brumla napsal(a):
... Mne osobně německá policie velmi pomohla a nejednalo se o žádný "finanční ranec". Jen se mne pokoušel německý týpek vykývat na e-bayi. Dostal zaplaceno a pak už se neozval. Peníze urychleně vrátil až se o něj začala zajímat německá policie... možná jsem měl jen štěstí na komisaře, který to vyřizoval. ...
Jenomže tohle je jiná písnička. On totiž e-bay má vlastní páky na vychcánky, kteří udělají levou přes e-bay. Takže tam se snažit ochcat kupce, policii a ještě e-bay je pro podvodníka smrťák kdekoli v civilizovaném světě...
To s tou motorkou je buď na cestování po Německu na vlastní pěst a nalezení těch dokladů, nebo na právníka, který se tím bude zabývat za Tebe a finanční úhradu uplatní na haj*lovi, který Tě podvedl...
Jenom tak akademicky...co na to INVELT...?!?
Safra, to by byla reklama na péči o zákazníky firmy BMW...
Něco ve stylu: "Jsme s Vámi kdekoli a Vaše problémy nám nejsou lhostejné..."
Upravil radosek dne 03.09.2010 13:20
Mluvil jsem s panem Horským, který to předal zástupci importéra do ČR. Ten se mi na jaře obratem ozval a KDYBY se jednalo o novou mašinu, prý by nebyl problém techničák vystavit v druhopisu. Ale protože mašina už byla přihlášená a jetá, tak prý sorry. Nemůžou nic dělat.
Dva dny mám čerstvou informaci od německé "Kobry 11", že mašina je nadále přihlášená na původního majitele (aspoň že nejezdní někde ještě jedna...).
Jsem přihlášený do insolvenčního řízení (bude teď v září) a pak se uvidí. Je to zřejmě čistě obchodní vztah. Klaus dluží a zaručil se techničákem (bance, BMW, ... ???). Mohu jen doufat, že v rámci konkurzu se někdo smiluje (a nebo si taky můžou pro mašinu přijet). Další kroky budeme vymýšlet až potom.
Každopádně BMW centrála Mnichov se ani neuráčila odpovědět mi na doporučený dopis s dotazem a prosbou o pomoc. Asi tak.
Zvažuju ještě podání trestního oznámení pro podvod, abych zvýšil tlak. Ale nebude mi to k ničemu - papíry mi to nepřinese, jenom to bude další páka a otravování majitele. Navíc prý by se jednalo o podvod, kdybych mohl prokázat, že to bylo připravené a plánované (což nemohu, spíš si myslím, že si říkal, že to nějak dopadne...).
Jo, pánové - čtěte to a poučte se. Jsem ukázkový odstrašující případ
Čest (a) buch, Old K.
Na papíry z bouračky skus Janáčka z Moto JJ.
Tahá i docela vraky, třeba by o něčem věděl.. http://www.moto-j...animstop=1
Upravil haus1 dne 21.10.2010 21:21
Ahojte vespolek, zase po delší době to zkusím (protože mašina nadále stojí v garáži beze změny). Jen jsem mezitím platil německýho právníka (k prdu) a tak trochu rezignoval. Aktuálně to vypadá, že jedinou možností je fakt sehnat český papíry od nějaký totálky - pokud možno co nejvíc podobný tý mý garážovaný... Takže: NEVÍTE NĚKDO O TOTÁLCE R1200GS S ČESKÝMI PAPÍRY? (já mám r.v.2008, snížený podvozek - ale něco se snad ukecá...). Předem díky za tip! A nebo naopak: nemáte někdo potřebu koupit novou mašinu (najeto 6,5tis km) bez papírů? Zn. zabírá mi místo :-/
Čest (a) buch, Old K.
Ahojte Tak po "druhé dobré radě nad zlato", kterou jsem dostal už vím, že sháním české papíry na R1200GS typ R12.
Mám variantu 0303 s motorem typu 122EF (výkon 77kW), ale to prý není úplně rozhodující a nepřekonatelné.
Čest (a) buch, Old K.
DAF napsal:
Zkus firmu HelpReg. Pana Stehlíka. Myslím, že by Ti asi dokázal pomoc i s legální přestavbou.
Jj, od pana Stehlíka jsem právě dostal první i druhou "dobrou radu nad zlato". Ale prostě musím někde sehnat platné české papíry od R1200GS (typ 12), která už dosloužila (z jakéhokoliv důvodu). Žádná jiná (legální) cesta prý není. A pravděpodobnost, že papíry ještě někde na té Mnichovské centrále/u správce konkursní podstaty v Kielu/v pekle leží, je asi minimální. Ale i tu zase po čase zkouším!
Otázka tedy zůstává: co je typ "R12", ve kterých letech se vyráběl?
Čest (a) buch, Old K.
Podle pana Gůgla je "R12" rok výroby 2004-2007.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt napsal:
Podle pana Gůgla je "R12" rok výroby 2004-2007.
Hmm, já mám rok 2008. A v nějakém odkazu jsem dohledal, že se typ R12 dělal i v roce 2009. Tady něco falíruje...
Večer si asi místo čétéčka pustím jiný "program" a budu gůglit...
Každopádně díky!
Čest (a) buch, Old K.