cizak napsal:
To já ještě nemám hotovo , na 100% mi příprava nestačí tak na 200% !!! .
Že by motorka jakou svět neviděl?
Těším se,až se pochlubíš,co vyrostlo kolem toho motoru.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Selver napsal:
To asi ano, ale jak já něco vyrábim...
Kdyby takhle něco zničit, to zas jo.
Tim myslim treba i nechat vyrobit. Sam bych to taky neudelal, ani na to nic nemam. Jde o to, ze kdyz se kouknes do katalogu kolik to od TT stoji, tak kdyz nejakyho nadsence hoooodne preplatis, porad to poridis za pulku.
cizak napsal:
To já ještě nemám hotovo , na 100% mi příprava nestačí tak na 200% !!! .
Že by motorka jakou svět neviděl?
Těším se,až se pochlubíš,co vyrostlo kolem toho motoru.
Ta motorka už byla vyrobená dávno. Je to HP2. Ale Čízák musí prostě všecko rozebrat,vyčistit a zase složit. Aby to mohl přes sezonu zase všechno pěkně zasr..a měl co dělat přes zimu...
Upravil BIGR dne 18.02.2008 09:33
Alda napsal:
[quote]
Tim myslim treba i nechat vyrobit. Sam bych to taky neudelal, ani na to nic nemam. Jde o to, ze kdyz se kouknes do katalogu kolik to od TT stoji, tak kdyz nejakyho nadsence hoooodne preplatis, porad to poridis za pulku.
TT si nechává platit za nápad - jsou v tom započítaný i hodiny konstruktéra,kterej to musí na danej typ navrhnout, upravit,předělat, pak homologace atd.....
Okopčit hotový výrobek je pak vždy jednoduché a levné, kor v ČR,kde je levná práce a hromada šikovnjech řemeslníčků,který za flašku dokážou zázraky.
Osobně ceny TT chápu, i když je mrak věcí, které bych jako konstruktér udělal levněji a lépe nebo prostě jinak a mám i nějaké samodomo krámy navěšené na motorce.
Kopírovat TT je jako kopírovat CDčka, je to levnější, podobné kvality. Těžko říct,zda je to trestné, nevím zda mají na své výrobky patentovou ochranu. :-D
Potom je ale hloupost odsuzovat Číňany.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ja nijak ceny TT neresim. ani se mi nezdaj nesmyslny. Jak sis vsiml, par veci od nich mam a nenapadlo me je zkouset kopirovat atd.
Jde jen o to, ze pokud shanis neco co zrejme nikdo nedela, rikam ze by nemel byt problem to vyrobit a rozhodne na tom neprodelas.
To je pravda, vyrobit se dá vše a mnohdy i za hodně dobrou cenu. A taky je pravda,že od hodně lidí,kteří mají GS by se mohl Touratech učit. Některé nápady a vychytávky,které jsem tady na fóru zhlédl, jsou fakt dost dobrý.
GS přímo láká k úpravám a dodělávkám.
Vždy, když si myslím, že už nic dalšího na GS nepotřebuju, napadne mě 150 dalších vychytávek,bez kterých nemůžu žít-ale zakázal jsem si další úpravy a raději jezdím,jinak by šla výplata za výplatou do jen GS.
H.
Než by jsem tvrdil, že je to polotovar tak bych spíš řekl, že je to dobrý základ... Jak koukám někdo to bere jako leštěnku, někde brutal off-road stroj, silniční stroj, dálkoplaz atp... a dle toho si je tvořej A TO JE NA TOM PJJEEEKNÝÝÝ NE?
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Alda napsal:
Jj, horni padaky jsou hlavne o designu. Na asfaltu je to uplne jasny. Celou motorku zachranej riditka a spodni padaky. Ale jak jsem psal na zacatku, dam hodne na design a mit jen spodni padaky je pro me polotovar.
A dalsi vyhoda.. nemusim kutit prichyceni svetel
Tak jsem se nudil a mám držáky "DOMATECH" za 93,- Kč z Hornbachu.[img][/img]
BIGR přiložený následující obrázek:
A výsledek. [img][/img]
Světla jsem měl z předchozí motorky,ale nechtělo se mi nic vyrábět.
Ale když jsem to tady viděl. A taky ten zimní absťák...
BIGR přiložený následující obrázek:
pivos napsal:
Fakt pěkné!! Moc se mi to líbí.... ty světla máš jaké? Hella Micro DE?
Jo přesně tak. Kupoval jsem je před dvěma lety v AutoCora maji totiž v Praze zastoupení Hella. A zbytek je domácí tvořivost včetně těch alu krytů.
Upravil BIGR dne 20.02.2008 08:50
Alda: mám naTebe jednu prosbu, řeším na mojí 1200 padáky a rozhoduju se mezi TT a HB. Mohl by jsi prosím poslat nějaké další fotky těch HB buď sem nebo na můj majl. A ještě jak máš vyřešené uchycení přídavných světel. Zatím dík.
Ja mel uplne jasno.
Chtel jsem padaky i horni a tam je vyber opravdu malej. TT je nedela, HB byly jediny, ktery jsou podobny orig. z ADV a shodou okolnosti i pro me nejhezci.
Padaky maji na sobe drzak na pridavny svetla, takze to bylo uplne jednoduchy.
Neco nafotim a dam to sem, vcetne uchyceni svetel.
Rozhodne nelituju, znovu bych vybral ty samy.