docik napsal(a):
Pokud jste fyzická osoba, neplátce DPH a na tuto je vystavena faktura, musí být na faktuře uvedena cena "mit MWSt."...tudíž s DPH. Tady už potom nic s DPH dalšího neřešíte!!!
Pokud jste plátci DPH a toto hodláte uplatňovat je nejlepší vyžádat si fakturu "ohne MWSt." a DPH zaplatíte na finančním úřadě v místě příslušném v ČR!
Jsem jen hloupý Guzzista, ale dělám to 16let. Evropským motorkám zdar
Taky jsem si to myslel ale vyvedli mě z omylu. Věř mi, že DPH se platí tam, kde se spotřebovává, tedy v ČR. Poučenější člověk to udělá tak, jak to popisuje
Mitak. Spoustě lidem pomohla ČOI, ale ti jen hrozí a nemají žádné pravomoce.
Ten můj prodejce se jich nelekl - je to nebojsa.
diky moc za všechny kontakty 3 už to řeším v německu a polsku, cena o cca 40 tis nižší než v Inveltu . Jen ještě dotaz. V německu se k ceně připočítává 350 EUR za nějaké poplatky pry u novych aut a motorek je to normalni). V polsku o tom nic nerikali. Plati se to i tam nebo jen v Německu? V německu moto vychází na 305 tes bez dane a v polsku na 292tis bez dane. Do polska to mam jednou tak daleko, takze kdyby si i v Polsku neco pričítali, tak by to bylo skoro nastejno po započtení nákladů na cestu. Díky
docik napsal(a):
Pokud jste fyzická osoba, neplátce DPH a na tuto je vystavena faktura, musí být na faktuře uvedena cena "mit MWSt."...tudíž s DPH. Tady už potom nic s DPH dalšího neřešíte!!!
Pokud jste plátci DPH a toto hodláte uplatňovat je nejlepší vyžádat si fakturu "ohne MWSt." a DPH zaplatíte na finančním úřadě v místě příslušném v ČR!
Taky jsem si to myslel ale vyvedli mě z omylu. Věř mi, že DPH se platí tam, kde se spotřebovává, tedy v ČR. Poučenější člověk to udělá tak, jak to popisuje
Já tedy na to nedám krk ale podle toho že mi v polsku dali na výběr, stojím za za ,,hloupým guzistou"
Nebudu řešit koupi na firmu tam je situace jasná, u fyzické osoby nepodnikající ce DPH při dovozu platí u vozidel mladších než dva roky nebo s náletem menším než 6000km páč se to považuje za nové vozidlo. Padne li jeden z limitů je to ojetina a DPH se neřeší jinak smolík a DPH se v ČR doměří. Vratka se řeší v zemi prodeje. Mitak má bod.
vlada-gsa napsal(a):
Nebudu řešit koupi na firmu tam je situace jasná, u fyzické osoby nepodnikající ce DPH při dovozu platí u vozidel mladších než dva roky nebo s náletem menším než 6000km páč se to považuje za nové vozidlo. Padne li jeden z limitů je to ojetina a DPH se neřeší jinak smolík a DPH se v ČR doměří. Vratka se řeší v zemi prodeje. Mitak má bod.
...to víš jistě? Když jsem teď nechával ďelat dovozové STK tak mi přímo technik říkal ať hned najedu nějaké km (měl jsem cca 5700km) a do protokolu mi napsal 6200.
Že prý pokud mám najeto pod 6k tak se bere vozidlo jako nové i když je starší dvou let... a že mi pak může být vyměřena daň z finančáku. Takže pro jistotu jsem si nechal napsat i do kupni smlouvy tolik km ať mám klid. Jinak taky jsem žil v přesvědčení že stačí jedna podmínka.
Nevím, jestli jsou nutné obě podmínky a jestli se za nové vozidlo nebere spíš mladší půl roku než dvou let, ale při platbě daně se jedná o § 19 odst. 6 zákona o DPH.
P.S.: Příslušná paní na mém finančáku, která to měla na starosti, z toho byla taky lehce zmatená, netušila, jak to funguje, dokud se nezeptala na vyšších místech a pak našla i příslušný speciální formulář.
Upravil mitak dne 29.08.2010 12:06
Miták
docik napsal(a):
Já tedy na to nedám krk ale podle toho že mi v polsku dali na výběr, stojím za za ,,hloupým guzistou"
Zdeno, pravdu má klapoun, musíš platit DPH, tam, kde spotřebováváš, tzn v ČR. V BB ti jen vyšli vstříct a dali ti rovnou cenu bez DPH, ale taky ti ho mohli naúčtovat a po předložení dokladu o zaplacení DPH v ČR, kde jsi to přihlásil, tak pak ti jej vrátit. Podepisoval jsi jim doklad, že VAT zaplatíš ve své zemi a proto polský finančák nepožadoval VAT z prodeje po prodejci, protože moto je v zahraničí.
Koukam, ze se tu clovek aspon neco dozvi Jen jsem se chtel zeptat, kdyz bych chtel napriklad z Nemecka ojete moto/auto (2roky+) na fyzickou osobu, tak tam koupim s DPH a tu resim jen STK, prihlaseni apod?
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
effa napsal(a):
A nevíte jak to je s tema 350 EUR za poplatky? Za co to je? To dostanu německý značky a na nich mužu odjet? Nebo to je za neco jinýho?
Čus. Kupoval jsem si v r.2002 nové GS v Regensburku a taky jsem platil cca 300éček. Je to tzv.dopravný, takže si tím platíš dovoz motorky z fabriky do prodejny, kde si jí fyzicky kupuješ. Alespoň takhle to bylo v r.2002 v raichu. Ale dali mi tam tenkrát slevu 8% z celkový ceny včetně doplňků, který jsem si naporoučel (dvoubarevný lakování nádrže, ABS, vyhř.hefty, atd.)
MadMike83 napsal(a):
Koukam, ze se tu clovek aspon neco dozvi Jen jsem se chtel zeptat, kdyz bych chtel napriklad z Nemecka ojete moto/auto (2roky+) na fyzickou osobu, tak tam koupim s DPH a tu resim jen STK, prihlaseni apod?
Přesně tak, nakupujueš za jejich cenu včetně německé DPH a tady jen přihlašuješ.
Miták
díky všem za kontakty. už to řeším s polskem panem Tomkem dal nej cenu jen mě ještě zajímá: nabídl mi, že mi dá potřebné dokumenty a až si vyřídím spz tak si muzu na moto rovnou odjet. Jde zařídit v čr spzku bez moto? a pokud ano co je k tomu potřeba?
Waltr napsal(a):
Už jsem ti poslal jak to prbíhá v PM. Tak si ji užij.
Díky moc :-) Jen by mě zajímalo co budu předkládat na tom inspektorátu, když nebudu mít potvrzení od finančního úřadu. DPH platim kvartálně To už je snad poslední úskalí. Když tohle vyřešim bude za chvíli GSko doma :-)) Nevíte co vše chce inspektorát když je to nová moto?
Waltr napsal(a):
Už jsem ti poslal jak to prbíhá v PM. Tak si ji užij.
Díky moc :-) Jen by mě zajímalo co budu předkládat na tom inspektorátu, když nebudu mít potvrzení od finančního úřadu. DPH platim kvartálně To už je snad poslední úskalí. Když tohle vyřešim bude za chvíli GSko doma :-)) Nevíte co vše chce inspektorát když je to nová moto?
Minimálně evidenční prohlídka (v podstatě kontrola VIN) na stanici technické kontroly (STK) proběhnout musí. Na STK se samozřejmě dělá i spousta jiných věcí a lidi se hodně pletou.
Miták
Jen je třeba ohlídat, aby v CoC listu nebyla poznámka : doklad k vozidlu vystaven. Zejména v německých CoC listech to bývá, protože se předpokládá, že motocykl bude opravdu prodán a provozován v Německu a tedy na něj BMW rovnou vystaví techničák. Pokud s takovým CoC listem přijedete k nám, bude úředník správně (je to v zákoně) tento doklad vyžadovat a takové vozidlo je už považováno za použité, tedy je třeba jít na STK.