xavier napsal:
Nejak nevim proc bych tam daval karburatory..... Civky na dvosvicce odchazej a to je proste fakt,ale kdyz se vymeni, tak ty novy uz jsou bez problemu. Odesli snad kazdymu koho znam,staci se zeptat nekde v servisu ....
Ale ja mel taky 03 s dualem, brzdi to perfektne. Chce to si zvyknout na ten nastup,to je on-off, na 02 je to lip davkovatelny a brzdi taky dobre,ale nutno uznat ze s posilovacem to brzdi lip. Jinak jsou ty motorky stejny,takze jak jsem psal bych koukal hlavne na stav
Jo jeste mi vyhovuje,ze na 02 si muzu vypnout svetla
Karburátory sou pro někoho větší jistota, stejně tak táhlo vod páky k brzdě, atd. Další řešení sou šlapky..... Těma můžeš eliminovat veškerý závady
Elektrika na motorkách je pokrok, kterej zvedá výkon i bezpečnost a to se mi líbí.
Že mi nejdou vypnout světla? To je dobře, aspoň je nezapomenu zapnout.Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex
Fajn, kazdymu se libi neco jinyho,me nevyhovovalo ze motorka nebrzdi kdyz neni nastartovana,ze jsem si diky posilovaci jednou vytlouk baterku a uz nenahodil a pri kazdym pokusu jsem si jeste mlatil vic baterku tema svetlama co nejdou vypnout...To sis mel koupit rovnou 12-ku,tam mas tech elektroblbosti jeste vic... V BMW dobre vedi proc se toho posilovace zbavily a od 07 uz ho nemontujou Ale dual je supr to jo.
Zas to tak neprozivej,jde o prd Aktualne 1250 GSA HP
Debata už trochu usnula, každý má svůj názor, většina hájí rok 2002 a protože mám jinou zkušenost, dovolím si přispět. Cívky na 4-svíčkách odchází, měl jsem 2005-ku a odešly na 50.000km. Nechápu proč by po výměně ty druhé už odejít neměly ale pokud to tak je, tím líp.
Brzdy: 9 let jsem měl 1100GS, na integrál u 1150 Adv. se zvyklo rychle, na jedovatý posilovač trochu déle, najezdil jsem s ním 60 tisíc km, baterku jsem nikdy nevytloukl a z brždění s posilovačem jsem byl nakonec nadšen.
Pak jsem stavěl barák a v rámci úspor načas opět sedlal 1100GS, které jsem znal z minula. Proti 1150 Adv mne nadchlo živostí, ovladatelností a těch 5 kvaltů mi snad sedělo i líp.
Ale čas pokročil, jdu zpět do 1150 Adv a určitě to bude Twin Spark, ABS a integrál s posilovačem...:-)
Nepročítal jsem posledních pár příspěvků,ale v Tvém posledním se zmiňuješ o posilovači brzd a o roku 03.Ten mám já.Nemohu posuzovat s 1100kou,protože jsem na ní jel pouze jedinkrát a kousek,ale o tom posilovači. Dokud šlapal,šlapal... Je fakt,že byl na mě dost jedovatej a "nečitelnej",ale zvyknout by se na to asi dalo.Začal jsem mít problémy s ABS a tím posilovačem a jediný řešení bylo tento bazmek vyndat,brzdy propojit na přímo a jezdit.Tak jsem udělal,dle Zmijonových rad a teď si nemohu stěžovat.Vím,je to risk,ale ukočíroval jsem téměř stejně těžkou motku s horšíma brzdama a taky to šlo...a co neubrzdíš,neukecáš
Až se mi podaří třeba našetřit na nový,nebo funkční modul,opět vše uvedu do normálu.To je asi to jediný,co mě na 03 trochu zklamalo,ale na obhajobu musím říct,že jsem o tomto problému u těchto ročníků nevěděl předem.
Samozřejmě mi tímto zásahem přestal šlapat i duál.Ale hov*o zle,hlavně zdraví
Edit : díky posilovači jsem neměl přímou vazbu mezi brz.páčkou a kotoučema...
Upravil Kubrt dne 16.12.2010 16:05
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Rozumím Ti. Když jsem tehdy pročítal testy, absence citu a možnosti přesného dávkování brzd byla jednou z kritizovaných věcí. Ale říkal jsem si, že BMW muselo mít důvod proč to tak udělat, testovací jezdci najezdili obvykle 1000 km a vyslovili závěr což mi nepřišlo korektní. Řekl jsem si, že tomu dám pár tisíc km a uvidíme. A ejhle, postupně šlo brzdit plynule, díky integrálu a ABS se v krizi dalo zabrat za páčku, vzepřít se o řídítka a ono to zastavilo neskutečně rychle a naopak to za mne vyřešilo pár skorotlam. S poruchovostí jsem neměl problém, ale měl jsem 2005 a mohlo to být už vychytané, těžko říct. Nakonec šly brzdy dávkovat naprosto jemně. Pravda, byl jsem s tím 4x v Rumunsku a v terénu, zejména v prudkých sjezdech mi více vyhovovalo ABS vypnout a brzdit jen pedálem, čili zadkem.
Mimochodem, z 1100GS jsem byl celé roky zvyklý brzdit páčkou i pedálem současně. Podvědomě jsem tak zprvu brzdil i na Adv než jsem si všiml zvláštního efektu - pokud přibržďuji takhle, povolím pedál ale páčku držím stále stejně, paradoxně to začne najednou brzdit víc, integrál si to prostě udělá po svém. A než jsem si na dávkování zvykl, pro jemnější brzdný efekt jsem do toho páčce "fušoval" trochu pedálem, ale jen než jsem se naučil páčku obsluhovat.
Mám na ten váš posilovač maličkou podotázečku:
Jedu dejme tomu nějaký celkem strmý travnatý výjezd a "hodím tlamu".Po zvednutí moto vyřadím,abych mohl nastartovat a co se děje potom jak tu moto v kopci udržím-posilovač nejde tudíž to nebrdí co dál Tohle mě celkem u brzd z posilovačem zajímá
To:Tomás Matura-Týý jo to mě nenapadlo že když chci nastartovat musí se zapnout klíček jóó
To:rendas- Nevím jak u 12ky ale já slyšel (mimochodem byl to zdejší člen,že na 1150 je to pěkná pakárna:Máš s tím osobní zkušenost?)
Nevim jak u 12,ale u 1150 to bez klicku sice taky trochu brzdi,ale dost spatne. V tom pripade co pise smazak,asi idealni dat rychlost a po kouskach mackat spojku a kopec odcouvat dolu, tam nastartovat a vyjet znovu a lepe Aktualne 1250 GSA HP
Měl jsem 1150adv,ale na ni jsem byl moc opatrnej,páč to bylo moje první bmw,tudíž jsem se s ní do krizovky s brzděním bez motoru ve svahu nedostal. S 1200 už jsem to parkrát zažíl a kromě prvního úleku,že to nebrzdí než za to chytneš pořádně jsem s tím neměl potíž.
R 1200 GS LC Adventure
xavier napsal:
Nevim jak u 12,ale u 1150 to bez klicku sice taky trochu brzdi,ale dost spatne. V tom pripade co pise smazak,asi idealni dat rychlost a po kouskach mackat spojku a kopec odcouvat dolu, tam nastartovat a vyjet znovu a lepe
No tak v tom případě si nechám tu svoji starou dobrou kovařinu
rendas napsal:
Měl jsem 1150adv,ale na ni jsem byl moc opatrnej,páč to bylo moje první bmw,tudíž jsem se s ní do krizovky s brzděním bez motoru ve svahu nedostal. S 1200 už jsem to parkrát zažíl a kromě prvního úleku,že to nebrzdí než za to chytneš pořádně jsem s tím neměl potíž.
Pokud je u verze s posilovačem vypnutý klíček,tak to brzdí,ale musí se přemačkávat odpor brzdové pumpy .Snad mě chápete...
Upravil Kubrt dne 17.12.2010 15:45
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Nechápu:Hodím tlamu -rychlost i klíček je zapnutej -vypnu klíček -postavím moto zapnu klíček -(jestli jsem to dobře pochopil -načte se ABS ne jak u kovařiny po rozjezdu)začne valit posilovač tím padem to brzdí pak vyhodím rychlost a startuju -je tak?
jazdil som chvilu aj 1150GSA s posilovacom
mal som fakt dost problem si zvyknut na to ako je to "jedovate" (to je to spravne slovo), naviac oproti mojej motorke som postradal cit v brzdach a prislo mi to cele ze brzda na dve polohy 0 - 1 a nic medzi tym, casom tento pocit mierne opadol ale nikdy som na nej nemal taky cit na brzdach ako na mojej bez posilovaca
osobne si myslim ze ten posilovac je dost zbytocna vec nakolko ta motorka brzdi jak sprosta aj bez neho
jou a tiez ma raz nemilo prekvapila pri manipulacii ked som potreboval zabrzdit s vypnutym motorom a tie brzdy "nabehli" velice velice komotne