u nýtovaných kufrů a oplastovaných elox je možný a není stím žádný problém,u svařovaných to jde taky,ale okolí sváru ti zčerná a nelze to odstranit,jedině broušenímv zimě jsem kolem toho trochu běhal
xhackerm: nevím o povrchu,který by vydržel broušení po asfaltě,to že to letušky nepoškrábou nehtama ještě nic neznamená
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
2 TomasTT: Elox = Anodizace, takže mluvíme oba o stejném procesu...
2 Bystricke: S nadsázkou... Bys viděl, jak vypadá galley po 3 letech provozu (manipulace s kontejnery, konvicemi apod)... Asi jako TOLIho motorka po pádu v pískovně nebo kde to jumpnul...
fakt ten Nevr dull funguje... jo ale musíte to nanášet a i pak rozleštit v jednom směru... když budete kroužit, tak vám to tam udělá takový "lívance"... takže nanášet rovnoběžně a stejně i rozlešťovat
Dovolím si oživit vlákno, ať nezakládám duplicitní. Celé jsem to přečetl a přiznám se, že z toho nejsem úplně moudrý. Z toho co jsem tu přečetl, tak mám použít NeverDull, nebo silichrom?
Mám originál BMW kufry hliníkové. Poslední cesta byla dost humus, voda, bláto. Motorku jsem umyl až po týdnu a hle. Na kufrech bílá oxidace jako hrom. Taková krupice. Zkusil jsem to rukou + silichrom + hadra. Výsledek nic moc. Určitě nechci mít kufry jako zrcadlo. Ale tu býlou oxidaci bych rád dostal dolů. Už mě napadá asi jen jemnej smirek a pod vodou vybrousit.
Pokud máte lepší/šetrnější tip, sem s ním. Až to vyčistím, asi to nechám polepit čirou fólií ať mám klid.
Nojo, stane se, ale poprvé jsem to dal dobře Nebudu dávat edit, ať se pobaví i ostatní...
A nějaká další dobrá rada, kromě gramatiky nebude?
Upravil Fojtik Design dne 12.01.2021 19:02
Zkus ten Nevr Dull stojí 300,- co se horšího může stát
akorát se trochu bojím toho silichromu... ten silikon je hrozný svinstvo co dolů nedostaneš...
Upravil HonzaGS-SV dne 12.01.2021 19:17
HonzaGS-SV napsal:
Zkus ten Nevr Dull stojí 300,- co se horšího může stát
akorát se trochu bojím toho silichromu... ten silikon je hrozný svinstvo co dolů nedostaneš...
Já ten silichrom zkusil jen na kousku, abych viděl, co to s tím dělá. Takže to by neměl být problém.
A není potom ten hliník moc zrcadovej? Tam právě píšou "Dosáhnete zrcadlového lesku" Ale asi to zkusím, někde zespodu, kdyby to mělo nějaký nežádoucí efekt
Na matnej hliník (vlastně na cokoliv nelakovanýho a nelesklýho) už jedině melaminovou houbičku a vodu. A nemusim se patlat s nějakou pastou. Viz. třeba: https://www.aliex...4c4dkATMO7
Upravil OndraCB dne 13.01.2021 15:31
K tomu čištění hliníku, prakticky všechny hliníkové výrobky se ELOXUJÍ.
Pokud se při čistění odbrousí eloxování je to mikro vrstva tak hliník začne oxidovat
Silichrom Autosol a jiné brusné pasty spolehlivě elox probrousí,doporučuji nepoužívat.
Co funguje a mám vyzkoušeno za víc jak 40 let a na motorkách v počtu větším než malém tak funguje Nevrdull pokud není poškození moc do hloubky.
Malej kousek nevrdulu a na malé ploše šmrdlat,párkrát to zopakovat a možná se to povede.
Aby se poškození předešlo je potřeba moto po umytí nakonzrvovat a udržovat pořád
něčím mastným napatlaný, kotouče teda néé.
Popis eloxování. https://www.albix...eloxovani/