Tak jen na závěr;snad to tu bylo někde -nevím.Sociolog Jan Keller o sociálním státě atd. Doporučuji pozorně poslouchat-poučné.YouTube Video
Upravil kim dne 10.09.2010 19:44
Spea - ToM napsal:
Me by jen skutecne zajimalo, co ty sra*** zbusobilo. Jestli nenazranost statnich zamestnancu, protoze ty to ted odskacou s plnou paradou, nebo kdo/co? To jsou platy v statim sektoru tak strasne vysoky??? Pokud ano, v porovnani s cim??? Na druhy strane, ve svym okoli neznam podnikatale, ktery by nebyl v minusu a platil nejaky rozumny dane. Samozrejme ze muzeme rici, proc bych ty dane statu platil... To asi ale taky neni dobre.
Těch 10% je přeci z celkový částky. Pák záleží na vedení, jestli tu úsporu rozdělí spravedlivě a nebo seberou jinejm a svý platy si nechaj (tak bych to viděl).
No a s tím šetřením.. máme poměrně velkej dluh a ještě velký deficity. Potřebujeme se co nejrychleji dostat "na nulu", proto se musí víc šetřit.
Bohužel bez větších reforem se většina mandatorních výdajů snížit moc nedá, tak se musí ubírat tady.
No právě těch deset procent je velký mediální omyl. Jsem státní zaměstnanec (hasič na výjezdu), dle nových tabulek prijdu po novém roce o cca 3-4 tisíce. O deset procent se mi sníží základ z kterého se mi počítjí všechny další příplatky. Jako je například pohotovost. Budu brát zhruba stejné peníze jako jsem před deseti lety dostal kdyz jsem nastupoval. Je nutno podotknout. Ze od roku 2007 nám neplatí noční, svátky, výkendy a pokud to jde tak všechno co jsem v práci navíc mi jde do 150 hodin na oltář vlastí. Asi 4 roky jsme nedostali přidáno ani o inflaci(narozdíl od učitelů a zdravotnictví, kteří mohou stávnkovat) a to nemluvím, ani o tom, že od tohoto nového roku nám plošně sebrali 800 kč aby bylo na odměny, bohužel odměny nedostaly ani na toto dorovnýní propadu(u někoho asi jo). Takže bilance tohoto roku bude propad cca 5000,- nutno podotknout ze můj nynější plat nedosahuje ani celostátního průměru. Takže až budou zas povodně tak to hasiči zvládnou podle pana ministra se starou technikou a hlavně pokud to půjde tak zadarmo. Jestli k tomuto dojde, nepočítejte s nějakou ochotou nebo pomocí jako to bylo do teď od policistů nebo hasičů. Kdo to nejvíc odsere budou samozřejmě ti které potkávate venku. Je to smutný, ale je to bohuzel tak.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Eště nezačal padat sníh a vy už řešíte takový nesmysly jako je politika Po tejdnu v kamionu se dostanu na víkend domu, sednu na motorku a řádně provětram hlavu, co je mi do nějakejch 10% ? (vic mě vadí ti čtyřprocentní)
V neděli večer vyrazim na cesty, abych nasytil z danní tu látru na sociálních dávkách.... mam se z toho posrat? Rači se projedu, dvě kola sou víc než čtyry...
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex
Thymallus napsal:
Mno kdyby šlo jen o těch 10%, reálně je to 40%...
A to se už na výplatě pozná!
40%...?
hele.. nam v jednom oboru od zacatku krize poklesl obrat o cca 75% (stavajicim klientum dosly penize na investice.
protoze jsme byli tak trochu pripraveni, vykryli jsme to z jinych zdroju a dnes delame trochu jine veci, nez drive.
vim, ze u klasickeho HPP je to o necem jinem, nicmene ta urcita.. dynamicnost .. a schopnost se prizpusobit (a i prasknout dverma) je imho na miste.
Zamestnani u Statni spravy by imho nemel byt dozivotni poukaz k rostoucimu, rostoucimu a rostoucimu platu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Thymallus napsal:
Mno kdyby šlo jen o těch 10%, reálně je to 40%...
A to se už na výplatě pozná!
40%...?
hele.. nam v jednom oboru od zacatku krize poklesl obrat o cca 75% (stavajicim klientum dosly penize na investice.
protoze jsme byli tak trochu pripraveni, vykryli jsme to z jinych zdroju a dnes delame trochu jine veci, nez drive.
vim, ze u klasickeho HPP je to o necem jinem, nicmene ta urcita.. dynamicnost, predvidani .. a schopnost se prizpusobit (a i prasknout dverma) je imho na miste.
Zamestnani u Statni spravy by imho nemel byt dozivotni poukaz k rostoucimu, rostoucimu a rostoucimu platu.
17 cm
Já naštěstí státní úředník nejsem a máš pravdu, že jistotu nemáš nikde. A je fakt, že spousta úředníků je zbytečných a v pohodě nahraditelných, ale zase je jich spoustu, co dřou jak mezci. A ktomu policajti, hasiči, zdravotníci...
Mne na tom nejvíce štve, že všude říkají 10% a v důsledku člověk přijde o třetinu platu...
Vidím to třeba u švagra. 10% základ, pak přestanou platit příplatky za noční, za dlouhé šichty a nevím co všechno a máš o 7000kč méně.
A teď si vem, že je to skoro ze dne na den
A rodina, která má děcka, hypotéku a pracují u státní správy oba dva manželé, tak podle mne je to celkem likvidační.
Zvláště, když v takové situaci je více lidí najednou a nové místo bude hledat větší skupina lidí = přesycená poptávka.
Spíše měli udělat audity a nepotřebné lidi vyrazit a těm, co je potřeba plat nechat.
Ale je to jen můj názor.
Když je vůle, cesta se najde
Thymallus napsal:
Já naštěstí státní úředník nejsem a máš pravdu, že jistotu nemáš nikde. A je fakt, že spousta úředníků je zbytečných a v pohodě nahraditelných, ale zase je jich spoustu, co dřou jak mezci. A ktomu policajti, hasiči, zdravotníci...
Mne na tom nejvíce štve, že všude říkají 10% a v důsledku člověk přijde o třetinu platu...
Vidím to třeba u švagra. 10% základ, pak přestanou platit příplatky za noční, za dlouhé šichty a nevím co všechno a máš o 7000kč méně.
A teď si vem, že je to skoro ze dne na den
A rodina, která má děcka, hypotéku a pracují u státní správy oba dva manželé, tak podle mne je to celkem likvidační.
Zvláště, když v takové situaci je více lidí najednou a nové místo bude hledat větší skupina lidí = přesycená poptávka.
Spíše měli udělat audity a nepotřebné lidi vyrazit a těm, co je potřeba plat nechat.
Ale je to jen můj názor.
imho je tezke dnes vybrat DOBRE rozhodnuti, je to spis o tom "nejmene spatnem".
pokud mame dlouhodobe sekeru v bezne spotrebe statu a volby vyhravaji i NEZODPOVEDNE strany, jednou to bouchne.
tj. ja povazuji to soucasne nastaveni, tj. SYSTEM, jako castecne spatny. Ale meli jsme ho opravit uz davno...
ted to boli o to vic 17 cm
Slavek napsal:
chlapi, kua ... tohle je slusnej web ... netahejte sem politiku ... *pissed* ... prosim ...
muzes zde aplikovat svou svobodu nechodit do vsech vlaken 17 cm