titika napsal:
BMW - Mountain - Days mě navedly na myšlenku také pokořit Grossglockner....
Určitě jste tam někdo byl. Můžete doporučit? Na kolik dní je to tak výlet (řekněme z jižních hranic),které kempy jsou ty nejlepší, na co dát bacha, cesty mají určitě krásný :-)
Jestli někdo máte motivující foto, tak taky poprosím.
Díky Jindřiška
Nějaké "motivační foto" z 20.7.
BIGR přiložený následující obrázek:
titika napsal:
Určitě jste tam někdo byl. Můžete doporučit? Na kolik dní je to tak výlet (řekněme z jižních hranic),které kempy jsou ty nejlepší, na co dát bacha, cesty mají určitě krásný :-)
titika napsal:
Ani červenec neznamená že vás na GG nečeká překvapení. S kamarády jsme jeli na GG druhý týden v červenci ze srazu v Ga-Pa. Fantastické počasí, azuro. Spaní jsme měli domluvené na Edelweisshutte na vrcholu alpské silnice ze severní strany stoupání na GG. Večer jsme pěkně zapařili s majitelem chaty a ráno překvapení:
Museli jsme počkat do večera, až protáhnou silnici nahoru a pár dalších hodin, až protáhnou a posolí dlážděnou silničku co vede od toho biker pointu nahoru k chatě.
No počasí je v takový výšce nevyzpytatelný vždycky. Zažil jsem tam na GG na přelomu července a srpna 25°C a další rok ve stejnou dobu 3°C. Jinak přespáváme v takovým malým rodinným kempu pod GG za vesnicí Heiligenblut za benzínkou doprava - pokaždý byla cena 12€ za dvě osoby, motorku a stan. Vybavení: teplá voda, sauna, venkovní bazén, hospoda.
No ja se skoro i stydim, ze jsem tam jeste nebyl, takze potesi, ze nejsem sam.
Letos jedeme 19-22 cerven, nechcem tam travit nejakou extra dovolenou, proste si to chceme uzit na motorkach a na to nam 2 dny straveny v Alpach staci.
Tesim se mooooc!
JJ já se taky těším, ale vidím to tak na pět dní alespoň, ono co si budeme povídat ten kraj je - evidentně i dle fotek, za které děkuji, krásný. A jen na otočku je to škoda. A vzhledem k tomu sněhu budu prosazovat tak polovinu prázdnin:-)
Výlet na Glokáč můžu jenom doporučit, je to fakt nádhera. Jenom je dobrý kouknout na počasí, když je hnusně, tak je to očistec. Byl jsem tam 3-krát, jednou déšť, podruhý déšť se sněhem a teprve na potřetí to bylo ono
FunTomas přiložený následující obrázek:
Hele ac jsem na GG nebyl, tak mam v Alpach uz par passu projetych stejne tak jako mi pratele a vsichni, i ti kteri na GG byli, se shodnou na jednom, ze GG je pouze turisitcka atrakce a passu v Alpach, ktere stoji za to (a jsou i hezci) a potkas tam desetinu lidi je daleko vic. Pro zacinajici motorkare je GG takova modla, ale aby pak clovek nebyl zklamanej, ze je tam hlava na hlave a vysloli za to 17 E. Byt tebou, tak si koupim nejakou dobrou mapu ve slusnym meritku (Michelin) a zacnu tim, ze si reknu co by vsechno slo projet z x dni a ne jenom "hura na GG a zpet".
BMW R1150GS MY02
Tak jasný, hele to máš jak s ostrovem Man, to je taky motorkářská modla.
Jsou místa u kterých fakt stačí jenom tam být a pak to vyprávět dětem:-)
Ale nebyla jsem tam a až tam pojedu, tak možná zjistím (jak jsi psal) že jsem zklamaná. Ale s tím, že se jedu zklamat tam přeci nepojedu :-) Je to hezkej cíl cesty...
Ona se dá u nich objednat brožůrka Motorradhimmel:-) Tak tu si pročtu, protože na čtení z kompu je to dlouhý a pak dám definitivní rozhodnutí.
titika napsal:
Tak jasný, hele to máš jak s ostrovem Man, to je taky motorkářská modla.
Jsou místa u kterých fakt stačí jenom tam být a pak to vyprávět dětem:-)
Ale nebyla jsem tam a až tam pojedu, tak možná zjistím (jak jsi psal) že jsem zklamaná. Ale s tím, že se jedu zklamat tam přeci nepojedu :-) Je to hezkej cíl cesty...
Ona se dá u nich objednat brožůrka Motorradhimmel:-) Tak tu si pročtu, protože na čtení z kompu je to dlouhý a pak dám definitivní rozhodnutí.
Ale stejně už jsem rozhodnutá :-)
.....čéče Titiko ty jeden vejlet na Grós řešíš, jako kbyby jsi měla přijít o panenství..prostě v létě sedni na motku ,pár éček do kapsy a za odpolko jsi pod ním...já bych to tak nedramatizoval,vždyť je to za barákem.
Podle mě jsou v Alpách zajímavější průmyky než GG. Můj favorit je cesta z odbočky z brenerské dálnice v městečku Vipiteno na průmyky Giovo a Rombo (tunýlek do Rakouska). Oba mají i německé názvy ale nepamatuju si to. Je to mnohem zajímavější než GG. A ještě stojí za návštěvu slepá silnice v Dolomitech přímo pod skály TreCime... Scenérie o kategorii výš než GG.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...