dik za info jak jsi dopadl.
Uff, mám dobré zprávy.
Mám zákazníka, který pracuje u konkurence Garmina a ten dnes ráno přijel na výměnu oleje ve svém autě. Vyslechl si moje nářky, navigaci si odvezl s sebou do práce a za hodinu mi volal, že vše šlape tak, jak má.
Celá závada prý opravdu vznikla tím, že jsem manipuloval během provozu navigace s paměťovou kartou. Jako u každého "počítačového zařízení" by se takováto manipulace měla provádět jen u vypnutého přístroje. Stačilo odstranit mapu, která byla nahraná v přístroji a nahrát jinou. V té původní se smázly jakési úvodní údaje a přístroj je vyhodnocoval při nabíhání map jako cyklickou chybu.
Takže sice jsem přišel o mapu, ale navigace chodí jak hodinky. Nabíhá, vyhledává satelity a naviguje naprosto korektně tak jak má...
Z toho plyne poučení:
Manipulace s paměťovou kartou při zapnuté navigaci jen na vlastní nebezpečí...