MALI, jasne ze sa tomu budeme venovat vsetkymi smermi, nakoniec vypisovanim na forach aj tak nic nevyriesim, ze... proste zbieram tipy na vsetky strany. Robit paniku nebol moj zamer. Kazdy den sa nieco ucime a uz len tychto par prispevkov mi tiez nieco dalo... Ale mas pravdu.
nazdar
ja som si na 100% istý že to robia pneu, mám pneu mechelin anakee a cca 13 000 km, najviac 9000km som spravil v norsku naložený, čistá turistika, pohodovka jazdenie. ložisko v diferáku mám vymenené, a aj tourancky čo som mal predtým mi robili pri zjazdení kolesa na "placku" tzn hlavne v strede, pri nákolne to tovoje opisované hu hu hu hu. vymeň pneu a uvidíš že to prestane Béďo
Nevím jestli je to normál, ale mě to dělá taky. (10 000km) rozhodně to není guma. Gumu poznáš, je řekl bych ,,bzučící a tohle je ze střev. Prostě to hučí jako prase. Ale to je podle nás bývalých majitelů japonců (i s kardanem) ale zasloužilí majitelé brambor ti řeknou že je to normál.
Neřeším, jezdím. Až něco upadne, začnu řešit.
Jsou to nějaké vůle a ještě si sedající drobnosti. Není to konstatní, mění se to podle zatížení motoru a motorky. Myslím že se to prostě časem ,,vyklechtá"
Je to hold živý organismus.
Pamatuji se jak mě šokovaly zvláštní ,,ťukance" od zadního kola na malých ostrých narovnostech, takové až cinkání. Prostě si tam součástky dělají místo.
BEDO, tie gumy su funglovky a zacalo to od cca 4500km...co mam na tom menit??
Idem vymenit s niekym to kolo a bude jasno... ak si myslel toto, tak OK, sorac.
p.s.: bavi ma GS.
Mne robilo vu-vu-vu na GSA 2007 a po cca.400km sa rozsypal kardan. http://www.motork...amp;fid=18
Ale prejavovalo sa to hlavne tak, ze zvuk isiel od prevodovky a zvlast silny bol pocas jazdy na 6-ku a naslednom vymacknuti spojky. Vtedy to bol kovovy koncert.
To co popisujes je podla mna guma. Stuplaky: TKC, KAROO a Mitas E-10, maju najsilnejsi zvuk v rozmedzi od 70 do 100km/h. Predtym a potom je to OK. Skus vysledovat to, ci je to rovnako silne pri kazdej rychlosti.
Lozisko by si mal citit pri potoceni kolesom rukou na stojane.
LEGI ťažko sa dá zistiť podľa toho čo popisuješ odkiaľ ten hukot môže byť, ak je to iba pri jazde v náklone a motorka ti inak ide normálne, to znamená nevykazuje žiadne divné zvuky počas celej škály otáčok a rýchlosti, myslím si že je to fakt gumami. skús sa skontaktovať s legim, ten píše, že po výmene gúm ten hukot prestal.
Upravil Bedo dne 16.09.2010 09:28
Béďo
dnes sa na to pozeral "machr", je to gumami... uz je aspon pokoj a to najmensie zlo... aj tak mi to este ziadna nerobila... hadam si zvyknem.. dik vsetkym.
nazdar ja mam tie iste gumi uplne nove gs najazdene 6000 KM a tiez mi to robi su to urcite gumi stare obycajne turance to nerobia ale u tychto EXP sa to vyskytuje
no uz ked velmi chceme pokracovat, ano, to je prave to zaujimave: prerusovane a v mojom pripade najma pri priamej jazde (citelne pri 70-100). hucanie pneu vieme predsa rozpoznat vsetci, toto je ine.... ale machri snad vedia... este vymenim s niekym to kolo a fakt bude pokoj... dobru noc.
legi napsal:
no uz ked velmi chceme pokracovat, ano, to je prave to zaujimave: prerusovane a v mojom pripade najma pri priamej jazde (citelne pri 70-100). hucanie pneu vieme predsa rozpoznat vsetci, toto je ine.... ale machri snad vedia... este vymenim s niekym to kolo a fakt bude pokoj... dobru noc.
tak ako? už si prišiel na to v čom je problém? hoď sem info, zaujíma ma to. Ď.
Béďo
Nevím kolik máš kilometrů. Ale mě se to stává pravidelně po 40 tis.km. Odejde ložisko. Pokud máš ještě záruku, tak do servisu. Pokud ne a máš vyplněnou servisku tak se mi ještě po 4 letech podařilo uhrát na kulanci. Jinak je to fakt průšvih, pokud Ti odešlo ložisko. Mám teď na stole 2 své hrušky rozdělané. Ložisko není problém, origoš asi 1800 Kč v SKF něco mezi 500-600 Kč. Problém je však, že gufera v hřídeli udělají pěkné drážky. Takže nyní řeším jak je opravit. Poprvé mi to odešlo ve 42 tis. Nedávno na cestě do Norska, když jsem měl asi 83 tis.km. Jinak nová hruška stojí cca 1130 EUR bez DPH. Takže už věřím dřívějšímu sloganu, že náplň v kardanu vydrží na celou životnost - je to 40.000 km :-)
Jinak ja měnil olej v kardanu každých 10tis a stejně to nepomohlo. Takže si myslím, že soudruzi udělai někde chybu ...
Upravil JozoRaz dne 13.10.2010 14:51
dnes jsem se byl projet .. a začal jsem slyšet taky pravidelný hukot vu vu vu vu .. ale jen na 5-ku při cca 80km/h. Na jiné kvalty to nedělá. Odkud to hučí podle sluchu za jizdy nepoznám, ale podle toho, že to je jen na 5-ku, tak asi převodovka ,že ?
(ch)stepan