Tak ještě jednou dotaz :-)
Nechci zakládat nové téma takže připíšu sem pár mých otázek k Slovinsku a Triglavu...
Chtěl bych začátkem července na 1100GS (ve dvou s plnou polní) vyrazit právě na zde uvedená místa, chtěli bychom jet jak po hlavních páteřních cestách, tak po cestičkách s utaženou šotolinou a to hlavně u Triglavu a kolem řek... Vzhledem, k tomu, že Slovinsko na motorce jsem projel při cestě do Chorvatska před dvěma lety když tam byly záplavy, tak o něm moc nevím. Vytvořil jsem si mapu cesty, kterou bychom chtěli projet a podívat se na zmiňovaná místa.
mapa tady: http://goo.gl/map...
Může mi to někdo zkouknout jestli je to na touranckách sjízdné (nebo mám přezout na TKC či E-10 ). Zda na cestách okolo Triglavu jsou nějaké kempy a nebo se dá spát na divoko? Jak je to tam z počasím asi se mění každou minutou, ale zase budu rád za nějakou zkušenost. Kdyby jste někdo měl nějakou fotku přímo z cest, které chci projet tak budu rád když pošlete. Jo a ještě jedna věc, co si kromě "normálních" věcí vzít s sebou navíc, (resp. co se třeba nedá v těch vesničkách koupit) atd... díky za věcné info :-)
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Ahoj, byl jsem se tam dvakrát jen tak projet a co mě fakt dostalo. Když jedeš od Villachu, tak přejedeš kousíček Itálie a tam jedeš přes průsmyk Predil - dole je krásný jezero, nahoře je bývalá celnice a vojenská pevnost.Je to rovnou hranice a vjezd do Triglavského parku. A hned jak tohle přejedeš tak je odbočka před takovým vysokým mostem do leva na horu Sv. Mangard. Je to 10 km dlouhý docela dost hustý výjezd asi do 2300 až 2400 metrů nad mořem . Ze začátku to vypadá jako klasický průsmyk, ale cesta vede jenom na horu a stejná dolů. Ale nahoře ten výhled, ten mě dostal do kolen. Určitě nevynechat.
Hanes napsal:
Ahoj, byl jsem se tam dvakrát jen tak projet a co mě fakt dostalo. Když jedeš od Villachu, tak přejedeš kousíček Itálie a tam jedeš přes průsmyk Predil - dole je krásný jezero, nahoře je bývalá celnice a vojenská pevnost.Je to rovnou hranice a vjezd do Triglavského parku. A hned jak tohle přejedeš tak je odbočka před takovým vysokým mostem do leva na horu Sv. Mangard. Je to 10 km dlouhý docela dost hustý výjezd asi do 2300 až 2400 metrů nad mořem . Ze začátku to vypadá jako klasický průsmyk, ale cesta vede jenom na horu a stejná dolů. Ale nahoře ten výhled, ten mě dostal do kolen. Určitě nevynechat.
Kouklal jsem na mapu, tak ty určitě myslíš tu odbočku doleva pak jsou tam nakreslené taky nějaké tunely, vid...? Tak tam to 100% střihnem, díky za info.
Jen pořád nevím jestli mám shánět ty pneumatiky a nebo do nechat na touranckách . Jak je to tady v těch oblastech s čerpačkama a platbama kartou? jde to nebo spíš mám vzít víc hotovosti i na benzín?
Hanes napsal:
Jak jsi to měl se spaním? spal jsi v kempech, nebo v nějakých penzionech? Nebo by se dalo na divoko někde zaparkovat?
petrguss napsal:
Tak ještě jednou dotaz :-)
Nechci zakládat nové téma takže připíšu sem pár mých otázek k Slovinsku a Triglavu...
Chtěl bych začátkem července na 1100GS (ve dvou s plnou polní) vyrazit právě na zde uvedená místa, chtěli bychom jet jak po hlavních páteřních cestách, tak po cestičkách s utaženou šotolinou a to hlavně u Triglavu a kolem řek... Vzhledem, k tomu, že Slovinsko na motorce jsem projel při cestě do Chorvatska před dvěma lety když tam byly záplavy, tak o něm moc nevím. Vytvořil jsem si mapu cesty, kterou bychom chtěli projet a podívat se na zmiňovaná místa.
mapa tady: http://goo.gl/map...
Může mi to někdo zkouknout jestli je to na touranckách sjízdné (nebo mám přezout na TKC či E-10 ). Zda na cestách okolo Triglavu jsou nějaké kempy a nebo se dá spát na divoko? Jak je to tam z počasím asi se mění každou minutou, ale zase budu rád za nějakou zkušenost. Kdyby jste někdo měl nějakou fotku přímo z cest, které chci projet tak budu rád když pošlete. Jo a ještě jedna věc, co si kromě "normálních" věcí vzít s sebou navíc, (resp. co se třeba nedá v těch vesničkách koupit) atd... díky za věcné info :-)
Mezi mostem na Soči a Predjamskim Gradem je fantastická oblast plná dokonale rovných šotolinových silniček. Bohužel jsem přišel o log z navigace, když jsme to projížděli, ale když si dáš trochu práce s mapsourcem a googlem, tak se to dá krásně vyprecizovat a projet klidně 80km i víc jen šotolinkou, záleží, jak se chceš motat.
Provizorně jsem tu oblast označil, obehnal, takhle. Nejde tedy o trasu, ale o oraničení tohohle zajímavého a krásného území.
Pár fotek:
Jinak cestou se taky přimlouvám za Nockalm, určitě patří mezi to nejlepší z Rakouska.
PS: jeli jsme to ve dvou v plný polní na KarooT. Asi by to šlo i na Touranckách, ale myslím, že by to přeci jen nebylo ono. Obzvlášť s 19kou a teleleverem, to alespoň pro mně, zvlášť při naložení, není na hladkejch gumách ani na tomhle suchym povrchu zrovna požitek.. Ale třeba to má někdo jinak.
Upravil morabo dne 29.05.2012 14:01
Maiali nel Fango!
Tak to je nádhera..., jediná věc které s obávám je ta, že pravděpodobně pojedem sami (jako jen jedna motorka), čili kdyby se něco nedejbože stalo (prasklá hadička, lanko, plesknutí o zem), tak jsem odkázanej sám na sebe a svoje nohy na dojití do civilizace .
Tedy kdyby se někdo chtěl přidat (od 30.6. do 7.7.) tak je vítán... pojedeme (s přítelkyní) pohodové tempo s vyhlídkami, prohlídkou jednoho hradu, jeskyně, jezer a tak, spaní kempy, na divoko nebo penziony - podle toho jak se bude hodit... trasa předběžně cca 1500km (řekněme že do 2000km max) - přibližně viz můj odkaz...
morabo -> jak jsi to řešil se spaním? penziony nebo kempy nebo jak? a jaká jsou tam možnosti ubytování? Asi budu teda přezouvat na nějaký hrubší vzorek se kterým si to (i podle mně) užiju s menším strachem řekl bych zas že ta karoo je dost hrubá, asi chmátnu po univerzálnějších tkc nebo E-10 (i když o nich jsem moc chvály neslyšel...)
Hanes napsal:
Jak jsi to měl se spaním? spal jsi v kempech, nebo v nějakých penzionech? Nebo by se dalo na divoko někde zaparkovat?
Ahoj, já jsem tudy jenom projížděl, někdy předloni na Varaderu, jednou s plnou polní ve dvou do Chorvatska a potom v září jezdíme s klukama na sraz motorek do Faaker see. A to jsme se tam byli jenom projet přes den. Myslím že Touransky jsou OK. v Podstatě jsem jel pořád po asfaltu. Ta hora sv. Mangard je normálně značená cedulema. My jsme jenom jeli kolem a já říkám kam to asi tak vede, no a zvědavost je hrozná mrcha. Je to 10 km nahoru a pak stejnou cestou dolu. Foukal docela vítr a v těch vracečkách nejsou svodidla. Jel jsem jak při.......nej.Ale ten výhled nahoře je něco neuvěřitelného. Ještě dole na té italské straně pod tím průsmykem passo Predil je to malé jezero a vypadá na hodně dobré koupání. Užij si to.
petrguss - vůbec bych neřešil přezouvání na "špuntovky" kvůli 1500 - 2000km asfaltu a z toho pár km velice lehké šotoliny - v pohodě to dáš na gumách typu Tourance, Anakee apod.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ja jsem jel loni tohlehttp://maps.googl...m&z=10 . Prejezd z Rakouska pres 82. Moc pekne a nic moc provoz. Pak jsme sjeli dolu k Bohinjskemu jezeru.Taky moc pekny pohled jak rano tak vecer. Ale desne drahy spani v kempu. Doporucuji najit spani nekde mimo a narodnim parkem to projet operativne po ceste. Pak zase zpet na sever do Kranjska gora a po 206 furt na jih.Vrcholek Vršič a spousta kanonu. Moc pekny vyhledy,fura tocenych zatacek a stoupani.Obcas trosku provoz. Jeli jsme to jako doplnek cesty do Chorvatska,takze jen dva dny,ale rad bych projel priste dalsi kousky. Je tam paradne
milanosor přiložený následující obrázek:
[109.32Kb]
Upravil milanosor dne 30.05.2012 07:54
I pád na hubu je pohyb kupředu
milanosor napsal:
Ja jsem jel loni tohlehttp://maps.googl...m&z=10 . Prejezd z Rakouska pres 82. Moc pekne a nic moc provoz. Pak jsme sjeli dolu k Bohinjskemu jezeru.Taky moc pekny pohled jak rano tak vecer. Ale desne drahy spani v kempu. Doporucuji najit spani nekde mimo a narodnim parkem to projet operativne po ceste. Pak zase zpet na sever do Kranjska gora a po 206 furt na jih.Vrcholek Vršič a spousta kanonu. Moc pekny vyhledy,fura tocenych zatacek a stoupani.Obcas trosku provoz. Jeli jsme to jako doplnek cesty do Chorvatska,takze jen dva dny,ale rad bych projel priste dalsi kousky. Je tam paradne
takže myslíš tu silnici č. 206 skrz park určitě nevynechat?
Nezkoušel jste někdo spát ve stanu mimo kempy (asi ne v parku, tam jsou i zákazové cedule ale někde mimo něj ve Slovinsku)?
Tondo, díky - asi máš pravdu, na těch pár km je nesmysl přezouvat ty cesty by měly být dobře utažené, takže snad i ty dám v pohodě...
Upravil petrguss dne 30.05.2012 08:27
TomR1 napsal:
Ahoj,taky se tam chystám cca za tři týdny při zpáteční cestě z Černý Hory bych se rád zastavil v julských Alpách.
Taky by mě zajímalo jak to vypadá s ubytkem a kempama?Zejména v Triglavským parku apod....ceny a tak...
Tom
Na kempy nekoukám, v nepohodlí už mám odspáno, ale speciálně kolem Triglavu a přímo v něm je hafec penziónů a soukromého ubytování.
Jinak ve Slovinsku není co zkazit. Loni jsme to vzali přes Šumavu a Rakousko do Slovinska a na Istrii a zpět. Bez navigace, jenom s prastarou mapou a pohoda. Třeba úplně omylem jsem objevili Pazinskou jamu - blbě jsem odbočil, ale bylo to jedno. Každý den jsme si určili jenom tak přibližně světovou stranu a nebo směr a jeli. No a kolem 15 - 16 hodiny se začali koukat po ubytování. Pokaždé sprcha postel, parkování a pokaždé v pohodě. Po dálnici jsem neujel ani metr, akorát jsem tam "dorazil" Tourancky. Tak nějak jim chybí boky a ještě týden jsem doma slovo "zatáčka" vyslovoval opatrně
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
milanosor napsal:
takže myslíš tu silnici č. 206 skrz park určitě nevynechat?
Nezkoušel jste někdo spát ve stanu mimo kempy (asi ne v parku, tam jsou i zákazové cedule ale někde mimo něj ve Slovinsku)?
Fotka Bohinjske jezero po ranu
Tondo, díky - asi máš pravdu, na těch pár km je nesmysl přezouvat ty cesty by měly být dobře utažené, takže snad i ty dám v pohodě...
Mrkni se na googlu na leteckou mapu a uvidis Ta 206 je pekna ale nesmi se tam motat moc aut,takze bych tama jel radsi v tydnu nez o vikendu. U Italske strany to bude asi taky pekne, ale to stacilo mi to. Pritelkyne uz mela i zavrate jak jsme se furt peklapeli z leva do prava a toceny zatacky. Ja jsem si to uzil. I kdyz pozdeji uz me bylo taky blbe ale hlavne z horka. Priste bych to ale se spanim resil jinak.Asi jako Medik. Stan vezu sice vzdycky,ale tech penziounu a privatu je tam tolik, ze bych do kepu uz priste nesel.Urcite ne za ty prachy. Myslim ze primo v kempu u jezera jsme platili neco kolem 30Euro Ale byla skoro noc,tak jsem nemel naladu uz na nic. Ale co je mazec, jsou nektere bocni spojovacky.Vyjedes z hlavnich tahu (ale i na nich ) a neuvidis zadne svodidla. Jen prudky srazy dolu.Takze pozor na strelce co ti ze zatacky vyletnou jako blazni,at te nelovi nekde 100m ze srazu.
milanosor přiložený následující obrázek:
[145.95Kb]
Upravil milanosor dne 30.05.2012 09:26
I pád na hubu je pohyb kupředu
Triglav nevynechat a hlavně se tam dá slídit po lesních úžasnejch cestičkách. V okolí Triglavu super káva a lidi snad nejmilejší z celé Evropy
Upravil Remus511 dne 30.05.2012 09:55
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Je to paráda, po těch všech informacích a fotkách sem vložených a vygooglených tam chci co nejdřív bejt Tak ubytko jestli seženem za 30 Eček (pro dva) tak asi ani kempy hledat nebudem
Ty zatáčky mě lákaj neskutečně, jen doufám, že mě přítelkyně nebude omezovat (kdyžtak ji někde vysadím a bude...