Cau, tak sem konecne dal do kupy nejaky nakresy cest v mape. Jelikoz do Garmina neexistuje nejaka poradna mapa, tak to planuju podle papirove od Reise Know-How, kterazto je zatim to nej, co je. Chci se s vama vsema domluvit na nejakem osobnim sraziku, abychom mohli probrat veskere podrobnosti k akci.
Prozatim mam info o eventuelnim zajmu jet od 5 lidi:
Tom_P (bmwgs.cz) - R120GSA - Praha
adventure73-pardal (bmwgs.cz) - R1200GSA - Liberec
MGKL (motorkari.cz) - MG Stelvio 1200 - Slapy
Soban (motorkari.cz) - R1200GSA - Brno
lobo6 (motorkari.cz) - V-Strom - Ostrov
Ja - R1200GSA - Kdyne
Takze samy tezky endura, coz je dobre, alespon bychom se mohli drit vsichni stejne
Prozatim navrhuju sobotu 18.9.2010. Jelikoz vetsina je tak nejak stejne blizko ku Praze, navrhuju sraz nekde tam. Pokud se nekomu termin nehodi, necht to napise do mailu vcetne jinych moznych terminu. Jinak tel. na me je +420 777 551 745. Z duvodu prac. vytizeni ho mam po 2 zazvonenych presmerovan na kolegu, takze lepsi budou SMS, kdyztak zavolam zpatky.
Už máte termín odjezdu ? Jel bych taky , ale jen na zkrácený úvazek - po 3-4 dnech v Albánii bych musel mazat zpátky..Tzn. celkem 7-8 dní (víc nemůžu) To by vám snad ale nevadilo.. ?
Mam pro Garmina turistickou mapu Albanie, ale v pohodě vystačíš s Adrii. Dali sme jí dvakrát, pohodovej ofroudek přez Vermoš a trohu náročnější Thety, ale vo to větší zážitek . Napodruhý jsme vyjeli někde u Řecka, taky super. Kosovo berte vobloukem, nestojí za to a našinec se nerad kouká do ústí hlavně....
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex
bluesbery napsal:
Už máte termín odjezdu ? Jel bych taky , ale jen na zkrácený úvazek - po 3-4 dnech v Albánii bych musel mazat zpátky..Tzn. celkem 7-8 dní (víc nemůžu) To by vám snad ale nevadilo.. ?
Me osobne to nevadi.. Termin odjezdu zatim neni, cekam, az se sejdeme a nejak se domluvime. Pak sem napisu zavery..Osobne pocitam neco kolem 10dnu +-2-3dny
Upravil fusion dne 18.09.2010 01:46
Vodnik napsal:
Mam pro Garmina turistickou mapu Albanie, ale v pohodě vystačíš s Adrii. Dali sme jí dvakrát, pohodovej ofroudek přez Vermoš a trohu náročnější Thety, ale vo to větší zážitek . Napodruhý jsme vyjeli někde u Řecka, taky super. Kosovo berte vobloukem, nestojí za to a našinec se nerad kouká do ústí hlavně....
No, to bych nerekl. Mam Topo Adria 2.2 i 3.0, kazda ma jiny pokryti. Mam dalsi asi 3 mapy Albanie pro Garmina, ale ani na jedny nejsou cesty, ktery bych chtel jet a ktery jsou jen na ty papirovy od Reise KnowHow. Jina Vermosh a Koplik-Theth a dolu na jih k Ohrinskemu jezeru jsou taky v planu
Zdarec, tak konecne sem se dostal k tomu vam zaslat predpokladanou trasu, moc se omlouvam, mame ted hodne prace. Vicemene start vyletu bych videl z mestecka Foca v Bosne.
- odtud prejezd pres hranicni prechod "tri veterani", prujezd kanonem Sušica, ev. nocleh
- pokracovani k albanskym hranicim a prejezd na severu pobliz mesta Gusinje a pokracovani udolim Valbone do mesta Koplik (na bebaweb trasa Koplik-Gusinje)
- dale pokracovani do osady Theth do mesta Shkoder (na bebaweb trasa Koplik-Theth-Shkoder)
- do mesta by se nejelo a dle mapy dojelo do mesta Komani, odtud trajektem do Fierze (odjizdi v 10rano, takze zrejme nekde pobliz nocleh)
- z Fierze do Bajram Curi a dal jizne do Kukes
- odtud smer Peshkopi ((na bebaweb trasa Kukes-Peshkopi)
- dale jizne na Librazhd (na bebaweb trasa Librazhd-Shupenze)
- prejezd k Ohridskemu jezeru a pak se uvidi, jak na tom budeme casove
-dalsi trasy jsou na jih smer Korce-Erseke-Leskovik-Permet
Nemam predstavu, kolik to zabere casu, takze pokud zbyde, muzeme jet dalsi trasy vice na jih. Ale pocitam, ze 2 dny zabere cesta na albanske hranice, 2 dny zpet + 6 dni po Albanii.
Domluven vyjezd v patek 15.10. v 9:00 z Brna, navrat 24.10.
Jinak co se tyce obuti, tak je to samozrejme na kazdym, osobne jedu na TKC. Urcite s tema nasema nalozenyma strojema (vesmes GS1200,1xStelvio,1xV-Strom 650) mame nejaky ten handicap co se tyce vahy, takze zadny hardcore tereny. Ale preci jen pokud muzu, spaliky bych doporucil.
Napiste eventuelni pripominky, navrhy. Potom muzeme probrat, kdo si co bere. Pro inspiraci posilam, co s sebou standartne vozim ja (krom beznych veci):
- menic 220V
- mini notebook
- navigace (Adria 2.2, Adria 3.0, Albania Geopol. + dalsi mapy pro Evropu)
- minikompresor
- lepeni na gumy + bombicky
- skoro kompletni gola (bawo s ni vicemene rozeberu) + pasky a drobny material
- autolekarnicka + doplnky (smecta,ophtal,ophtalmoseptonex,dezinfekce,uhli,smecta) atd..
Jde o to, abychom kazdy nevozili to same, krom mozna lepeni na gumy,to se nepronese.. Tomas rikal, ze bere sekyru.
Čau díval jsem se na tu mapu. Cesta, ketrou máš za Permet doleva do hor na Gjirokaster je jen na mapě. Ty kopce fakt nepřejedeš. Musíš po silnici skoro do Tepelene a pak doleva na Gjirokaster. Kousek za křižovatkou je skvělá taverna s pečeným masem. Letos jsme to zkoušeli přejet, ale opačně. Nakonec jsme se museli zase vrátit do dtejného údolí a do Permet dojet po cestě. Jinak jsme jeli podobně a denní etapy byly dál: Permet - Pogradec, Pogradec - Peshopki, Peshopki - Skoder a do ČH. Pokud nepojedete palbu a od tmy do tmy, tak si troufám tvrdit, že za 6 dní do Gjirokasteru nedojedete.
Tam není kam spěchat, skvělý hory, lidi, jídlo. Byl jsem tam 2x a asi pojedu zas
Dan napsal:
Čau díval jsem se na tu mapu. Cesta, ketrou máš za Permet doleva do hor na Gjirokaster je jen na mapě. Ty kopce fakt nepřejedeš. Musíš po silnici skoro do Tepelene a pak doleva na Gjirokaster. Kousek za křižovatkou je skvělá taverna s pečeným masem. Letos jsme to zkoušeli přejet, ale opačně. Nakonec jsme se museli zase vrátit do dtejného údolí a do Permet dojet po cestě. Jinak jsme jeli podobně a denní etapy byly dál: Permet - Pogradec, Pogradec - Peshopki, Peshopki - Skoder a do ČH. Pokud nepojedete palbu a od tmy do tmy, tak si troufám tvrdit, že za 6 dní do Gjirokasteru nedojedete.
Tam není kam spěchat, skvělý hory, lidi, jídlo. Byl jsem tam 2x a asi pojedu zas
Cau,diky za prispevek, je super, ze nekdo se zkusenostma z lokality poradi. Taky se mi zdalo, ze je to dost, pocitam spis s tim, ze dojedeme nekam k Ohridskemu jezeru a pak uvidime, jak na tom budeme casove.. v ty mape, to nejsou jednotlivy denni etapy, spis jednotlivy useky, jak je planuju.. pojedou se a az bude nalada, tak se zakotvi..
Sekyru beru, kdyby bral někdo další, tak je to asi k ničemu, jiak pojedu na Mitasech E10. Mám jen jednu připomínku, trasa v Albánii OK, v zásadě podobnej nástřel sem si taky udělal, nicméně já bych jel přes Srbsko, na ten přesun to bude asi nejlepší.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Dan napsal:
No já tam teda normálně projel, a ještě se málem srazil s Ifou.
Koukám,že chcete nocovat někde u Komani.Jestli můžu poradit přímo v Komani je kemp,prímovej majitel ,dobrý jídlo kemp přímo u řeky sprcha,ráno na trajekt 10min.cesty.Kemp je přímo na hlavní směr Shkoder u jedinýho mostu (nemůžete minout).Cena ubytko a jídlo jedna osoba 10€
Dan napsal:
No já tam teda normálně projel, a ještě se málem srazil s Ifou.
Takhle to tam vypadá.
V Sheper jsme se ptali místních a ti nám řekli, že tudy cesta do Permet nevede. Jediná možnost byla mezi těma horama (2050 a Policanit 2138 mnm) a tam byl maximálně přechod pro kamzíky. Rozhodně ne na IFU. Hádat se nebudu, cestu jsem tam prostě nenašel... Proto jsme se vraceli do Topove a dolu do Labova a masiv Matesia e Dhembelit jsme objeli po cestě.