Dan> no uprimne, kdybych ten klic bejval mel o vikendu, usetril bych ctyri hodiny unavy a sakrovani - tedy pokud bych neohnul i ten pripravek, protoze to bylo fakt maso a musel jsem zabrat vsi silou obema rukama na 30cm pakach. sroubovakem a plastikovou trubkou bych si ani neskrtl. Kdybych bejval vedel, ze ho tim fasciklem povolim, byl jsem ve stavu, ze bych za nej dal litr a medil bych si, jak jsem (se) usetril
Už jsem se chtěl divit, že jsem plastovej filtr nikdy neviděl. Já tedy zatím neměl problém povolit filtr šroubovákem
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Hrabe_X napsal:
kua PLÁŠŤ - ne plast!!!!! Tak to jooo-já sů ogar blbé, diakritiku jsem tam nějak nenadechl.
Ty nejsi Vlasta - ty jsi Vlasta!!!!
Ne, ono by stačilo, kdyby tady pan Slávek xxxextdm používal diakritiku
Já to zkraje taky pochopil jakože plastový bazmek. Až když tam o kus dál napsal, že "...plast je hliníkovej..." jsem chvíli přemýšlel, kdo znás je tadyk navalenej (ožralej)
Když jedu, tak jedu.
ale v první chvíli mě to vůbec nepřišlo divný, až teď koukám, ž eto Slávek všechno píše bez čárek a háčků. Že se nestydíš, takovej velkej a chytrej
Upravil jenca dne 04.02.2008 21:28
Když jedu, tak jedu.
Slavek-xxx napsal:
Dan> no uprimne, kdybych ten klic bejval mel o vikendu, usetril bych ctyri hodiny unavy a sakrovani - tedy pokud bych neohnul i ten pripravek, protoze to bylo fakt maso a musel jsem zabrat vsi silou obema rukama na 30cm pakach. sroubovakem a plastikovou trubkou bych si ani neskrtl. Kdybych bejval vedel, ze ho tim fasciklem povolim, byl jsem ve stavu, ze bych za nej dal litr a medil bych si, jak jsem (se) usetril
Já jsem dělal výměnu a měl jsem koupený ten speciál klíč.... ale stejně jsem to nepovolil - normálka to přeskakovalo :-( Bylo to utažené "jaxviňa" takže jsem se s tím peklil nějaké 3 hodiny a nakonec pomohlo už jen - plocháč na něj jsem navařil dva delší hroty a to jsem tam celé narazil a na několikátý pokus znovu nražení hrotů do filtru jsem to potom díky velké páce povolil - kdybych tehdy měl po ruce toho kdo to utahoval tak by jsem mu zakroutil krkem!
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Ono je taky potřeba to při utahování namáznout olejem. Když to někdo neudělá, a ještě to přetáhne, tak je pak zábava to povolit..
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Takze abych to shrnul:
1) pri montazi namazat gumu filtru olejem
2) utahovat na 7/8 otacky
3) povolovat na zahratym, ale ne zhavym motoru
4) pouzit specialni nastavec na povoleni
Co se tyce diakritiky, na web a do mejlu pisu radeji bez... Vim, co dokazou browsery a email klienti udelat s hackama a carkama.
Vlasta je v koprivach, meje si tam nohy a je to kluk!
Osobně ještě do nového filtru naleju olej před našroubováním - ono se to po nastartování kratší dobu hádá
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
proč dávat 10l benzínu za něco, co použiju 1x za rok. To je raději projezdím
moje rec. Dal jsem sousedovi filtr a on mi na to vyhral kus trubky... tak uvidime jestli to pujde, ale je mi jasny, ze dopadnu jako slavek, takze stejne budu vysekavat atd... a nakonec si ten klic koupim ikdyz bude treba k nicemu
Pro me je ted nejdulezitejsi se nekdy o vikendu k tomu dostat, jenze on je v alpach porad snih
Upravil ChipGS dne 06.02.2008 21:33
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
jazz napsal:
Doporucil by mi nekdo nejakou vhodnou sadu naradi k masine ? (Drobne opravy/upravy/vymeny a podobne (spojku rozebirat fakt nebudu )
Sadu imbusů, co máš pod sedlem, klíč na filtr, šroubovák, kombinačky, klasickou golu, ploché klíče a spárový měrky. U ABS čidel jsou možná v origu hvědičkový šrouby,tak spešl imbus.... to je vše co potřebuješ pro údržbu.
Vlastně ještě velké a malé kladivo, kus drátu, ohnutej hřebík a trpělivost a můžeš dělat komplet generálku.
Když budeš chtít bejt superdůkladnej a dělat vše je dobré mít momentový klíč. Jinak se to dělá tak,že šroub utáhneš, moment počkáš a dorveš to na krev-vtip. Bacha, je hodně míst,kde to chce fakt jemně a s citem - třeba ventildekly. Jsou to jen závity do hliníku a ty se dobře strhávají a špatně opravují.
Dále potřebuješ měřák napětí, podtalový budíky a hromadu dalších věcí a můžeš si otevřít servis.....
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
ještě jsem zapoměl horkovzdušnou pistoli a pilku, rááámofku!
H.
Takze soustruh neni potreba. To mne spadl sutr ze srdce. Ten bych totiz nemel kam dat. )
Diky za seznam, prozenuho filtrem s nazvem "ne, kompletni servis nepotrebuju" a uvidim co z toho zbude. Odhaduji to na kombinacky, sobrovak a sadu bambusu.
no já mamjen jednu golu ve který jsou všechny inbusy a i hvězdičky,je to nějaká obyčejná čína a maká to dobře,jo stim utahováním ventil delků už mam vlastní skušenost že je to na pitchu už sem tam opravoval 3 závity a nejde to zase tak špatně,koupil sem si sadu na opravu závitů s takovejma těma struničkama a je to zase vpohodě a opravit to jde na motorce bez sundání hlavy
jenca napsal:
ale v první chvíli mě to vůbec nepřišlo divný, až teď koukám, ž eto Slávek všechno píše bez čárek a háčků. Že se nestydíš, takovej velkej a chytrej
jeeejda, to je tak kdyz se sejdou TDMaci (slavek, jenca) - ostatni se bavi o vyměně oleje, nářadí, vymonotování filtru a TDMáci.....no prece o diakritice :-D :-D
Kdyz jsem si poridil TDMku tak mi sousedka co mela XTecko rikala, ze jsem "TAKOVEJ DIVNEJ MOZEK" asi nebyla daleko od pravdy jak to tak čtu :-D
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836