Vjetrnik napsal(a):
Pak by jste sem taky mohli dát fotku, jaká je to KRÁSA když se rozebere a složí nerozebiratelný tlumič....
Rozebraný jsem to neviděl - to je na dlouhý povídání - cena byla asi 2.800.
Cena se odvíjí od toho, co všechno na tom udělá. Bere si 2 litry za práci, zbytek je materiál. Alespoň tak mi to říkal.
Zatím drží, jiné hodnocení dodat nemůžu.
Adresu a kontakty vyguglíš - Procházka Čerčany...
U mě je to jasné pokud jdou repasovat originály tak ok... pokud ne tak tam půjde komplet jiný podvozek a nebo jen pružiny, protože tomu neublížím... Je to otázka peněz a priorit...
Stejně tady většina jezdí na 1100 a 1150 originál podvozku, který se nechá nazvat třeba slušně "unaveném"
Rozhodně nehodlám dát za podvozek nějaké nesmyslné peníze to už potom zavání výměnou motocyklu, ale to se mi nechce něco jsem s ní prožil a mám jí rád!
"Pavle Vejletníku" jsi doma? Už je ti lépe?
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
SPEEDY napsal(a):
No bastlením bych to zrovna nenazýval...
U mě je to jasné pokud jdou repasovat originály tak ok... pokud ne tak tam půjde komplet jiný podvozek a nebo jen pružiny, protože tomu neublížím... Je to otázka peněz a priorit...
Stejně tady většina jezdí na 1100 a 1150 originál podvozku, který se nechá nazvat třeba slušně "unaveném"
Rozhodně nehodlám dát za podvozek nějaké nesmyslné peníze to už potom zavání výměnou motocyklu, ale to se mi nechce něco jsem s ní prožil a mám jí rád!
"Pavle Vejletníku" jsi doma? Už je ti lépe?
Podle mých zkušeností je lepší dát pořádné tlumiče na 1150, než přejít na 1200ku.. Porovnával jsem to s 1200GSA, které mělo najeto 16tis a jízdní vlastnosti jsou na silnici minimálně srovnatelné s tím, že starší 1150 mi přijde, že lépe drží směr a je jistější..
toť můj ( určitě zaujatej ) názor
Jo, a ještě pro 1150 jsou prý výborný tlumiče Wilbers..
Od Žlábka by tě mohli oba dva vyjít po odpočtu DPH na cca 22tis. Mohl by sis tam dát také rovnou verzi pro Advenčra, což u repase nejde.
No a 22/2 je 11tis, což, když srovnám s repasí zadního s pružinou u Buráně okolo 9tis, tak mi to vychází jasně pro nové kvalitní tlumiče.
Upravil stepan dne 03.09.2010 11:51
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Souhlasím s Milanem ohledně Wilbersů... chtěl jsem je dávat, ale potom jsem zaznamenla hodně problémů s tlumiči na cestách... a to je potom k NASR...
Jelikož BáWo krom "výletů" za prací používám ají na dovolených tak by mě to asi hodně zklamalo.
Takže jsem si řekl, že to udělám jak jsem již psal výše a nebo komplet HyperPro a nebo se plácnout přes kapsu a Ohlinse, ale to už mi přijde dost peněz...
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
milan enduroskola napsal(a):
Štěpáne to máš z vlastní zkušenosti?
dle mých testů by wilbers dostaly tak za 4
Z vlastní zkušenosti né, pouze jsem slyšel pár lidí, že si je chválili (na 11x0 kách).
Jsem ale rád, že jsem je nakonec v rozhodování přeskočil a šel do těch Ohlinsů, je to paráda.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Má někdo zkušenost s lineárními pružinami HyperPro? Moje GS 1150 je již celkem dost měkká, když jedu sám s bagáží, nebo dokonce ve dvou...
Tak bych rád obměnil, nicméně mi celkově originální lineárni pružina vyhovuje co se pohodlí týče a nerad bych byl z progresky zklamaný...
Má někdo zkušenost?
honza gs-sv - kolik máš na tý 1150 najeto? máš původní tlumiče?
jinak co vím, tak hyperpro na origo tlumiče 1150 lineární pružiny nenabízí
milan 737363333
Upravil milan enduroskola dne 27.09.2017 10:24
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Mám najeto cca 70 000km, původní tlumiče i původní pružinu, ročně poslední dobou najedu tak 2-3 500km... (100% silnice)
Vím, že rozhodně nejsou s tímto nájezdem ve 100% stavu, nicméně nepociťuji, že by mě to omezovalo a když jsem s tím spokojen tak to nehodlám měnit, takovou pilu abych to ocenil nejezdím a na prodloužený víkend v alpách a pár víkendů za rok nemá pro mě cenu do toho investovat cca desetinásobek.
Pružinu zvažuji z důvodu občasného cestování ve dvou a hlavně s kufry... (kolečko mi zabírá cca od půlky) takže na solo + topcase bych to měl prakticky na nejvolnější a při jízdě ve dvou bych přitvrdil předpětí...
Upravil HonzaGS-SV dne 27.09.2017 11:50
Hele, na lineární se vyprdni. Já jsem šel do hyperpra progresky, sice ma 1100GS, ale nelituju. Sám nejsem žádná sušínka a když to naložíme, tak je progreska zlatá. Taky když lehnul tlumič, dalo se na tom relativně dobře dojet, když člověk nevyšiloval. Nevím jestli je rozdíl mezi 1100 a 1150 v tlumičích. V 1150 jsem se nehrabal. Pokud jo, tak se můžeš některej víkend stavit a na zkoušku ti půjčím repasový origo tlumiče s hyperprama. Mám sadu navíc, protože mě zadní po repasi lehnul v Rumunsku, tak jsem unáhleně koupil nové hyperpra komplet a doma se zjistilo, že se jen poškodil ventilek a tlumič ušel. Tak se to opravilo a jsou v bedně připravený v záloze, kdyby se zase něco pos....
A k tomu mám ještě od jednoho místního člena jeden origo zadní komplet tlumič před repasí - tzv. půjčovací. Když někdo posílá tlumič na repas, tak aby mohl jezdit, lze ho zapůjčit.
Ale jak píšu, netuším,jestli mají tyhle motorky tlumiče stejné. Spoustu dílu mají, ale tenhle netuším.
A navíc máš v profilu prd, tak nevím z které HorníDolní jsi a jak to máš daleko. Tlumiče mám kousek od Benátek n/J.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
kdyžtak progresivní pružiny hyperpro na 1150 a 1150 adv mám skladem v černé barvě
milan 737363333
sada p+z je teď v akci za 4700 kč
Upravil milan enduroskola dne 27.09.2017 14:49
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS