No pružiny som si vymenil ;-)
Bez lisu je to fakt fuška a neodporúčam sa do toho púšťať.
Na pružinu na prednom centráli som si vyrobil prípravok - závitové tyče + pasovina (stláčal som LEN samotnú pružinu, aby som niečo nepo...xxx), šlo to hladko a ľahko.
Ten istý prípravok som použil aj na zadnú pružinu - demontáž pôvodnej pružiny šla nad očakávanie ľahko. Montáž novej pružiny však už tak hladko nešla, keď som ju spomínaným prípravkom začal sťahovať, stlačil som ju len trochu a potom sa pasovina začala ohýbať. Tá nová HYPERPRO je o dosť tuhšia ako pôvodná pružina...
Nasledovala výroba ďalšieho HITECH prípravku (porezal som kus rúry a trochu sa s ním pohral, aby som stláčal len pružinu, a nie aj nastavovač prepätia), celé som to dal do lisu na hrozno a potom to už šlo zložiť, hurááááááá....
No a poznatky po výmene?
Na prednom pružení som nezpozoroval dramatický rozdiel.
Ale po výmene zadnej pružiny to je iná káva.
Motorka je vyššia, ľahšie sa dáva na centrál a dole z centrálu, bočný stojan je teraz krátky, ukazovateľ paliva ukazuje o jeden/dva dieliky paliva viac, svetlá svietia viac pred moto...
Skúšal som jazdu v dvojici + batožina - je to NEPOROVNATEĽNE lepšie - motorka tak nesadá na zadok.
Jazda sólo - pri pridaní plynu sa zadok neponára, ale neviem, či nie je teraz až príliš tvrdý, možno to chce len zvyknúť si. Ešte sa budem hrať s nastavením...
No a cena?
Pôvodne som chcel len zadnú pružinu, objednával som u www.eres-eshop.sk, za 95,2€ + 5,50€ kuriér. Predajca však spravil chybu a objednal miesto jednej pružiny celý kit. Tak mi volal, že ak chcem, pošle mi to celé za 145€.
Ak nie, tak mi pošle len zadnú pružinu, ako sme sa pôvodne dohodli. Myslím, že taká ponuka sa neodmieta, tak som zobral obe :-)
Upravil palciatko dne 31.05.2010 13:22