bobus napsal:
Mohl bys mi napsat na základě jaké mojí reakce zde na foru nebo kdekoli jinde si přišel na to že jsem bolševik?
Bo jen bolševik by mě nazval idiotem bez jakéhokoliv pokusu oponovat názoru jedince....
Konečně ses rozepsal... na můj názor jsi namísto urážky mohl reagovat svým názorem, který má třeba nějakou hlubší myšlenku. Říká se tomu dialog.
Na jeho základě společného dialogu se můžou lidi dobrat i k stejnému názoru na věc, však různými úhly pohledu. O to šlo zase mě a jsem rád, že jsem na tohle téma diskusi rozhejbal, protože to byl záměr.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
To je nezkutečné kam se to posunulo. Člověk v nouzi (vůbec je nemusím) vymyslel tuhle akci a někdo se odvážil to sem pověsit a už je to komouš.
(komouši jsou jiné svině)
Blaze tomu,kdo myslí na potřebné, kdekoliv na světě. Jestliže nechcete tuto akci podpořit,tak to NEDĚLEJTE. Je to vaše rozhodnutí a není dobrej ten kdo pošle třeba stádo krav,protože má nakradeno. Někdo koupí přítelkyni dvě kozy silikonové,a dělá mu to dobře. Svoboda né? My jsme koupili v práci kozu a bylo to anonimní, do dal nebo né.Kdo si myslí,že v soc.službách jsou průměrné platy,špatná odpověď B je správně.bubak
Sharki napsal:
To je nezkutečné kam se to posunulo. Člověk v nouzi (vůbec je nemusím) vymyslel tuhle akci a někdo se odvážil to sem pověsit a už je to komouš.
(komouši jsou jiné svině)
Blaze tomu,kdo myslí na potřebné, kdekoliv na světě. Jestliže nechcete tuto akci podpořit,tak to NEDĚLEJTE. Je to vaše rozhodnutí a není dobrej ten kdo pošle třeba stádo krav,protože má nakradeno. Někdo koupí přítelkyni dvě kozy silikonové,a dělá mu to dobře. Svoboda né? My jsme koupili v práci kozu a bylo to anonimní, do dal nebo né.Kdo si myslí,že v soc.službách jsou průměrné platy,špatná odpověď B je správně.
vzhledem k chovani přičmoudlat ke zviratum obecne bych jim maximalne koupil pytel soji.
cely thread jsem necetl... ale s darovanim Tretimu svetu opatrne... je to podobne, jako fotovoltaika.
Ja osobne bych treba neposlal nic do muslimske zeme. Vzdy se da najit alternativa -- filipiny, thajsko, cast indie, etiopie.
Pripadne:
PETA
Sea Shepherd
btw: nez zacnete kritizovat tak se radeji podivejte kolik posilate sami.. ja rok co rok prispeji cca 25-30 000 CZK
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Charita má jasné 3 pohledy na věc a vidíte jen ten jeden....čistou,ryzí pomoc
Ale zbývají další dva:
2. obohacení se na cizím neštěstí (každá hvězdička má svou charitu..jsem si jistý, že z ní dobře žije právě a jen ona)
3. nebezpečí, které charitou vzniká
Tím 3.tím pohledem myslím třeba tohle:
Nedávno odpálil nebo se pokusil odpálit mladej arabák dodávku na náměstí někde v USA. (bylo to ve zprávách asi před týdnem).
Takže 3tí pohled na logiku charity:
je mu doma špatně, vezmeme ho tedy k sobě do států,aby začal lepší život
dáme mu jídlo
dáme mu peníze
dáme mu vzdělání.....
on bude mít vzdělání, takže se naučí, jak sestrojit bombu, bude mít peníze na její sestrojení, koupí si auto a přes mobil ho odpálí na náměstí, které je plné těch hnusnejch američanů, kteří mu tohle všechno umožnili.
Stejné je to v Severní Korei...dejte jim dost jídla, ať mají peníze na zbraně a armádu....
Tak jim přispějte, však jsou Vánoce !!!!
Upravil Hrabe_X dne 14.12.2010 12:08
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ten kluk co odpálil bombu někde ve státech měl pravděpodobně prachy uplně odjinud než z kozy kterou tam koupila nějaká humanitárka .Je daleko pravděpodobnější že šlo např o petrodolary takže možná bys měl přestat jezdit autem abys to nepodporoval
Tenhle nebo minulý týden nějaký češi přepadli banku v Německu myslíš že nám Německo při příštích povodních už nic nepošle když si tady za tu humanitární pomoc kupujem pistole a jezdíme jim tam loupit střílet policistky
Já mám svědomí čisté, nemusím si ulevovat charitou. Stejně, když už jet do pekla, tak na pořádné mašiněn a to mě leze tolik do peněz, že na výživu jinejch, než svejch dětí a rodičů už mě nezbejvá.
Jenom tak na okraj jsem si vzpoměl na jednu humanitární pomoc přemnoženejm hladovejm afričanům. Nepamatuji si která díra to byla, ale darovali amíci. No a šli na to od lesa - mají hlad, tak jim nebudeme cpát jídlo, ale naučíme je si ho vypěstovat. Dovezli traktory, zvířata, setbu a naučili je hospodařit. Jak odjeli, tak výsledek snažení byl - větší hlad a víc obyvatel. Bubák měl co jíst a co udělal? Hóóóódně dalších dětí. makat se jim nechtělo, sežrali i satbu, zvířata, traktory rozebrali......
Jsem zastánce také případného přímého daru. Prostředníci vždy odkrojí podstatnou část.
Ale jinak - leze vám to bílé svinstvo na mozky. Tyhle názorový průjmy a podobné nesmysly nechte do hospody na jaro. Jinak se názorově totálně rozeserem a na jaře nebude mluvit ani pravej válec s levým. Třeba v Machově si dejte panáka, požblebtejte a běžte si rozbít tlamy na skokánek.
Pro horké hlavy doporučuji aktuální počasí. Platí pro "idioty" i "bolševiky"Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
bobus napsal:
Tenhle nebo minulý týden nějaký češi přepadli banku v Německu myslíš že nám Německo při příštích povodních už nic nepošle když si tady za tu humanitární pomoc kupujem pistole a jezdíme jim tam loupit střílet policistky
1. Chudák Rémus. S dobrou vůlí založí vlákno a tohle se mu vrací...
2. Následující reakce jsou ale logické, pokud se nad nimi člověk zamyslí...
3.Kdyby kdokoli jinej napsal to co právě pan Hrábě, že chtěl rozpoutat diskuzi, myslel bych si, že se snaží vykličkovat z bouře kterou rozpoutal (jasným plamenem chytil i Rémus.....). Ale to, co píše má hlavu a patu. Naprosto souhlasím s tím, že je stokrát lepší naučit čerty pěstovat pšenici a chovat kozy než toho tam poslat vagóny se slovy "Dobrou chuť". A takováhle akce v předvánočním čase mi zavání levou na sto honů... To není kritika Remusovy dobré vůle pomoci potřebným, to je moje nechuť ke zneužívání Vánoc na tahání peněz z lidí...
Radosek napsal:
3.Kdyby kdokoli jinej napsal to co právě pan Hrábě, že chtěl rozpoutat diskuzi, myslel bych si, že se snaží vykličkovat z bouře kterou rozpoutal (jasným plamenem chytil i Rémus.....). Ale to, co píše má hlavu a patu. Naprosto souhlasím s tím, že je stokrát lepší naučit čerty pěstovat pšenici a chovat kozy než toho tam poslat vagóny se slovy "Dobrou chuť". A takováhle akce v předvánočním čase mi zavání levou na sto honů... To není kritika Remusovy dobré vůle pomoci potřebným, to je moje nechuť ke zneužívání Vánoc na tahání peněz z lidí...
Bohužel Vánoce dnes již skoro k ničemu jinému neslouží.
A to nemusíme chodit daleko, každý z Vás a ze svých daní přispívá našim hodným tmavším spoluobčanům. Je to taková daň za to aby nekradli a když kradou tak aby měli teplo ve věznicích. A když není tak jdem brečet na sociálku, přeci nejste rasisti. Jen nevím čemu se tak hrozně pan ministr vnitra http://www.novink...avice.html. Jeslti to není tím, že je tady na vše dvojí metr. (tzv. černo-bílý) Další velkou humanitární podporou z mých daní byla pomoc Řecku. Když si někdo žil nad poměry tak mu dáme peníze aby ho to tak moc nebolelo, když už na to nemá. Za oplátku sebereme mladým rodinám porodné a snížíme mateřskou.
Ještě pochopím nějakou věcnou pomoc (věci, brýle apod.), ale peníze bych už jen z principu nikdy neposlal. Je to opravdu tak, někde jsem četl, už nevím přesně, že se z každé stokoruny dostane do těchto zemí a klidem co to potřebujou cca 1/5. Ostatní pohltí aparáty kolem.
Takže Hrábě souhlasím s tebou. Je to ale každého věc co s penězi udělá.
Upravil Kubicek dne 14.12.2010 12:44
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Radosek napsal:
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán Jako Rémusova dobrá vůle.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Radosek napsal:
Naprosto souhlasím s tím, že je stokrát lepší naučit čerty pěstovat pšenici a chovat kozy než toho tam poslat vagóny se slovy "Dobrou chuť". A takováhle akce v předvánočním čase mi zavání levou na sto honů... To není kritika Remusovy dobré vůle pomoci potřebným, to je moje nechuť ke zneužívání Vánoc na tahání peněz z lidí...
Já mám pocit že zrovna tahle akce je o tom jim dát požnost se živit sami.Ty kozy nejsou na gril
To Hrabe_x:
Zírám jak blázen. To co píšeš je podle mého názoru skvěle promyšlený alibismus proč nic nedat. Přijde mi jako kdyby to o povodně odsr.... sousední vesnice, ale já jim pomáhat nebudu, protože ze sta lidí tam žije jeden vůl, kterýho nemám rád. Kamarádka 16ho listopadu odletěla jako šéfová humanitární mise do Konga. (Člověk v tísni) Možná by stálo za to uspořádat taky jednou "cestovatelské" promítání které přiveze ona. Nejde přeci o globální pomoc státu, ale naopak o pomoc konkrétní věci, vesnici, lidem... Možná si o tom trošku víc zjisti a potom vynášej takovéhle soudy.
To Hicks:
1. pokud jsi vegetarián, tvůj názor na chování ke zvířatům v neevropském světě chápu. Pokud ne, tak je to taky alibismus.
2. ať přispíváš kamkoliv na charitu z důvodu socialního cítění (nebo i proto, ze to odhodíš z dani(těm co to potřebujou je to jedno)), je to chvályhodné. Ovšem hned se nezapomenout pochlubit kolik ročně daruješ.... sorry, ale to smrdí dost drsnou sebechválou.
milan enduroskola napsal:
abych tema trochu odlehcil, ja bych si kozu na grilu teda dal, mnam :-)
Tak to já raději dvě Pěkně oblé, pevné a do rukyLepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
Efendi napsal:
To Hrabe_x:
Zírám jak blázen. To co píšeš je podle mého názoru skvěle promyšlený alibismus proč nic nedat. Přijde mi jako kdyby to o povodně odsr.... sousední vesnice, ale já jim pomáhat nebudu, protože ze sta lidí tam žije jeden vůl, kterýho nemám rád. Kamarádka 16ho listopadu odletěla jako šéfová humanitární mise do Konga. (Člověk v tísni) Možná by stálo za to uspořádat taky jednou "cestovatelské" promítání které přiveze ona. Nejde přeci o globální pomoc státu, ale naopak o pomoc konkrétní věci, vesnici, lidem... Možná si o tom trošku víc zjisti a potom vynášej takovéhle soudy.
To Hicks:
1. pokud jsi vegetarián, tvůj názor na chování ke zvířatům v neevropském světě chápu. Pokud ne, tak je to taky alibismus.
2. ať přispíváš kamkoliv na charitu z důvodu socialního cítění (nebo i proto, ze to odhodíš z dani(těm co to potřebujou je to jedno)), je to chvályhodné. Ovšem hned se nezapomenout pochlubit kolik ročně daruješ.... sorry, ale to smrdí dost drsnou sebechválou.
Jen by mě zajímalo jestli tam jede bez nároku na mzdu, letenku si zaplatila sama a tak podobně. Jestli ne, tak je to tak jakt někdo psal že ze 100 Kč tam dojde 20kč pro potřebné.
Splněný sen moje 1100GS
Efendi napsal:
To Hrabe_x:
To Hicks:
Jen by mě zajímalo jestli tam jede bez nároku na mzdu, letenku si zaplatila sama a tak podobně. Jestli ne, tak je to tak jakt někdo psal že ze 100 Kč tam dojde 20kč pro potřebné.
Mzdu samozřejmě má. Ovšem vzhledem k tomu že hovoří plynně francouzsky, anglicky, vystudovala na ekonomce finance a je to velice schopná ženská.... tak se mzdou si rozhodně nepolepšila. A tento tvůj argument absolutně nechápu. Měla tam jít pěšky a hnát stádo koz? Bude tam dva roky. Spočítej si svoje náklady na život tady a její na život v Kongu. Myslím, že ta letenka bude několikrát splacená. Máte pravdu, že z každé stovky jde něco na aparát (pochybuji, že 80%, ale to nevím), ale až najdeš jiné lepší řešení, myslím že budeš adept na nobelovku.
Mamma Mia napsal:
Nechci nikomu pochlebovat, ale plně s tebou souhlasím pane Hrábě......
Jé děkuji, dokonce jsem měl už i několik kladných, telefonických ohlasů - jsem rád, že tohle téma lidi zajímá.
Radošku z tématu se vykroutit rozhodně nechci.
Až budu přispívat na charitu osobně já, tak si vezmu lopatu a dovolenou a pojedu makat do zaplavený vesnice a dětem v děcáku koupím plyšáky a osobně jim je rozdám.
Určitě to bude mít větší efekt, než nasypání peněz na konto někomu, kdo si pak dá díky mě větší odměny.
Ale neříkám, že se takhle zvrhnu už po novém roce. Zatím mám dost práce na svém, osobním písečku.
Když chtěj v Africe nebo jinde baráky a jídlo, ať makaj a půjčej si peníze... Já si taky na stavbu půjčil, zadlužil se a před výplatou minulej měsíc 14 dní nesnídal a neobědval, protože jsem peníze vysypal do opravy auta,abych mohl jezdit do práce.... a po nikom z Vás jsem nic nechtěl, i když jsem měl půl dne hlad !!!!!
Až se narodím znovu, budu třeba povoláním syn svého bohatého otce, nebo úspěšnej podnikatel a budu mít úplně jinej názor na tyhle věci. Třeba si i založím charitu, abych s těma důvěřivejma mohl víc vyj*bat. Pak za jejich prachy zajedu na dovolenou do Afriky a rozdám Vám hromadu fotek, na kterých naoko pomůžu celé vesnici.... H.