Přeji brzké a hlavně bezproblémové uzdravení, bohužel se nám to občas nevyhne. Kamaráda sundali minulý rok v It. a ještě teď nechodí už je tomu skoro rok....
R1150 GS Adventure
Piky napsal(a):
Přeji brzké a hlavně bezproblémové uzdravení, bohužel se nám to občas nevyhne. Kamaráda sundali minulý rok v It. a ještě teď nechodí už je tomu skoro rok....
a mel by v budoucnu chodit?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Piky napsal(a):
Teď je v Ostravě a tam se o něj vcelku dobře starají, chybí mu pata a na druhé noze má roztříštěnou holeň. Snad to dopadne, že mu chodidlo zůstane udělali mu nějakou spešl botu.
R1150 GS Adventure
taky jsem čuměl jak blázen,když mi to volal jeden z našich bývalých členů... jak jsem Ti psal do smsky,Jardo drž se a koukej brzo srůst!!! S mladým Jardou jsme se předběžně dohodli na Milovice ,tak se tam koukej ukázat,třebas i s Pavlem až odhodí fofrklacky
P.s.Pozdravuj ode mě sestřičky( ty mladý a hezký a nezadaný)
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Piky napsal(a):
Teď je v Ostravě a tam se o něj vcelku dobře starají, chybí mu pata a na druhé noze má roztříštěnou holeň. Snad to dopadne, že mu chodidlo zůstane udělali mu nějakou spešl botu.
uff...
koukam, ze ty nohy jsou proste dost exponovana mista
tak at se uzdravi.
17 cm
Jardo preju brzke uzdraveni!Ctu to teprve ted.Doufam ze lecba pokracuje uspesne a bude to bez nasledku!Kamarad dopadnul asi trochu hur.(Na uplne prvnim srazu v Machove jsme u nej na hristi byli na obede).Ted za nim jezdim do Motola na jednotku specialni rehabilitace,kde ceka na treti operaci.A pak za nim budu jezdit do Kladrub.Tak se obcas stavim u Remuse,to uz je kousek.Doma ma 2 deti,hypoteku a rozjety podnikani.Takze taky zadna prdel.Kdyz to clovek kolem sebe vidi,tak trochu prehodnocuje,co je dulezity.
Upravil vevis dne 27.06.2010 18:16
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal(a):
Jardo preju brzke uzdraveni!Ctu to teprve ted.Doufam ze lecba pokracuje uspesne a bude to bez nasledku!Kamarad dopadnul asi trochu hur.(Na uplne prvnim srazu v Machove jsme u nej na hristi byli na obede).Ted za nim jezdim do Motola na jednotku specialni rehabilitace,kde ceka na treti operaci.A pak za nim budu jezdit do Kladrub.Tak se obcas stavim u Remuse,to uz je kousek.Doma ma 2 deti,hypoteku a rozjety podnikani.Takze taky zadna prdel.Kdyz to clovek kolem sebe vidi,tak trochu prehodnocuje,co je dulezity.
Tak jsem dnes zjistil,ze Jarda lezi taky v Motole,a to jen o patro niz nez kamos.Kamos ted nez ho odoperujou muze trochu chodit.Tak mi slibil,ze ted bude chodit do kantyny on Jardovi,mezitim se Jarda taky rozchodi,a az bude odoperovanej kamos,tak prej bude chodit do kantyny zase Jarda jemu.Ale pivem to musime zasobovat z venku!V kantyne maj pouze nealko!Tak at to tam klukum utika!
vevis napsal(a):
Tak jsem dnes zjistil,ze Jarda lezi taky v Motole,a to jen o patro niz nez kamos.Kamos ted nez ho odoperujou muze trochu chodit.Tak mi slibil,ze ted bude chodit do kantyny on Jardovi,mezitim se Jarda taky rozchodi,a az bude odoperovanej kamos,tak prej bude chodit do kantyny zase Jarda jemu.Ale pivem to musime zasobovat z venku!V kantyne maj pouze nealko!Tak at to tam klukum utika!
Tak se tu včera večer skutečně zastavil Vevisův krajan a kámoš Pepíno co bydlí nade mnou. Fajn chlap, životem právě těžce zkoušenej, ale optimista... Mimoděk se mi při rozhovoru potvrdilo, že není tak rozhodující, zda sedíš zrovna na motorce, letíš na padáku, nebo jdeš po ulici - on k tomu přišel na zadním sedadle v autě, malé rychlosti, zcela bez možnosti cokoliv ovlivnit. Když to má na tebe padnout, asi tomu neujdeš..
Pavle, dík za zkontaktování, jistě nám to tu společně líp uteče. Znovu taky díky vám všem, kdo nám písemně i v duchu držíte palce
Jarda napsal(a):
Tak se tu včera večer skutečně zastavil Vevisův krajan a kámoš Pepíno co bydlí nade mnou. Fajn chlap, životem právě těžce zkoušenej, ale optimista... Mimoděk se mi při rozhovoru potvrdilo, že není tak rozhodující, zda sedíš zrovna na motorce, letíš na padáku, nebo jdeš po ulici - on k tomu přišel na zadním sedadle v autě, malé rychlosti, zcela bez možnosti cokoliv ovlivnit. Když to má na tebe padnout, asi tomu neujdeš..
Pavle, dík za zkontaktování, jistě nám to tu společně líp uteče. Znovu taky díky vám všem, kdo nám písemně i v duchu držíte palce
Jardo ja si zde dovolim s fatalismem prosim nesouhlasit
samozrejme, ze rozhoduje a to naprosto zasadne co delas a kde sedis...
ale neni to videt ve statisticky neprukaznem setkani dvou jedincu v nemocnici, ale vezmi si treba HODNE male mesto jako je treba ... Brno... a testovaci obdobi 30 let.
Zkus si predstavit:
- vsichni brnaci jezdi jako spolujezdci na zadnich sedadlech.. (pro nase testovani zapomeneme, ze jen predaci kmenu v Brne maji auta)
- vsichni brnaci jezdi jak vymitaci dabla na motorkach
- vsichni brnaci jezdi relativne rozumne na motorkach
- vsichni brnaci jezdi autem
---
vez, ze za tech 30 let ziskas UPLNE JINA CISLA.
Dalsi varianta je prepocet na ujete kilometry... co jsem ja osobne zkoumal, tak motorka je statisticky asi 18x nebezpecnejsi, nez auto pri stejnych kilometrech. Takze pokud je na treba 1 miliardu najetych autokilometru (placnu) 10 mrtvych, tak u motorkaru je to 180.
Takze zadny PEVNY BOD necekej, nicmene stale si muzes pomoct
uzdrav se co nejdrive!
17 cm
fifa napsal(a):
je vidět že nehoda se stane kdekoliv komukoliv
ale porad tim neuteces sve zodpovednosti
17 cm
to Hicks: tak malé město nemůžeš brát jako vzorek, tam je šílená statistická chyba...je to prostě málo testovacích vzorků, aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu
Jinak je to fakt jedno...na sousedku známé spadl ze střechy led a bylo...a to šla pouze po chodníku...
Vjetrnik napsal(a):
to Hicks: tak malé město nemůžeš brát jako vzorek, tam je šílená statistická chyba...je to prostě málo testovacích vzorků, aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu
Jinak je to fakt jedno...na sousedku známé spadl ze střechy led a bylo...a to šla pouze po chodníku...
neni to jedno... nikdo nema 100%ni jistotu, ze se dozije prumerneho veku. Ale muzes te sanci radikalne pomoct, ci odpomoct.
To co ty rikas je fatalismus, ten uz byl ve vetsine civilizovaneho sveta prekonan
---
ad. Brno.. jo to je fakt... ale zkus si predstavit alespon 20 tisic obyvatel.
17 cm
Jarda napsal(a):
Souhlasim s Jardou,ze kdyz se ti to ma stat,tak se ti to stane!zrovna tenhle kamos je docela extremista.Nedalo mu problem koupit za par stovek starej padak a skakat na nem,aniz by to kdykoli pred tim delal.A to nemluvim o tech kravinach co se nadelalo v opilosti.Skakani totalne na mol pres potok na lyzich.Zavody v autech urcenych k sesrotovani.(Tam slo taky o to narazet do ostatnich aut a dostat je na strechu)A spousta dalsiho.A pak ti zivot zmeni totalni kravina,kdy bys necekal,ze se muze neco stat.
Jo Hicksi,na statistiky a pravdepodobnost kaslu.
Jen tak pro zlehceni.Jednou jsem prijel s nakladakem na firmu,slozil,nalozil,odjizdim a skladnik mi rika,ze mam nejak divne leve zadni kolo.Vsechny matky temer vysroubovane,kolo drzelo silou vule.Tak jsem to poradne dotahl a auto odvezl kolegovi,ktery s nim jel druhy den.Ja si vzal auto jine,s kterym jsem druhy den jel ja.Kola kontroluju vzdy po prehozeni pneu,nebo kdyz jsou z nejakeho duvodu sundavana a nandavana.Jinak vyjimecne a tohle bylo u prostred leta.A tusim,ze mi asi za 15 let jezdeni kola nikdy neupadli.Takze ani tentokrat jsem uz kvuli pravdepodobnosti kola nekontroloval.(Jaka je pravdepodobnost,ze se mi to stane 2 dny po sobe na dvou ruznych autech?)Samozrejme mi druhy den dopoledne uletla v Unicove pred krizovatkou cela zadni leva dvoumontaz.Nastesti ty kola nikoho netrefili,ale trvalo mi dost dlouho,nez jsem to dostal zpatky.A kdyz jsem povoloval matky na ostatnich kolech,abych si na nich nejake vzal misto tech poztracenych a mohl alespon nejak dojet,tak byli tak dorvane,ze jsem bez leseninove trubky zadnou matku nepovolil.Takze ja to beru tak,ze se mi to proste melo stat.Uz je to dost let a od te doby se mi to nestalo,prestoze ani dnes kola pred kazdou jizdou nekontroluju.
vevis napsal(a):
Souhlasim s Jardou,ze kdyz se ti to ma stat,tak se ti to stane!zrovna tenhle kamos je docela extremista.Nedalo mu problem koupit za par stovek starej padak a skakat na nem,aniz by to kdykoli pred tim delal.A to nemluvim o tech kravinach co se nadelalo v opilosti.Skakani totalne na mol pres potok na lyzich.Zavody v autech urcenych k sesrotovani.(Tam slo taky o to narazet do ostatnich aut a dostat je na strechu)A spousta dalsiho.A pak ti zivot zmeni totalni kravina,kdy bys necekal,ze se muze neco stat.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Fatalismus
"V současnosti se s obecným agnosticismem šíří také přesvědčení o určující moci osudu, který se lidé snaží odhalovat různými pověrečnými postupy, zejména astrologií a věštěním. Fatalismus může být ovšem také ospravedlněním pro nečinnost a lhostejnost, jež se mohou maskovat jako „vědecký“ determinismus. "
17 cm