maser napsal:
A ještě poznámečka - velký cestovatel Jarda Šíma dnes odlétá do Jižní Ameriky, aby kus trasy Dakaru projel po "novinářských" trasách a slíbil mě, že mi bude posílat info a komentáře (odkazy na ně), tak to sem mohu také pro infa dávat.
Jižní Amerika ( 1. díl )
Sen o Jižní Americe sním již nějaký pátek, ale teprve přesun Rallye Dakar na jihoamerický kontinent posunul priority. U třetího ročníku už konečně musím být, řekl jsem si letos v létě a záhy nato začal kolotoč shánění stejně praštěných kolegů a jejich techniky k zaplnění kontejneru. Jarda Šíma, 20.12.2010 http://www.super-...39231.html
Jižní Amerika (2.díl )
Adios Santiago. Naše chilské trápení pokračuje i po ukončení stávky státních zaměstnanců. Teprve osmý den po našem příletu do hlavního města přichází zpráva, že dopoledne se u kontejneru sejdeme s celníkem. Jarda Šíma, 30.12.2010
Tak nám hošíci jedou 3tí etapu a zatím to vypadá zajímavě rozjetý nejen pro Macháčka a Lopraise.
Dokonce i mezi motocykly a auty se objevují naše oblíbené vrtule na zajímavých pozicích, tak držím pěsti, ať poskočej trošku nahoru.
Zaskočil mě včera na eurosportu tým Desprése, kde motorka i jezdec nějakou hodinku po etapě vypadali, jak když by vylezli z obýváku na prezentaci stáje (=čistí a spokojení), kdežto jiní jezdci byly zasraní až za ušima a šťourali se v motorkách....
Co si myslíte o motorkách Sherco? Vloni měli hodně našlápnuto na bednu!!!
Upravil Hrabe_X dne 04.01.2011 08:16
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
[quote]Zaskočil mě včera na eurosportu tým Desprése, kde motorka i jezdec nějakou hodinku po etapě vypadali, jak když by vylezli z obýváku na prezentaci stáje (=čistí a spokojení), kdežto jiní jezdci byly zasraní až za ušima a šťourali se v motorkách....
V loňském roce jsem viděl na Eurosportu exkursi u Robby Gordona. V jednom doprovodném kamiónu měl místo pro masáž a odhlučněné místo pro spaní. To je jiný Dakar než když si lehneš po náročné etapě a údržbě mašiny do stanu na pár minut s řvoucí elektrocentrálu za hlavou.
Přesně tak ty velké teamy mají klimatizovane stany kam jezdec zajede sundá helmu řekne to a to se podělalo a jde do sprchy na jídlo a k novinářum! A zatím co on relaxuje kopa mechaniku maká na jeho autě celou noc!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ty kluci taky musejí něco předvést za ty vaše masáže a mechány, na to nezapomínejte...
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
to Hrabe: jaký oblíbený vrtule? Správné pořadí je to aktuální, KTM na čele
ad Sherco: španělská firma založená roku 1998 primárně se věnující trialovým motorkám. Loňský speciál nebyl špatný, mohou zajet i letos. Se seriovou motorkou to stejně nemá příliš společného.
to Dorik: v tom je rozdíl mezi TOP profíky a zbytkem pole. Nepoměr je všude.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Mě osobně se Dakar líbí čím dál míň - právě kvůli tomu že se z popředí zájmu vytratilo dobrodružství a překonání hranic. Je to jen velká prezentace peněz a duch toho starého Dkaru je někde v pozadí zájmu i startovního pole.
Dakar 650, HusaberG
MikiberG napsal:
Mě osobně se Dakar líbí čím dál míň - právě kvůli tomu že se z popředí zájmu vytratilo dobrodružství a překonání hranic. Je to jen velká prezentace peněz a duch toho starého Dkaru je někde v pozadí zájmu i startovního pole.
Nějak mě nenapadá jediná "prvoligová" soutěž nebo sport, který není na prvním místě o penězích a špičkové technice. A tak to bylo i tenkrát, jen ta
technika je pro nás dnes zastaralá, zázemí bejvalo menší nebo žádný....Ale zase dněšní výsledky ve všech sportech jsou úplně jiný.
Doby závodů starých aut, motocyklů, ale i hokeje, závodů na kolech nebo krasobruslení je pryč - prostě nová doba.
Kup si novou motorku, udělej čas a můžeš jet pohodlně kolem světa.
Chceš dobrodružství, kup si starýho Trabanta a jeď na jih Afriky jako nedávno ty Češi. Každej tejden půlili motor...to jsou dobrodruzi.
Dnes není dobrodružství technika (i když BMW pro to dělá maximum) nebo neznámej svět, ale spíš to, že ti nějakej magor uřízne hlavu a záznam odvysílá v hlavních zprávách místní televize.
Upravil Hrabe_X dne 04.01.2011 10:48
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
O to víc si cením těch, kteří se dokážou prosadit mezi profíkama bez tak luxusní podpory a ukážou, že to jde i s menší podporou a u některých i za vlastní úspory.
Mrzí mě, že média nevěnují podobnou pozornost i jiným podobným soutěžím.
Bohuzel taky me to mrzi, ze se teto soutezi nevenuje vice casu v TV. Je to otazka penez a vysilacich prav. A ty nase servery co nepajcnou z dakar.com taky nemaj. Letos se mi to i tam zda takove nejake neprehledne....
ps: na fotbalek lokalnich šulinů se nedivam
Upravil jofree dne 04.01.2011 14:13