Doc napsal:
myslim ze jsi ne zcela spravne pochopil o cem pisu
1/ mam na mysli to, aby lidi vedeli, ze jako jedine obleceni [jedina sada k dispozici] neni vhodna pro ty lidi, kteri bydli ve stredni a severni Evrope a jezdi jenom asfalt - to je bez diskuze
2/ muzou sednout nebo nesednout cisla, strih, barva..... to jo, ale latka a jeji vlastnosti nezalezi na tom kdo to nosi
3/ ja mam R2P rok a pul a jsem moc spokojenej, naopak tedy to propaguju a preji Ti at se Ti v tom taky dobre jezdi, ale protoze jde o velmi drahy nakup, je dobre, kdyz budes vedet co od toho muzes cekat a co ne
friendly Doc
Díky doufám,že to splní moje očekávání. Dlouho jsem se tomu bránil už kvůli tomu,že jde o "uniformu" a taky ta cena... Ale časem člověk zjistí,že není tak bohatej aby si mohl kupovat levný věci. To je samozřejmě jen hláška,ale někdy se na tom něco pravdy najde. Já chci aby mi nebylo vedro,když je vedro. Na zimu mám jiný oblečení a na déšť pláštěnku. To je přece snad každýmu jasný,že si neobleče jedno univerzální oblečení a bude mu fungovat v každém počasí a teplotě. Stačí používat mozek.
no tak jo, me slo jenom o to "polopaticky" rozvest to, co TomasTT jenom nakousl a nevysvetlil..
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Re: bunda na moto
Autor: Shollochov (IP zalogováno)
Datum: 2 December, 2007 21:20
Já osobně jsem po pár letech ježdění na motorkách a zkoušení různých typů oblečků dospěl k názoru, že nějlepší je mít jeden obleček zimní a jeden letní + nepromok. Zimní nemusí být nějak extra vybavený větracíma otvorama ani drahou membránou. Stačí, když je nepromokavý, neprofukavý a s teplou vložkou. Popřípadě doplněný o funkční prádlo a vyhřívanou vestu a není žádný problém i při teplotách pod nulou nebo přiměřeně silném dešti. Naopak letní obleček mám promokavý, profukavý, ale zato s milionem větracích otvorů a jsem maximálně spokojený. Kór když člověk jezdí na enduru a občas vyvine i nějakou tu drobnou fyzickou práci, může mít membrán, kolik chce a stejně se zpotí jako prase. A když začne pršet, je v záloze nepromok, případně mikina na přioblečení.
Kazdopadne zkusenosti s Pharaaem mne zajimaji dal
Jinak jak jde dolu euro,tak asi i zlevnilo RP2 a cena za komplet je cca 23 tis.coz uz neni takovej des,ale stejne o nej zajem nemam
Doc napsal:
no tak jo, me slo jenom o to "polopaticky" rozvest to, co TomasTT jenom nakousl a nevysvetlil..
Jo souhlas samozřejmě. Není nad názor někoho,kdo to vlastní a má s tím zkušenost. To je k nezaplacení a já děkuju každému,kdo se podělí o to co ví nejlíp.
Každá liška chválí svůj ocas.Stejně každý napíše,že nejlepší je to,co má právě on,protože když to kupoval,tak o tom přemýšlel a došel právě k tomuto.
Například já si myslím,že nejlepší je Pharao,BMW 1100GS,Trabant,moje manželka,pes Whippet,atd.
Ackoliv ma R2P tak nepromokavost od ni vubec necekam. Nikdy za 10 let co jezdim jsem nepoznal hadry, ktery by nepromokly nebo alespon brutalne nenasakly vodu, ze to clovek pak susi celej den. Kdyz jedu kolem komina tak je mi to sumak, ale jinak mam seatbagu vzdycky dvoudilny nemoky a kdyz zacne prset, tak je mam holt za minutku obleceny a traadaaa. Po zkusenostech hadry, ktere se tvari jako "nepromokave" jen nasaknou vodu, zaparais se v nich jak v botanicky zahrade a jeste blbe sedi na tele. Vsechno je vyvoj daneho moto-jedince a zjistovani co cloveku sedi a co ne. Z R2P mam stejny pocity jako kdysi z kozene kombinezy site na miru, proste sedi vsude tak jak ma... mozna mam jenom kliku
BMW R1150GS MY02
Co říkáte na tohle :
Píšou tam pro horké letní dny, líbí se mi že na kalhotách jsou protektory zvenku takže je nebudu nikde honit. Cena trochu dražší něž Pharao ale to je u Louise vždy jinak. Tuhle značku neznám tak jestli někdo neví, mohla by to být další alternativa.
Vyzkoušel jsem různé varianty oblečení....v garáži mi vísí třeba jednodílná RACE kombinéza, textilní bunda a kožené kalhoty...to ale vozím na silniční moto...
Na léto jsem před dvěma lety pořídil letní komplet FLM...i ve velkých vedrech super, žádné enormní pocení, lokty, ramena kordura, zbytek síťovaný textil, bunda sepnutá s kalhotama...
Celou zimu letos jezdím na enduru v tomhle kompletu, jen pod to přijde vždy několik druhů thermoprádla dle aktuálních podmínek, do bundy neprofuk membrána a příslušné chrániče...jezdil jsem v tom v -8 a musím říct, že bez ztráty květinky...je ale pravda, že většinou do rychlostí kolem povoleného silničního limitu...
Nevěřím na jedno univerzální oblečení, ale sázím na princip vrstveného...a na cestování do deště přes to nepromok kombi...
Osobně se raději méně potím a promoknu v thermoprádle, protože to většinou hřeje i mokré...
To vannuci je podle materialu skoro stejny jako treba to Pharaao,nevidim duvod platit vic,jen o neco vyssi cena a mas uz obleceni s goretexem,ale designove nevypada zle.
Tak jsem dneska zakoupil Pharao.
Dle mého názoru v tom v létě bude stejně horko a tak to budu řešit dresem a sólo chráničema, což jsem měl stejně v plánu.
Byl jsem se podívat i na BMW R2P. V porovnání je ten BMW z mnohem kvalitnějšího materiálu, chrániče mi přijdou stejné, oba mají atesty E3. Na BMW mi nevyhovoval kolení chránič, který se mi divně přetáčel.
V dešti asi promonkou oba dva.
Pharao je střihově velmi povedené a myslím, že za ty peníze je to docela dobrá volba. V Polu mají nový model Pharaa. Lepší materiál, trochu jiný střih. Zatím ho měli jen v pouštní barvě. Kdyby někdo scháněl něco opravdu lehkého, tak jsem mi docela líbil model Pharao Lite, který mají jak v pánském, tak v dámském střihu a stojí kolem 70,-EUR. Materiál stejný jako to normální Pharao, pouze víc větrání a nemá zateplovací vložku.
Taky jsem se byl podívat u Louise a docela mě ten krám zklamal. Připadalo mi to jako vetešárna a personál nebyl zrovna moc ochotný, narozdíl od Pola....
Tož asi tak, kdyby to někomu pomohlo při výběru...
Taky jsem zakoupil to Pharao v porovnani s BMW se mi ale material zda uplne stejnej,teda kdyz nepocitam vnitrni goretexovou vlozku tam je rozdil videt hned,ale vnejsi mi prijde stejny,na leto je dres a chranice asi ideal a porad to komplet vyjde min nez R2P,chranice mi prijdou uplne jiny bmw-mekkci ,pharao tvrdsi,ale oboje dle me stoji za prd Zajimave jak to kazdy vidi jinak.
Beru zpět, teď jsem se ještě koukal na materiály, co jsou na webu a oboje mají psáno Cordura 500..... Na omak mi ale přišlo R2P tužší. Ty chrániče by asi chtělo vidět vedle sebe, zdání mnohdy klame. Ať je to tak nebo tak, pro mne ty chrániče stejně moc podstatné nejsou, vyndám je ven.
Já byl pro Pharao v Drážďanech a taky pohoda, byli ochotní a měli pro mne připravené, co jsem jim posílal e-mailem, takže spokojenost...
KTM 1190 Adventure R
To jo, je to tam malinkaté...ale já nikde jinde v Polu nebyl, tak mi to ani nepřišlo... :-)
Ale taky se chci někdy podívat do Regensburgu...
KTM 1190 Adventure R