Zpět k tématu :-) GSo dávám pokud je třeba něco co neumím k Tomáši Sulkovi do Dragharu (v Plačičích) a jsem totálně spokojen. Jak s přístupem tak i s cenou. Nokamoto a p. Ramba taky OK - tam jsem jezdil s Blackbirdem. Jak jsou na tom se zkušenostmi s BMW však netuším...
bmwivo napsal(a):
Upozorňuji pána, že nahrazení Ysvodem katalyzátor a otevřený výfuk, otevřený filtr ochudí směs a může mít vliv na pravidelnost chodu motoru v určitých otáčkách a může dojít k nežádoucím, vyšším teplotám, které mohou ve finále poškodit motor, že němec na to vymyslel přemostění určitých kontaktů v pojistkové skřínce, čímž se změní mapa CDI a jinými slovy obohatí se směs a vznikne prostě jiná křivka zapalování.
Ahoj Ivoši, mohl by jsi prosím blíže popsat tu úpravu pojistkové skříňky při aplikaci laďáku, Y svodu a KN filtru? Mám R1100GS se vším tímto a přiznám se že jsem o této úpravě ještě neslyšel. lDěkuji
BMW R1100GS
....nejde o úpravu pojistkové skřínky, jen jsou v pojistkové skřínce vyvedeny kontakty, které když se přemostí - spojí, tak změní mapu zapalování - přenastaví počítač, ( vyšší bohatost směsi atd). Víc se dovíš u 2B v Trutnově, kdysi jsem návod od nich měl, teď ho už nenajdu, věřím, že ti budou schopni toto vysvětlit a popřípadě upravit.
Ivoš.
bmwivo napsal(a):
....nejde o úpravu pojistkové skřínky, jen jsou v pojistkové skřínce vyvedeny kontakty, které když se přemostí - spojí, tak změní mapu zapalování - přenastaví počítač, ( vyšší bohatost směsi atd). Víc se dovíš u 2B v Trutnově, kdysi jsem návod od nich měl, teď ho už nenajdu, věřím, že ti budou schopni toto vysvětlit a popřípadě upravit.
Děkuji za info, myslel jsem samo úpravu zapojení, špatně jsem se vyjádřil, já blbec . Zavolám do 2B.
BMW R1100GS
Aha, tak to je ono? Jestli jsem to dobře pochopil, mám tedy propojit kontakty dle té tabulky a příslušného typu moto be cat.
Upravil major dne 30.07.2010 10:25
BMW R1100GS
.. no toto? A to funguje i na uplne seriovy Motronic i u 1150 GS / 2003? Prave zvazuju Y svod s lambdou, KN uz mam a seriovou koncovku jsem nechal - nemusim delat randal na 5 km daleko.....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Velké díky Jirko T. Jelikož mám R1100GS, y-svod a KN, platí pro mě tedy propojení pinů 30 a 87a. Tj. to co je na tom schémátku "stage 3" v levém sloupci. Tak to prubnu. Ještě jednou díky.
Martin
Upravil major dne 04.08.2010 09:14
BMW R1100GS
no možná blbá otázka s brambůrkou začínám a koupil jsem jí s Y svodem a lambdou.fo tam je za filtr nevím ale o vejkendu zjistím....mám se tedy bát??jde o 1150 rok 2000
jinak bydlím kousek od HK a budu rád za jakou koliv radu..s BMW začínám