panove predevcirem si to tak valim po strakonicky a najednou mi to chciplo. Mel jsem sice dojezd ještě 35 km ale proste to zdechlo tak na neutral se stestim jsem z kopecka dojel k benzince v lisni za jilovistem cca 2km jizdy bez pmotoru bylo dobrodruzi.
Kazdopadne.
Mam ADV 2011, predpokladam ze by tam mela byt 33L nadrz
Pac to zdechlo predpokladam ze jsem nadrz vyjel domrte ale když jsem tankoval pistole vypla na 26,5L.
Jak to tedy je s tim objemem. Nebo proc se mi stalo ze ac dojezd 35 tak to zdechlo a pak stejne nenatankuju dle papiru plnou.
Me se to stalo ted na adv 2011 v noci na dalnici na ceste z chorvatska. Reseni polozit motorku na levej bok pak se prelije ten zbytek z pravy strany a je tam jeste tak cca 6 litru :-) . Nejsem si jistej ale z pravy strany to precerpava do levy aspon myslim
panove predevcirem si to tak valim po strakonicky a najednou mi to chciplo. Mel jsem sice dojezd ještě 35 km ale proste to zdechlo tak na neutral se stestim jsem z kopecka dojel k benzince v lisni za jilovistem cca 2km jizdy bez pmotoru bylo dobrodruzi.
Kazdopadne.
Mam ADV 2011, predpokladam ze by tam mela byt 33L nadrz
Pac to zdechlo predpokladam ze jsem nadrz vyjel domrte ale když jsem tankoval pistole vypla na 26,5L.
Jak to tedy je s tim objemem. Nebo proc se mi stalo ze ac dojezd 35 tak to zdechlo a pak stejne nenatankuju dle papiru plnou.
NEvite o co by se mhlo jednat?
Dikes
h.
Já ti řeknu proč, protože ti nepřeházelo čerpadlo benzín z pravé ledviny do levé. Buď jsi jel pilu a nebo strašně pomalu. Já do adv nádrže natankuju běžně 36L, což je max až po hrdlo. Mám ale upravené(prodloužené) čerpadlo níž ke dnu nádrže, protože standardně je cca 5cm ode dna. A taky jsem dal regulátor co usměrňuje palivové čerpadlo od Tondy tu propojku,takže mě to pořád přečerpává z pravé ledviny naplno. Dokud jsem nedal ten usměrňovač od Tondy,tak sem běžně také vyjel jen 30L a to i s novým regulátorem.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
...to mate vsichni dobry. mne motorka hlasila dojezd 111km kdyz zdechla. zena mi privezla 4,6l a po ujeti cca 25km jsem natankoval 29,1l. takze ja mel nadrz vazne suchou, jen ten prouzek v nadrzi pry keca. priste uz tankuju podle ujetych km
R 1200 GSA 4/2010
vykys napsal:
...to mate vsichni dobry. mne motorka hlasila dojezd 111km kdyz zdechla. zena mi privezla 4,6l a po ujeti cca 25km jsem natankoval 29,1l. takze ja mel nadrz vazne suchou, jen ten prouzek v nadrzi pry keca. priste uz tankuju podle ujetych km
Do té nádrže když by jsi ji měl fakt suchou, tak po hrdlo natankuješ 36L 33 by mělo bejt vyčerpatelných,ale většina lidí vyčerpá jen do 30L. Je to dáno právě i tím, že nestíhá přehazovat palivo z pravé ledviny do levé a to zvláště, když jedeš pilu a také tím,že je to podávací čerpadlo cca 5cm ode dna nádrže.
Jinak ty pásky někdy kecaj, zkus ho nechat zkalibrovat.
Upravil LukyGs dne 14.08.2015 18:38
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Mně to zdechlo v červnu v Maďarsku. Dojezd byl 0km. Dotankoval jsem na místní úplně obyč. pumpě 21, 7 l. A ten dojezd 0km jsem tam měl tak 2km, než to zdechlo.
1200GS, 2006. 5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
No a trošku jiný dotaz,jaký nejvyšší dojezd kilometrů se vám ukázal? Mi to ukázalo zatím nejvíc 100 kilometrů,tzn. že se rožne oranžový trojůhelník , začne blikat logo benzinky a odpočítávat kilometry .
vykys napsal:
Do té nádrže když by jsi ji měl fakt suchou, tak po hrdlo natankuješ 36L 33 by mělo bejt vyčerpatelných,ale většina lidí vyčerpá jen do 30L. Je to dáno právě i tím, že nestíhá přehazovat palivo z pravé ledviny do levé a to zvláště, když jedeš pilu a také tím,že je to podávací čerpadlo cca 5cm ode dna nádrže.
Jinak ty pásky někdy kecaj, zkus ho nechat zkalibrovat.
to, ze pasky kecaj mi potvrdil i servisak, ale investice v radu tisicu mi prijde nesmyslna, radsi budu tankovat vzdy kdyz se najezd dostane na 500km :-)
R 1200 GSA 4/2010
zdenek1 napsal:
No a trošku jiný dotaz,jaký nejvyšší dojezd kilometrů se vám ukázal? Mi to ukázalo zatím nejvíc 100 kilometrů,tzn. že se rožne oranžový trojůhelník , začne blikat logo benzinky a odpočítávat kilometry .
Zdravim,
uz se nekomu podarilo zjistit jak to je s tim precerpavanim z prave pulky nadrze do leve?
Mam 1200GS ADV 2011 a vzdycky mi v nadrzi zustane 2,5 az 3,5 litru benzinu.
Delal jsem par testu (i nechtene) a benzin tam vzdycky je, jen se neda vycerpat. Pokud polozim masinu na levej bok, tak po cca 10km benzin dojde zase. Uz jsem to opakoval i 5 krat a ujel jsem dalsich 45km od prvniho chcipnuti. Hlavni cerpadlo bude asi OK. Benzin se nejak dostava zpatky do prave pulky nadrze (coz by mohl byt problem), ale nebude to diky klopeni v zatackach - to by motorka musela lezet na boku.
Zajimavy je, ze ne vsichni ten problem maji, takze je otazka, co maji jinak? BMW se k tomu nikdy nijak nevyjadrilo, pokud vim.