Lama dotaz: Jak jsou osazena přední světla 1150GS a kdy co svítí?...tzn. ve kterém (větším/menším) jsou jaké žárovky (H4/H7/jiné) a co svítí při obrysovkách - potkávacích - dálkových (jen velké, jen malé, obě)? Dík
Stejný dotaz bych měl i k těm alternativním dvouokým světlům od TT a Wunderlichu.
Jen tak pro přehled, jak to zapojují
Řeším výměnu za dvě paraboly u 1100 a mám např. obavy se zatížením, protože při dálkových kdyby sepnuli obě paraboly, tak je to 60W(H4)+55(H7) = 115W, tzn. skoro 10A, a ty drátky co vedou do světlometu zrovna předimenzovaně nevypadají.
Trochu odpověď ala rébus...domýšlím si tedy podle těch žárovek správně, že na potkávačku svítí jen větší a na dálkové jen ten menší?
Na potkávačku svítí vetší a dálkové se k tomu pridá.
Jak píšou kluci, je to prostě, jako u aut s dvojitým světlometem. Potkávačka je ten větší světlomet s čočkou, dálka ten menší. Potkávačka svítí pořád, v dálkovém je ještě parkovací žárovka a světlomet se rozsvítí k potkávacímu při dálkvých světlech.
bohumil napsal:
Mě to trochu připomíná japonca,sů ty světla trochu šikmí spíš bich potřeboval vědět z čeho sů ty parabole,obal od TT mám ale parabole se mě rozpustili a vipustili vlivem 55 W žárovek
Mě ty světla připomínaj Bendra z Futuramy.
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[49.29Kb]
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Myslím, že mám ty paraboly ala Bender, akorát ne v plastovém bazmeku, ale v kovových pouzdrech. Zjišťoval jsem, jak je zapojit - orig to má mezikus na orig. konektor k H4 v Avia-parabole, a zapojení tak, že na potkávačky svítí obě (H7+H4) a na dálkové akorát přepne H4 na dálkové vlákno. Přitom ta parabolka s jednovláknovou H7 rozhodně nevypadá, že by byla udělaná tak, aby svítila jen do spodní poloroviny. Plus obava o zátěž ampéry původních drátků.
Nakonec jsem to zapojil, že na potkávačky jen potkávací vlákno H4 a na dálkové přepnutí H4 + zapnutí vedlejší H7 (vedle přes relé svým drátem, něchci někde řešit roztavení drátů).
Já ten světlomet mám taky ale mám zapojené obě žárovky aby to líp v noci svítilo. Přes den nepociťuju při svícení že by to nějak žralo el. a paraboly sou taky furt jak nový, jen mi po asi třičtvrtě roce prasklo sklo světlometu u té H4 a tak hledám na netu kde by se dalo sehnat jen to sklo abych nemusel kupovat celej světlomet a že by světlo vypadalo blbě se mi nezdá. Naopak se mě ta motorka s tím líbí víc jak s tím autobusovým a o světle ani nemluvím
LukyGs přiložený následující obrázek: