Jak píšete... od někoho to prostě nedostaneš ani za zlatý prase, i když bys to chtěl pro sebe na mazlení... kor když je to třeba na kšef, tak se ho tím ještě dotkneš.
Takhle vím o dost věcech od stabiláků přes auta a motorky. Dokonce vím o jednom hnijícím HD se side, když jsme zjistili co to je, tak jsme se dočetli, že existují ofiko jen 3 kusy(typ teď přesně z hlavy nevím)... 4tej, co by se mohl na světě objevit prostě shnije, protože majitel je debhil....
Zrovna tak vím o jednom řadovým, podélným 4válu Indian...zase stejná píseň....
Ale každý ať nakládá se svým majetkem jak chce - i to je demokracie.
Upravil Hrabe_X dne 01.12.2010 13:21
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Jak píšete... od někoho to prostě nedostaneš ani za zlatý prase, i když bys to chtěl pro sebe na mazlení... kor když je to třeba na kšef, tak se ho tím ještě dotkneš.
Takhle vím o dost věcech od stabiláků přes auta a motorky. Dokonce vím o jednom hnijícím HD se side, když jsme zjistili co to je, tak jsme se dočetli, že existují ofiko jen 3 kusy(typ teď přesně z hlavy nevím)... 4tej, co by se mohl na světě objevit prostě shnije, protože majitel je debhil....
Zrovna tak vím o jednom řadovým, podélným 4válu Indian...zase stejná píseň....
Ale každý ať nakládá se svým majetkem jak chce - i to je demokracie.
A co takhle několika lidem "demokraticky" stroje přemístit někam do úschovy myslím, že chmatáci to dělají již léta, jistě v zájmu dobré věci
Neplačte nad stodolama kluci, tyhle příběhy jsou nekonečné....v Praze taky byl pán a stará garáž mu padla na předválečnýho Mergla a to, co měl zarostlí v kopřivách bylo od Aero 500, přes Pragovky po Tatry. Nechal nás to jako kluky okukovat, ale nedal ani Ň a žil jako houmelesák. Taky při toulkách po Orlickejch horách jsem babče štípal dříví za buchty a koukám - ona má hakla. No přebastlenej, na něm hydraulika a sklápěčka, ale pořád hakl a babča s tím i v pokročilém věku jezdila!!!!!!! do lesa pro dřevo. Byl jsem mladej a hloupej. Sám jsem měl sbírku mopedů, Stadionů 11 asi 6, 22 dvě, Jawetu Sport a několik Jawet standart. Kupoval jsem to třeba za flašku vína, dával to dohromady a pouštěl dál a potom si slavnostně koupil Simsona. Do půl roku jsem ho vyměnil za Velorexe 350 a rok s ním jezdil bez papírů, pak jsem odkoupil zbylé zásoby kamaráda, která skoupil Velorexovou prodejnu v Praze, když končila. Koupil jsem jednoho Velouše na ND a měl ho po kouskách ve sklepě a pak ještě jednoho v origo stavu, že si ho udělám jako veterána. Do měsíce mě přišel "zelenej papír, že mám 4 týdny do nástupu. Všechno jsem měl na ulici v Praze. 2 roky by to tam nevydrželo a nebylo to kam dát. Všechno jsem prodal a od té doby mám víte co. Prachy se prižrali.........Takovej už je prostě život. A nebo jak jsem ukecával mámu, že koupíme od souseda Aerovku 500 (šel si pro žigula), ale máma že je to starej krám a koupili jsme tenkrát Octávii super. Kdyby to měl člověk kde syslit a uvažoval dost dopředu......ale co, zese se dneska nemusím bát, že mě někdo něco šlohne. Bobeš je v Inveltu a na tu mojí pracovní Filcku už nekálejí ani holubi
Jo a ještě jsem si vzpoměl na Jogurta z Jawaklubu blahé paměti (rok cca 1985) Jednotka blbosti byl 1 Jogurt a bylo to jako kapacita - jeden naprostej blbec měl jenom několik mikroJogurtů. Ten vůl měl osobní rikšu - péráka, ale kuchnul z ní motor a nacpal ho do rámu obyčejnýho péráka. Tu rikšu nacpal do přístěnku a nechal hnít na dvoře Jawaklubu No nezabili byste ho?Nenechal si vysvětlit, že je tam nejen cenovej nepoměr....prostě Jogurt. Plnotučnej.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
Jo a ještě jsem si vzpoměl na Jogurta z Jawaklubu blahé paměti (rok cca 1985) Jednotka blbosti byl 1 Jogurt a bylo to jako kapacita - jeden naprostej blbec měl jenom několik mikroJogurtů. Ten vůl měl osobní rikšu
My zase znali nějakýho Morčáka, který psal o dobrodružném, chcete-li Adventure cestování na motocyklu.
Jednotka dobrodružnosti byl 1Mor.
Příklad:
Když jedeš v Rusku na polomrtvém GS s odcházející spojkou, na jeden válec, po budíky v radioaktivní vodě a pod kulometnou salvou, docílil jsi dobrodružnosti asi 0,3Mor.
Upravil Hrabe_X dne 01.12.2010 14:06
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Jo hoší,tak já taky přispěju trochou do mlýna... mám kámoše,jehož početné příbuzenstvo má zdědit Rumpála jako součást pozůstalosti.Do doby,než se začal kámoš o toho Rumpála zajímat,jako že by ho od nich odkoupil,protože je pro ně bezcenný,tak o něj nikdo nejevil sebemenší zájem... je ve stavu skoro šrotu,ale i tak,je to pěknej kousek a kámoš je celkem šikula.Nějaká horká,mamonu chtivá hlava se začla zajímat,cože to v tý stodole mají,protože kámik je magor do motorek, a ten někdo zjistil,že ta mašina má velkou hodnotu,tak dělá vše pro to,aby jí získal.Né proto,že je to kus historie,ale protože mu voněj prachy
A to sem ani radši nebudu psát příběh o KETTENKRADu
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
To je už tolik let, že ti neporadím. Zkus zapátrat na motorkářích, bo na samém počátku těchto stránek jsme si z něho dost dělali srandu.
H.
Tyhle lidi mi připomínaj mýho strýce.Nikomu nic nedá,neboť má sám málo.Za 40 let ani jednou nevyvez popelnici a když umřel,tak jsme ze dvora vyvezli 20 tater bordelu,železo vozí táta do sběru ještě teď a to už je to 5let.Zetor 25 ,čz 125 r.v.1936,soustruh stoj.vrtačka hoblovka atd.,prostě věci,který k něčemu byly, tak prostě v pomatení mysli někomu nadělil.Tátovi zůstala usedlost s 5ti stodolama plná bordelu.Podivný dědictví,nato,že to nechtěl.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Tyhle lidi mi připomínaj mýho strýce.Nikomu nic nedá,neboť má sám málo.Za 40 let ani jednou nevyvez popelnici a když umřel,tak jsme ze dvora vyvezli 20 tater bordelu,železo vozí táta do sběru ještě teď a to už je to 5let.Zetor 25 ,čz 125 r.v.1936,soustruh stoj.vrtačka hoblovka atd.,prostě věci,který k něčemu byly, tak prostě v pomatení mysli někomu nadělil.Tátovi zůstala usedlost s 5ti stodolama plná bordelu.Podivný dědictví,nato,že to nechtěl.
Třeba tam nějakýho veteránka pod kredencem vykrámuješ.
H.
To jsme to vlákno o Jawě zase pěkně......
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
FunTomas napsal:
To je asi sen všech, co na Jawičkách začínali. Mě se už splnil...
Pěknej mazlík. Jenom něž jsi ho sehnal, tak se ti muselo opotit čelo To je půlbuben?
Upravil Medik dne 03.12.2010 08:01
...před pár lety co jsem se českými veterány měl ještě čas zajímat tak se pohybovala cena kolem
100 000 Kč PŘED renovací ..nevím jak je to včil.... ale je to raketa jak prase...tak mám doma 2 skútry ....když mi kamoš navrknul jeho 500 OHC a nechal mě projet po takové silničce tak to je nezapomenutelný pocit.....bomba
P.S. Remus dobré vlákno
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Myslím, že kdo má rád Jawy500 a poctivou strojařinu tomu se bude líbit.
Jo jo filmeček je to pěknej hlavně jak baworák ulomí válec o kamen jinak poplatný svý době -budovatelský román jak z čítanky. Vyskytuje se tam i spousta prototypů a zajímavejch strojů.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Jo jo filmeček je to pěknej hlavně jak baworák ulomí válec o kamen jinak poplatný svý době -budovatelský román jak z čítanky. Vyskytuje se tam i spousta prototypů a zajímavejch strojů.
Čert ví, jestli to byl bavorák, něbo soudružský stroj z bratrského SSSR??? Dobu to nádherně vykresluje, ale hlavně je tam vidět fungující výroba.... Chtělo by se říct zlaté časy, jenže ono to zlaté časy nebyly. ............leda tak pro motorky, to jo...
Pája
Stručný komentář k filmu "Pětistovka":není to z mé hlavy
- 4 prototypové Jawy 500 OHC (vyvíjela se i 350)mají šnek i dole
- hořící Jawa je unikátní dvouválec OHC s pohonem vaček ozubenými koly mezi válci(350 či spíše 500)vyvinutá Ing. Sklenářem za války, po válce ji závodil Vitvar aj.s kompresorem a bez kompr.se side byla na 6denní 1947 ve vítězném týmu ČSR,
- dvouválec OHC s řetízkem mezi válci je 350ccm od Ing. Sklenáře a je z roku 1947 (byla verze cestovní, soutěžní i závodní),
- ležaté "boxery" jsou upravené BMW R51 a R66
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.