chafre napsal:
No, nevypínám, pouze zavřu, takže předpokládám, že systém se suspenduje a hotovo. Proč by měl běžet disk ? RAMka se vysype na disk, ten se uspí a fertig. Jak říkám, nikdy žádnej problém, je pravda, že jsem nikdy žádnej notes neměl dýl než dva roky, protože pak jsem dostal novej, ale zase za tu dobu jsem ho fakt nešetřil...ale fakt nešetřil. Třeba takovýho Thinkpada (ještě v době strého dobrého IBM) T61 jsem parkrát (spíš víc než parkrát vezl v topcase úplně naostro, zašprajcoval jsem ho naštorc aby sebou moc neházel a hybaj na cesty Je pravda, že tohle by asi jeho dnešní plastově čínští bratranci nevydejchali..
prevazet spici ci hibernujici pocitac ano, ale aby te tu pak nejaky mistni nenasledoval s zivym pocitacem.
Na zavreni ntbk reaguje tak, jak wokna ci osx nastavis. nemusi usnout...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
morabo napsal:
Pozor, jedna věc je, že topcase působí jako nejvhodnější místo na převážení z hlediska vhodnýho prostoru, ale pohyb a otřesy jsou v něm asi největší z celý motorky. I já tam teda velkej ntbk léta vozil, v tašce a na ručnících a velmi často přes retardéry a nezřídka i lehkým offroadem a nikdy se nic nestalo, ale strach jsem kolikrát měl. Teď zatím na 1150 topcase nemám, tak ho vozím buď v neoprenu v bočáku, kde mimochodem lítá míň a nebo v tašce na zádech, ale až si nechám od bystři vysochat ten třetí kufr, zase ho tam budu dávat...
Boční jsou jen kouda blíž ke středu tak se míň "třepetaj" ,
ale ty na motorku na popojíždění kol komína nechci - po Praze hlavně strácím výhodu před autem..
Jak to čtu tak holt na jaře asi kufr bude.
Asi tuten ?
Franta přiložený následující obrázek:
[87.64Kb]
.
Když má problém řešení, není třeba si dělat starosti. Když je nemá, starosti nepomohou.
Ja davam notas do neoprenoveho obalu za 99Kc a na klavesnici mezi displej jsem vystrihl kus toho puvodniho penovyho pytle ve tkerym byl displej zabaleny, pac se na nekterych mistech dost odiral... treba i kamera... tak asi tak, ale kdyz nemusim tak tuhle elektroonickou vec nevozim, bo to smrdi praci BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
Moje zkušenost ze skorodenního ježdění s noťasama, byť dobře zabalenejma, v topcase pražskym offroadem :-) je nedobrá. Odřený styky víka a těla včetně obrazovky (to zamrzí), několik oprav CD mechanik (to naštve).
Prostě mám pocit, že co se může v compu z principu trošku hejbat, tak se v topcase hejbe až moc a má tendenci se rozbít. A ňák zásadně se v tom compy nelišily - od acer travelmate po téčkovýho thnikpada.
Od tý doby, co jsem začal vozit notes na zádech (a vajíčka taky), nepříjemnosti ustaly. Neni to moc pohodlný, ale zas můžeš frajeřit, že máš páteřák za třicítku :-)
Týjo jak to tak čtu tak by se Bystřa měl specializovat přes zimu na nějakej specialní topcase odpruženej, vypolstrovanej jen na NTB!
... servis a diagnostika BMW Motorrad