Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 2 z 2:   1    2  

Dilema - Škoda vs. VW
MALI
Přidané 07.12.2010 20:33

Registrace: 17.05.08
S tou výbavou má Travex pravdu. Já mám v 99 všechno v elektrice, palubní PC, loketku, vyhřejvaný sedačky+zrcádka, 4 pytle, klimu. Auto je z Rakouska. Tátovi jsme teď na jaře kupovali 2 roky starou fabku 1.6 z Deutschlandu a když jsem viděl tu výbavu, sednul jsem si na prdel. Koženej RSovej volant, loketku, 8 airbagů, vyhřejvaný sedačky+zrcádka, palubní PC, tempomat, loketka, klimatizovaná přihrádka, klimatronik, origo rádio na MP3, couvací senzory a co já vim ještě. V takovýhle výbavě by jsi asi moc aut z ČR nenašel.
Upravil MALI dne 07.12.2010 20:39

Lojzek GS
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 07.12.2010 20:41

Registrace: 31.10.10
když Koncern,tak VW,protože Škoda má v koncernu mnohem nižší postavení a to se promítá i na provedení aut.Problém je,že Passat je oblíbenej u zloděju a octávka na tom není o mnoho lépe.schodou okolností si dnes můj známý koupil nové volvo s60 a před tím měl právě VW Passat r.v.2006.říkal,že volvo je co do jízdních vlastností úplně jiná liga a že už by se do Passatu nevrátil.Já ho při svezení srovnával hodne s naším fordem mondeo 2004 ale musím uznat,že volvo je co do dílenského opr. a jízdních vlastností i stupeň vejš....

MARCO
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 07.12.2010 20:42

Registrace: 20.12.09
MALI napsal:
S tou výbavou má Travex pravdu. Já mám v 99 všechno v elektrice, palubní PC, loketku, vyhřejvaný sedačky+zrcádka, 4 pytle, klimu. Auto je z Rakouska. Tátovi jsme teď na jaře kupovali 2 roky starou fabku 1.6 z Deutschlandu a když jsem viděl tu výbavu, sednul jsem si na prdel. Koženej RSovej volant, loketku, 8 airbagů, vyhřejvaný sedačky+zrcátka, palubní PC, tempomat, loketka, klimatizovaná přihrádka, klimatronik, origo rádio na MP3, couvací senzory a co já vim ještě. V takovýhle výbavě by jsi asi moc aut z ČR nenašel.

Mimo republiku,to koupíš vétšinou ve Full-vybavě pokuď to není firemka takzvané holátkoGrinGrin
Třeba pro němce je Škoda-auto ,lacinka,tak si to objednávají, FUUUULCool

Melizoy
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 07.12.2010 22:33

Registrace: 23.04.10
Moto BMW ... auto BMW. Nesedí to do názvu příspěvku, ale smysl to dává.
Wer später bremst, fährt länger schnell.

buboGS
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 07.12.2010 22:46

Registrace: 22.08.08
Moto Boxer - BMW
Auto Boxer - Subaru
BMW GS = stroj na radost

Dawid
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 07.12.2010 23:19

Registrace: 22.08.08
Měl jsem obojí, tady jsou moje výhody a nevýhody:

Octavia I. (liftback):
+od 2001 lepší interiér a vnější design, tužší karoserie
+velký kufr a super přístup do něj (větší než Passat)
+spolehlivost (žádné turbo, ložiska, nápravy, nic)
+super motor TDI 66 (i 81 kW)
+nízká spotřeba (do 5 ltr i při svižné jízdě)
+za dobrou cenu lze sehnat i Laurin a Klement (supervýbava)
-málo místa vzadu
-celkově menší-stejná platforma, jako golf

Passat B5 (limuzina)
+větší a trochu luxusnější
+mírně pohodlnější na dlouhou jízdu (také tišší)
+dobrý motor TDI 81 kW (výběr dieselů je větší)
+dostatek místa vzadu
+většinou slušná výbava v ceně (více užitečných drobností v interiéru)
-poruchová přední náprava (není dnes už drahá, ale opotřebí se rychleji než McPherson u Octavie)
-celkem velký kufr, ale hůře se nakládají velké předměty
- dražší originální servis

Obě auta jsou výborná, obě se kradou se stejnou oblibou (Octavií jezdí ale více, takže čísla jsou vyšší), mají podobné poruchy motorů, protože technika je často shodná, obě se pak prodávají zhruba podobně.

S oběma jsem najezdil hodně km (Passat přes 300 tis.), žádné nemělo závadu, která by ho na silnici znehybnila.

Pizzy Bender
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 08.12.2010 00:59

Registrace: 29.01.09
Kubrt napsal:
Zdarec pánové a dámy,
dejme tomu,že se mi sejde jistý obnos peněz a budu si chtít pořídit auto.A jelikož se mi líbí jak "jedničková" Octávia v kombíku,tak se mi i tuze líbí VW Passat (B5,B6) a nějak nevím,jak se rozhodnout. V tento moment neřeším obsah,palivo ani výbavu.jde mi o to,který z těchto vozů je ehm,dejme tomu "lepší" ( poruchovost,ceny dílů)
Podotýkám,že se zatím jen orientačně ptám,až by to bylo aktuální,řešil bych ostatní...
Dík za rady a odpovědi Smile

Ahoj, na to se dá poradit jen jedno: z těhle aut NIC!
Kup japonce a nic neřeš, jen jezdi (TOYOTA,HONDA.SUBARU)
BMW R 1100 GS k dvacetiletému výročí prodáno
Jawa 250/590 SPORT - na uklidnění Wink
Jawa 350 Californian r.v.2014 na zakázku

vevis
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 08.12.2010 08:08

Moderátor
Registrace: 05.03.08
Kubrte,kup si starou 911,nebo brouka.Vis ze nejses z motorky zvyklej dolejvat fridex a tady taky nemusis.Grin
Je fakt,ze ty vzduchem chlazene 911 jsou pekne drahe,ale na cene to neztraci.Spis naopak.
A k nekomu jako ty se porsche vylozene hodi!Umis si predstavit,jak Tom Cruise v Top gun jezdi oktavkou?hilarious
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

Vjetrnik
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 08.12.2010 08:55

Registrace: 09.10.07
to Vevis: jen bych Ti připoměl, že Cruise v TopGunu měl JAPONSKOU motorku...v podstatě supersporta od Kawy...a s Kubrtem neměl společnou ani barvu uniformy Grin
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

Hrabe_X
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 08.12.2010 09:06

Registrace: 31.10.07
vevis napsal:
Kubrte,kup si starou 911,nebo brouka.Vis ze nejses z motorky zvyklej dolejvat fridex a tady taky nemusis.Grin
Je fakt,ze ty vzduchem chlazene 911 jsou pekne drahe,ale na cene to neztraci.Spis naopak.
A k nekomu jako ty se porsche vylozene hodi!Umis si predstavit,jak Tom Cruise v Top gun jezdi oktavkou?hilarious

Jako člen české armády by měl jezdit ve vzduchem chlazené Vej3Sce nebo Tatře Grin
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

Kubrt
Dilema - Škoda vs. VW
Přidané 09.12.2010 12:41

Registrace: 24.09.07
Takže klucí... dík za info,... ve své podstatě jsem se dozvěděl a utvrdil v tom,co jsem pochytil i jinde a to,co jsem zhruba už věděl.Takže já mám jasno.A vzlehdem k tomu,že mým jasno s autem,vím i jaký motor a palivo toto auto bude mít.
Mali,díky za nabídku svezení,ale není třeba.V Octávce jsem už něco najezdil,takže vím,do čeho půjdu Smile

Samozřejmě,až to bude aktuální!!!!

padla tu řeč i o japoncích...nic proti ním snad ani nemá,ale nelíbějí se mí,toš tak. A Volvo? Za mě jedině S60,to je jeden z mých snů a bůh ví co bude,třeba si ho koupim místo tej Octváky.
takže ještě jednou moc díky za odpovědi ! thumbs up
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

Strana 2 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 102
Členové on-line: 2
Krupa Cestmir, milosch

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.28 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI