HonzaGS-SV napsal(a):
tak popíši proceduru při čištění auta (provádím ji dvakrát ročně...)......
.......
......tak tohle nám ve 2 lidech zabere většinou prodloužený víkend ale auto se líp myje každý týden .....a stejné je to s motorkou :-D prostě průběžná údržba....
Doufám, že jednou budu mít tolik času, abych si tohle dvakrát do roka naordinoval...
ale ono by mě to stejně asi nebavilo a jel bych se radši projet...takže za mě:...science fiction...
...jo a představa jednoho auta na prodloužený víkend... mám Galaxii, Mondeo a motorku...moje paní ještě Fiestu a kluk Focuse...týýýjóóó, to bysme si teda mákli...
ja jezdim cas od casu do rucni mycky na Zlicine.
imho jsou docela sikovni a setri to cas.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
HonzaGS-SV napsal(a):
tak popíši proceduru při čištění auta (provádím ji dvakrát ročně...)......
.......
......tak tohle nám ve 2 lidech zabere většinou prodloužený víkend ale auto se líp myje každý týden .....a stejné je to s motorkou :-D prostě průběžná údržba....
Doufám, že jednou budu mít tolik času, abych si tohle dvakrát do roka naordinoval...
ale ono by mě to stejně asi nebavilo a jel bych se radši projet...takže za mě:...science fiction...
...jo a představa jednoho auta na prodloužený víkend... mám Galaxii, Mondeo a motorku...moje paní ještě Fiestu a kluk Focuse...týýýjóóó, to bysme si teda mákli...
Nejhorší je, že se na tom takhle třeba strašně nadřeš, a pak stačí jet na nákup do supermarketu a někdo ti to vodře, to by mne naštvalo, takhle, když už auto pobouchaný a vodřený je, tak mi to nevadí, a neláká to zloděje..
pěkně každej díl karosérie, kterej by se někomu mohl hodit mít vodřenej a je to
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
basto napsal(a):
no pánové já už jsem tento boj vzdal před 7 letystejně to časem zase oleze a tak furt dokola tak na to prdim a jen je umeju a vemu vapem a jeto jsou to přeci jen kola a je to jen na oko má jedenácka jede stejně dobře s flekatejma kolama jako s čistýma rozdíl nepoznávám
tak k tomu se připojuju, (filosofie čistě z lenosti)
jinak možná jednou, až budu v přechodu a vyrostu a zbavím se lenosti zkusím omýt zasviněné a zaolejované a zaasfaltované válce a hlavně výfuk tou naftou (čistě z emocionálních důvodů, protože jste mi teď připomněli nebožtíka tátu a pamatuji se také na omývání karburátoru ve vaničce s petrolejem...), navíc, určitě to ničemu nebude vadit
vědecké přístupy jak jsou popsány shora (pasty, ředidla a metodický přístup mytí auta a vosk nakonec přenechávám bratrovi, kterej se jednou za tři roky nemůže dívat na moje auto a dá mi ho do kupy)
POZOR na auta která jsou 10 let stará a tváří se jako nová, jde o podraz stejného rázu jako stáčení kilometrů!!!!!!)*pissed**pissed*
ten asfalt z vyfuku ide tou naftou krasne dole....vyskusaj a budes sam prekvapeny
(teď jsem jenom zvědavej, kdy se rozhoupu do koupě petroleje, to je strašně složitý......) ach ta lenost zase vítězí...
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
LiborJ napsal(a):
Ahoj,
po umytí motorky wapem na myčce při použití přípravku na odstranění nečistot mi totálně olezly ráfky (matné šedo-bílé mapy). Zkoušel jsem to přeleštit vším možným, od sidolu až po jakýsi drahý německý sajrajt (S 100 Hochglanzpolitur) a nejde to dolů. Je to tam jakési zažrané. Nemáte někdo zkušenosti s podobným problémem, popřípadě doporučení na nějakou "profi-leštírnu" chromovaných ráfků???? Popř. jinou dobrou levnou radu, co s tím????
nevím co jsi to měl za přípravek, ale to už mám za sebou hned na začátku, koupil jsem autopoliš ( Armoral ) a normálně pracně vyleštil, mapy zmizely.
Nemohol by si prosím upresniť názov toho prípravku Autopolis ArmorAll? http://www.eshop-...tika/filtr
Hore je "Hľadanie podľa parametrov:" - zvolil som ArmorAll, ale aj tak našlo príliš veľa záznamov.