kubrt zadny tlmic na 1150 a na 1200 je zrejme konstruknce odlisny lebo 1150 je repasovatelnejsi ako ten z 1200 ktory sa podla skusenosti viacerych ludi repasovat neda alebo len velmi tazko - kazdopadne za opytanie nic neda
raptor : líná huba,holý neštěstí... Na 1150 je taky "nerozebiratelný" a ejhle,už zase jezdim...Je fakt,že tlumič z 12tky jsem nějak extra nekoumal,ale ať p.Procházkovi cinkne a bude moudřejší.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt - dekuju moc za kontakt. Zatim jsem kontaktoval jen p. Burane, ktery se zda byt, at uz jednanim (osobne ho neznam), tak podle zkusenosti ostatnich, docela odbornikem a sam mi rikal, ze 1200 jeste nedelal, zatim jen 1150. Ale pry se vsechny daji pretvorit na repasovatelny.
Kazdopadne p. Prochazku kontaktuji, protoze je to presne jak rikas, lina huba...a kdyz ta moznost je, je skoda toho nevyuzit.
Raptor - jak jsem rikal posledne a stale to plati. Tato udalost me "nakopla" a pokud se repas bude stale pohybovat kolem 6tis., tak jsem rozhodnut vyuzit tvoji nabidky noveho a myslim si ze docela dost kvalitniho tlumice.
BMW Forewer
freeman absolutely no problemo - jedine co by bolo pre vsetkych najlepsie aby si sem napisal vlastnu skusenost s repasom tlmica, t.j. ci sa to dalo alebo nie a aka bola suma lebo pokial si pamatam tak bedo chcel tiez najprv repasovat a az ked mu povedali ze to nejde tak kupil hyperpro komplet
kubrt - necitas co pisem "zadny tlmic na 1150 a na 1200 je zrejme konstruknce odlisny lebo 1150 je repasovatelnejsi ako ten z 1200"
Raptor - az zjistim jak se veci maji i u tohoto posledniho kontaktu a to jak po financni, tak i konstrukcni strance, tak se o to podelim, aby si mohli udelat obrazek o moznostech i ostatni a pripadne se rozhodnout podle sveho svedomi, ci moznosti.
Pravdou je, ze to resim vse po telefonu, takze je to v "teoreticke" urovni, ale sazim na zkusonosti lidi, kteri to nedeji poprve....
BMW Forewer
Freeman napsal:
Raptor - az zjistim jak se veci maji i u tohoto posledniho kontaktu a to jak po financni, tak i konstrukcni strance, tak se o to podelim, aby si mohli udelat obrazek o moznostech i ostatni a pripadne se rozhodnout podle sveho svedomi, ci moznosti.
Pravdou je, ze to resim vse po telefonu, takze je to v "teoreticke" urovni, ale sazim na zkusonosti lidi, kteri to nedeji poprve....
No ja som sa rozhodol pre nový tlmič až potom, čo mi chalani na slovensku, ktorý robia repas tlmičov povedali, že ten na 12 repasovať nevedia
dôvody si už presne nepamätám, spomínali niečo kvôli nejakému plastu na reguláciu predpätia ??? hm, fakt už neviem....
ja som nezohnal nikde na slovensku človeka ktorý by niekedy spravil repas zadného tlmiča na 12. možno som hľadal zle.
Béďo
Vis Bedo, ja mam z toho podobny pocit. Jak jsem zminoval, ze to resim zatim jen po telefonu, bo jsou ty kontakty trochu ode me daleko, tak jsem se zatim dozvedel, ze 12ku take nikdo nedelal a mysli si, ze to bude stejny. Jeste me zbyva oslovit ten posledni tip co mi dal Kubrt a rozhodnu se.
Ale s nejvetsi pravdepodobnosti dopadnu jako ty. A budu bez starosti.....
BMW Forewer
Freeman napsal:
Vis Bedo, ja mam z toho podobny pocit. Jak jsem zminoval, ze to resim zatim jen po telefonu, bo jsou ty kontakty trochu ode me daleko, tak jsem se zatim dozvedel, ze 12ku take nikdo nedelal a mysli si, ze to bude stejny. Jeste me zbyva oslovit ten posledni tip co mi dal Kubrt a rozhodnu se.
Ale s nejvetsi pravdepodobnosti dopadnu jako ty. A budu bez starosti.....
tak daj vedieť ke´d to pôjde repasovať, a za akú cenu, držím palce
Béďo
Tos, dnes jsem kontaktoval p. Prochazku. Velice ochotne a seriozni jednani. Zabyva se jen tlumici a uz jich ma za sebou pry opravdu hodne. Nicmene i tento ze pujde repasovat a ze by to nemel byt problem. Co me ale velice mile prekvapilo, byla cena. Jedna se pry o pomerne slozity tlumic, ktery da opravdu hodne prace, takze cena za praci 2500,- + material (cca 500,- - 1000,-) a pokud by se musel chromovat pist (stava se, ze se odloupne trochu chromu apod.), tak jej take udela a vysledna cena by mela byt max. 4000,-.
Kazdopadne rozhodujici bude az to uvidi.
Takze dalsi info posledni tyden v listopadu, bo ted odjizdi na dovolenou....
BMW Forewer
Nechtěl jsem zakládat nové vlákno, ale tady je dolévání oleje (snad to napíši správně) nastavování předpětí tlumiče??http://members.co...ck-oil.htm máte s tím někdo zkušenosti??
Milda samotna hydraulika predpatia pružiny nema s tlmičom nič spoločne su to dva samostane ,nezavisle hydraulicke okruhy ,určite to dolievat ide a dokonca aj repasovat je to proste len hydraulicky valček s dvoma tesniacimi O kružkami.,ktory sa navlieka na samotny tlmič
Freeman napsal:
Tos, dnes jsem kontaktoval p. Prochazku. Velice ochotne a seriozni jednani. Zabyva se jen tlumici a uz jich ma za sebou pry opravdu hodne. Nicmene i tento ze pujde repasovat a ze by to nemel byt problem. Co me ale velice mile prekvapilo, byla cena. Jedna se pry o pomerne slozity tlumic, ktery da opravdu hodne prace, takze cena za praci 2500,- + material (cca 500,- - 1000,-) a pokud by se musel chromovat pist (stava se, ze se odloupne trochu chromu apod.), tak jej take udela a vysledna cena by mela byt max. 4000,-.
Kazdopadne rozhodujici bude az to uvidi.
Takze dalsi info posledni tyden v listopadu, bo ted odjizdi na dovolenou....
Tak jak to dopadlo? Plánuju že bych také dal tlumič repasovat,tak jaký jsou zkušenosti?
Tak se po čase opět vracím s informacemi o možnosti repasu tlumiče. Po kontaktech, které jsem tady dostal a které jsem i obvolal jsem našel ještě jeden. Hledal jsem dál proto, jelikož cena kolem cca 6000,- za repas mi přišla v porovnání s novým HyperPro od Raptora trochu nepřiměřená. Zmíněný člověk se repasováním tlumičů zabývá již také mnoho let a má v tomto směru hodně zkušeností. Nyní, když už mám tlumič doma, můžu říci, že tomu tak opravdu je.
Takže teď to hlavní, pokud máte rozebiratelný tlumič jako jsem měl na GSA 06 já, tak cena je 1490,- a pokud ne, tak z nerepasovatelného dokáže udělat repasovatelný tak, že odřízne víko a vytvoří závitovou matici. Pak je cena 1900 - 2000,-. Kompletní repas obnáší (rozebrání, kompletní vyčištění, výměna tlakového těsnění, všech dalších těsnících částí, kluzného pouzdra, výměna oleje, částečná renovace pružiny, sestavení, natlakovaní, seřízení). A jako bonus Vám ještě v ceně udělá tričko s potiskem Vaši mašiny. Stačí jen poslat fotku a vybrat barvu a vel. trička:-)
Takže doufám, že má zkušenost pomůže i ostatním, které potká podobná příhoda s tlumičem.
A tady je kontakt:
Pavel Beran
Velký Dřevíč 264
54934 Hronov 4
email:tlumicrepas@seznam.cz
tel.:+420777264462
BMW Forewer
Tak to zni super a hlavne to mam 8km!A kamos od nas to posilal panu Buranovi pres celou republiku.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
No bezva, alespon usetris za postu:-)
Ne vazne, jsem rad, ze ti to pomuze, protoze - bezva komunikace, vyborny vysledek - nemuzu nez doporucit.... BMW Forewer
Čau chlapi,
nevím proč se bojíte repasu, vžďyť repas znamená, že tam borec natlačí nové o-kroužky, olej a maximálně nové futro a zase to složí a jedeš dál jako s novým. My v "offroadu" děláme zadní tlumič každej rok a že by to fungovalo nějak podřadně? :-) to rozhodně ne. Když někdo jede vážný závody tak dělá repas zadního tlumiče třeba každý měsíc ale nekupuje novej! Proboha, ten asfalt přeci tolik ten zadní tlumič nezničí.
Na druhou stranu fandím klukům ze Slovenska a progresivní tlumič by se fakt vyplatil, já bych do toho rozhodně šel kdybych "vytekl", mě totiž 12ka s origo skáče jako koza a nedá se o seštelovat aby to žehlilo, takže já se přikláním k progresi za 400€ a pravděpodobně ten svůj vyteklej ještě nekde prodáš ikdyby za 3000Kč tak jsi vyhrál závod.
Mějte se fajn,
Miki
Upravil Miki242 dne 08.01.2011 21:15
XT660Z Tenere, Yamaha YZF 250 http://www.utekzd...
To Miki242: v zasade s tebou souhlasim, jen se dvema prcky, zenou stale na materske a nyni diky statnim skrtum i s o 2500,- mensi vyplatou neni ta spravna doba:-( Ale az "to prijde" stejne tak skoncim a udelam to jak rikas....
BMW Forewer
Přesně tahle otázka mě taky napadla.Někdo tu psal že u Uh.Brodu pan Buráň koem 5000-6000 jetstli se nepletu a u Náchoda nevím jak se jmenuje za 2000.U toho Náchoda měl můj kluk tlumič na XL-ko,byl nerozebíratelnej a on tam dal takovou tu matku a udělal z něj repasovatelnej platil 1900kč.Tlumič předtím vytekl.Po repasi suchej,fungoval myslím dobře.Životnost nevím,jezdil na tom ještě asi rok a půl a prodal motorku.
Šmarjájak si tady čtu, no to jsou pálkya mě asi čeká předek a nemám o tom šajnu, ale čul jsem, že to repasovat taky nejde. Mám 12ADV/06 a najeto něco kolem 50tis.km.Jak tady čtu, dá se naštěstí na koho obrátitDíky dobří ludé