davamax 20.9.2010 napsal:
predcaserm jsem prodal svou 1200 [...] a po pul roce se mi ozval pan,co ji koupil,ze se rozpadl levý pist a pravy se zasekl.
davamax 30.5.2010 napsal:
Prodam toto gs z rodinych duvodu.najeto 44500 km,kourove plexi,kryty valcu,velke padaky,abs ,vyhrivani rukoveti,origo bocni drzaky kufru,central kufr bmw,nova baterie,led blikace,dratena kola...motorka je v dobrem stavu a je bezproblemova.mam ji rok a najel jsem okolo peti tisic a naprosto vpohode.imobilizer krouzek vymeneny...davamax@email.cz... 607211477...pro vice info zaslu fota .mozna i nejaka zamena za jiny bmw pr. r850r.jinak cena 175000kč
Dnes 20.9.2010 píšeš, že nový majitel se Ti ozval (až) po půl roce, přitom ale inzerát na prodej té R 1200 GS (viz druhá citace) jsi podal respektive aktualizoval 30.5.2010, tedy teprve zhruba před 3 a půl měsíci...
Nebo jsi to prodal už někdy před 20. březnem 2010 (dnes je 20. září 2010) a pak až někdy po uplynutí dalších cca 2 a půl měsíce od prodeje jsi inzerát aktualizoval?
Pokud ano, pak sice je to datumově "vše v pořádku", i když taková následná aktualizace (změna, doplnění?) popisu prodávaného zboží by mohla u kupujícího (u nového majitele) vyvolat jisté podezření a otázky, proč byl inzerát dodatečně změněn nebo měněn...
Jak je to tedy ve skutečnosti s tím (údajným) půl rokem od doby prodeje? __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
se mi zdá že ta moto lehla na levou stranu (otisk na trojúhelníku, škrábly zrcatko s krytem rukou, každy sedadlo je jiny..), neběžela po pádu chvíli na sucho???
Over than 250k km on BMW GS bikes
lako napsal:
se mi zdá že ta moto lehla na levou stranu (otisk na trojúhelníku, škrábly zrcatko s krytem rukou, každy sedadlo je jiny..), neběžela po pádu chvíli na sucho???
No ale já mám taky škráblý zrcátko,mám pocit že někdy víc padám než jezdím,na zemi mi to taky občas chvíli vrčí,ale písty a ojnice mám furt v pohodě
Tak nevím
lako napsal:
No ale já mám taky škráblý zrcátko,mám pocit že někdy víc padám než jezdím,na zemi mi to taky občas chvíli vrčí,ale písty a ojnice mám furt v pohodě
Tak nevím
no jen hádám.....
Over than 250k km on BMW GS bikes
Se mi libi tyhle rady.....az tady nekdo napise,ze koupil moto a po 3 mesiich ma na vymenu motor bude se psat at jde tvrde na prodejce atd.
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
Se mi libi tyhle rady.....az tady nekdo napise,ze koupil moto a po 3 mesiich ma na vymenu motor bude se psat at jde tvrde na prodejce atd.
Myslíš, že je normálka, aby po třech měsících odešel z ničeho nic motor na 1200 GS...?
Faktem ale je, že straním někomu odsud z fóra, spíš než někomu "z venčí..."
motor ma poškozeny oba válce včetně bloku, dále poškozeny obě ojnice, klikový hřídel, poškozena levá hlava , pravá nejde demontovat , levý píst se rozletěl na kusy. Co to?! já osobně bych ho poslal DO BMW budou rádi a vůbec se tím netrápil..... Podle mě to někde zbořil a vlivem prudkého nárazu na to jaksi pozapomněl
taky se mi to zda bejt divny .... urcite udelal kontrolni projizdku, zrejme neslysel zadne divne zvuky ... a po tisicovce totalka motoru? To mi nesedi ...
Myslím,že takhle se dá zkurvit motor jedině tak,že se kuwa přetočí.V nízkých otáčkách se chytne píst ,nebo klika a stojí.Tohle pořádně smrdí.
Když je hlad,je i husa dobrá.
uplnej Hercule Poirot ... no spis asi i vic. No šerloku,co ti-Vam mam odpoved... asi si nepochopil ,o co tady slo a jde,zkus si precist znovu forum a pak poznas,ze jsem se ptal,jestli se uz nekdo setkal s necim podobnym na motoru a ne nejakou aktualizaci,asi jsi uz v duchodu vid.Nebudu nikoho urazet a myslim,ze je jedno,jestli je motorka prodana pet mesicu,nebo deset.Celou dobu slo,abych zjistil nejaky postreh tady od lidi,jak k tomu muze-mohlo dojit ,aby tak najednou odesel koplet motor....proste KO.!
Ty odreny zrcatka,jsou moje prace a jeden padak odrenej,
a na soud nikdo zatim nemysli .Asi by se divili mechanici z bavor,kde se stala chyba,kdy se jim to tam opravdu odvezlo...
davamax napsal: uplnej Hercule Poirot ... no spis asi i vic. No šerloku,co ti-Vam mam odpoved... asi si nepochopil ,o co tady slo a jde,zkus si precist znovu forum a pak poznas,ze jsem se ptal,jestli se uz nekdo setkal s necim podobnym na motoru a ne nejakou aktualizaci,asi jsi uz v duchodu vid.Nebudu nikoho urazet a myslim,ze je jedno,jestli je motorka prodana pet mesicu,nebo deset.
No, milý kolego, dost jsi mě zklamal. A to prý nechceš nikoho urážet, jenže to je v rozporu s Tvým posledním příspěvkem. Toho důchodce a ty další neomalenosti, to sis teda mohl odpustit, zvláště když čuráš proti větru a jsi to Ty, kdo píše hlouposti.
Takže si raději Ty sám dobře po sobě znovu přečti, cos tady vyplodil. A taky se nauč orientovat se trochu v kalendáři a počítat alespoň do šesti (měsíců). A hlavně pro příště nedělej hned blbce z lidí, kteří Tě upozorní na Tvoji chybu, ke které se jak na potvoru vážou i pro Tebe nepříjemné právní důsledky prodeje použité věci,
Proto si trošku prostuduj Občanský zákoník nebo se alespoň zeptej někoho chytrého u vás doma nebo v práci, jaký význam má v Tvém případě (prodej použité věci) těch magických 6 měsíců, ať nemusíš vypuštět taková moudra, jako že je jedno, jestli od prodeje uplynulo 5 nebo 10 měsíců.
Malá nápověda - zkus se mj. zajímat i o to, kdo je a kdo není povinnen v těch prvních 6 měsících něco tomu druhému dokazovat a jak je to v této době a naopak po této době s presumcí existence skrytých vad apod. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Nic ve zlým chlapi ,ale občanský zakoník je věc jedna a praxe je věc druhá.A když tady čtu ten rozsah poškození tak to snad na nějakou skrytou vadu uhrát ani nepujdea jestli jo tak teda potěš koště
Ty: Zdravím,predcaserm jsem prodal svou 1200,pac jsem musel z financnich duvodu a po pul roce se mi ozval pan,co ji koupil,ze se rozpadl levý pist a pravy se zasekl. ...
Hicks: po pul roce najel 1000km? to mi prijde jako podezrela informace.
Ty : no taky si myslim,a to ji koupil pred sezonou....ale zatim nemam duvod neverit..
... a pak ... a myslim,ze je jedno,jestli je motorka prodana pet mesicu,nebo deset
... takze na zacatku podas zavadejici informace, snazis se vzbudit soucit a lidi se ti snazej poradit ...
... kdyz se zacne zjistovat ze nektere informace nesedi, a samozrejme se zacne objevovat logicka otazka co vsechno nesedi a co je podaty jinak nez je pravda, tak vyjedes a zacnes nadavat a bejt agresivni ...
... takze pro mne end of strory ... a rikam si "zase jeden vychcanek kterej se snazil nekoho vojebat"... tento nazor si s dovolenim ponecham dokud nebude padnymi a pravdivymi argumenty vyvracen ...
Nebylo by spatne kdyby ti poslal nejake detailni fotky toho poskozeneho motoru,z tech by se dalo mozna hodne poznat...
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Neřešit, nechat být, nereagovat. Pokud mne někdo napadne a podá žalobu, zajistit soudního znalce, advokáta a vyhrát soud. Po té požadovat náklady. BMW tolik závad z čista jasna... kravina.
Pokud mám svědomí čisté a vím co s motorem bylo, přece mně nikdo nebude obviňovat.
Jaká je skutečnost, výjde dříve či později najevo.
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
Ty: Zdravím,predcaserm jsem prodal svou 1200,pac jsem musel z financnich duvodu a po pul roce se mi ozval pan,co ji koupil,ze se rozpadl levý pist a pravy se zasekl. ...
Ty : no taky si myslim,a to ji koupil pred sezonou....ale zatim nemam duvod neverit..
... a pak ... a myslim,ze je jedno,jestli je motorka prodana pet mesicu,nebo deset
... takze na zacatku podas zavadejici informace, snazis se vzbudit soucit a lidi se ti snazej poradit ...
... kdyz se zacne zjistovat ze nektere informace nesedi, a samozrejme se zacne objevovat logicka otazka co vsechno nesedi a co je podaty jinak nez je pravda, tak vyjedes a zacnes nadavat a bejt agresivni ...
... takze pro mne end of strory ... a rikam si "zase jeden vychcanek kterej se snazil nekoho vojebat"... tento nazor si s dovolenim ponecham dokud nebude padnymi a pravdivymi argumenty vyvracen ...
Howgh.
Ještě že jsem to dočetl až nakonec, už jsem chtěl v půlce napsat, např. proč by nemohl najet jen 1000 km za půl roku, třeba je pán sváteční...vypadalo to na jednostranou fakovačku pro kupujícího, ale začíná se malinko karta obracet.
Btw, kolega má pravdu s těmi "prodanými" měsíci a názor, že OZ a praxe je jiná je MYLNÝ.
Jestli byla motka před prodejem lehlá děfka, nebo v pohodě se asi dozvíme tak za deset příspěvků, pokud ještě davamax bude mít co přihodit do diskuze.
Já bych měl jen dotaz, než Ti tady bude každej druhej radit a snažit se pomoct.
Kdy jsi prodal motorku? V jakým byla stavu? Dobrý stav nestačí...to je za 3, a 45k km je dost málo, aby byla total. A kdy si ji kupec koupil.
Od toho se může odvíjet další diskuze, jestli teda ještě nějaká bude.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Howgh.
Ještě že jsem to dočetl až nakonec, už jsem chtěl v půlce napsat, např. proč by nemohl najet jen 1000 km za půl roku, třeba je pán sváteční...vypadalo to na jednostranou fakovačku pro kupujícího, ale začíná se malinko karta obracet.
Btw, kolega má pravdu s těmi "prodanými" měsíci a názor, že OZ a praxe je jiná je MYLNÝ.
Jestli byla motka před prodejem lehlá děfka, nebo v pohodě se asi dozvíme tak za deset příspěvků, pokud ještě davamax bude mít co přihodit do diskuze.
Já bych měl jen dotaz, než Ti tady bude každej druhej radit a snažit se pomoct.
Kdy jsi prodal motorku? V jakým byla stavu? Dobrý stav nestačí...to je za 3, a 45k km je dost málo, aby byla total. A kdy si ji kupec koupil.
Od toho se může odvíjet další diskuze, jestli teda ještě nějaká bude.
Možná ,že je mylný můj názor ,ale když někdo koupí moto a najede na ni ještě 1000km a pak se to teprve takle škaredě vysype to prostě není normální.Ani kdyby neměla olej tak to s největší pravděpodobností není možný .Jen výrok HLAVU NELZE DEMONTOVAT -znamená co??? Že ji tam předchozí majitel přivařil??? .Ještě jsem neviděl poškozenej motor aby nešla demontovat hlava i když by byl na cucky zadřenej .Podle mě brodil a pak normoš jezdil.
Upravil smazak73 dne 20.09.2010 21:18