jpbmw napsal:
to entoni:zajimalo by me kdo ti to rekl a proc polykarbonat nejde vylestit?
kdo mi to řekl nevím, páč jsem se ho na jméno neptal... vzal jsem svoje "plexi" dovezl ho této firmy http://www.plexip..., tam si ho odnesl jejich pracovník někam do dílny, za pět minut mi ho vrátil se slovy, že je to z polykarbonátu, že to leštit nejde...myslel jsem si, že když to dám odborníkům, kteří s tímto materiálem x let dělají, že by měli vědět, jestli to lze leštit nebo ne, ale jak vidím, tak podle tvé reakce tam zřejmě asi žádní odborníci nepracují...
jestli chcete,muzem se domluvit a ja vam to zkusim vylestit, pracuju v michli, asi ne na pockani,ale to by zalezelo na domluve a case,do kteryho by jste se trefili
Jestli tu mluvite o origos plexi na 1150, tak me zajima konkretni vysledek jak jste dopadli. Ja totiz zkousel moje a je tvrdy jak blazen oproti vsemu co jsem zatim lestil ( samo domo ). Lestil jsme svetla, kryty optiky baterky a nejaky dalsi blbosti, ale tohle mi moc neslo i s pastou na lesteni plexi.
Upravil milanosor dne 16.03.2015 07:47
I pád na hubu je pohyb kupředu
jpbmw napsal:
jestli chcete,muzem se domluvit a ja vam to zkusim vylestit, pracuju v michli, asi ne na pockani,ale to by zalezelo na domluve a case,do kteryho by jste se trefili
jpbmw napsal:
Kdysi jsem se potkal na pumpe v Havl.Brode s typkem, kterej mel na 1150 GSA plexi jak novy, krasny a cistoucky a ptal jsem se ho kolik za nej dal. Odpoved znela, ze si ho nechal vylestit a nekecam, bylo jak psi kule. Takze mi tu netvrdte ze nejde vylestit...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
taky se s tou odpovědí nechci smířit... jenom mi to prostě nešlo vyleštit a to jsem se s tím patlal skoro hodinu
a nové za moc peněz se mi kupovat opravdu nechce
měl jsem sadu na renovaci auto světel Cartex.
Možná hadrový kotouč a nějaká jiná lešticí pasta ?
Upravil TomP dne 16.03.2015 16:30
Dostal jsem od kamarada pred chvili info ze na lesteni plexi jde pouzit i Tempo...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
tak jsem koupil TEMPO (červeno černá krabička s tubou uvnitř za 90Kč v Auto Kelly) a světe div se.... nepotřebuji nové plégo... ušetřil jsem min 5000Kč.
1) sadu na renovaci reflektorů jsem použil na hrubé škrábance
2) TEMPO jsem použil na vyleštění matného skla... a šlo to luxusně (nasucho rozetřít a suchým hadrem vyleštit)
A je to plexi z materiálu LEXAN, což je polykarbonát...
Upravil TomP dne 16.03.2015 22:06
Tak vidis Podekovani patri Jirkovi.. urcite to tady cte
V zimě jsem plexi taky leštil. Použil jsem sadu na leštění světlometů za cca 400 Kč.Vzhledem k tomu, že škrábance nešly do hloubky (jen předešlý majitel utíral prach a bláto z plexi nasucho...), přeskočil jsem smirkové papíry a jel rovnou pastu, molitanový kotouč na vrtačce a štědře zaléval vodou. Nakonec přeleštil karnaubským voskem a plexi je jako nové. Spotřeboval jsem jen malou část pasty, takže do budoucna to můžu zopakovat. Vůbec není třeba se toho bát. Shodou okolností jsem teď viděl v akční nabídce Kauflandu tuhle sadu za tuším 369 Kč.
Trochu oživím, třeba to někomu pomůže. Řešil jsem leštění štítu na 1150 GS, protože se mi ho povedlo poškrábat a vadilo mi to. Vyzkoušel jsem všechny zmíněné způsoby, tempo pastu, i sadu na leštění a renovaci světel. Hluboké škrábance to odstranilo, ale ty vlásečnicové a mapy po broušení zůstaly, vypadalo to pro mě neuspokojivě. Nervy na pochodu, fakt dřina to brousit a leštit. Už jsem fakt myslel, že polykarbonát se nevyleští. Tak jsem začal hledat ne netu odborníky, po celkem dlouhé době jsem našel toto http://www.lesteni-svetel.cz/index.html. Bezproblémová domluva a vyrazil jsem za panem Taubnerem. Když jsem viděl jaký proces následoval, měl jsem se na samodomo leštění vykašlat. Daleko jemnější broušení, než nabízí sada. Následné leštění a nanesení keramické vrstvy na ochranu povrchu před povětrnostními vlivy. Hlavně, když tu práci má člověk v ruce, tak to vypadá opravdu lépe. A štít je jako nový. To všecko na počkání. Takže to opravdu jde.
Aktualizuji cenu u pana taubnera. Ke konci 2017 vyleštil moje plexi na ADV za 1200kč. Práce to byla vynikající. Dokázal odstranit i hlubší škrábance. Plexi vypadalo jako nové. Škoda, že jsem si ho včera rozštípnul.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Zdravím, už jsem vyzkoušel mnoho autokosmetických servisů s různými "opravami", za mě se teda nejlépe osvědčil https://www.united-6.cz/sluzby/lesteni-skel-a-svetlometu/ . Přijel jsem tam se světlama, přes který není už ani moc vidět, že svítím :-D a to už na rozleštění byly. A jsem naprosto spokojenej, je vidět, že to mají v malíku a dělají to poctivě.