Tak jsem se včera rozhodl, že už konečně MUSIM předělat ten držák GPS. No a predělal jsem ho. A taky dokonce jsem si vyměnil obrysovku, dotáhnul řemen altiku, vyměnil hadice na benzin, dotáhnoul blinkry a dofoukal kola. Teď už jen ty svíčka a můžu to jet projet
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Omlouvám se že jsme na výstavě neprodávali ale byla to taková dohoda s Picodasem. Každopádně - to kolečko není úplně bez chyby, třeba nejde použít s tím krátkým ramínkem od Zuma (např.) a je to další klíč navíc. Většina lidí to řeší novým šroubem s matkou, protože polohu RAM sestavy prakticky nemění.. Já už léta jezdím jen s RAMem s křídlouvkou a sundávám to úplně celý, takže to nikoho neláká a myslím že to je nejlepší řešení. Jinak ty klouby nejsou plastový, resp. jsou ale ty nikomu nedoporučuju kupovat. Ty správný jsou hliníkový a potažený plastikem. Když se někdo zastaví u nás na prodejně, tak tady máme vystavený řídítka se všemi možnými i nemožnými kombinacemi adaptérů a ramínek apod a měli jsme to i na té výstavě ale zrovna i tam byl příklad, že hodně lidí nepochopí, že se to rameno dá snadno sundat. Zákazníkovi někdo odšrouboval napůl obě matice na U klemě a přitom měl držák na standardním ramínku. Toho zloděje vůbec nenapadlo zkusit to rozdělat.
Mimochodem, nějaké praktické příklady montáží najdete tady. Je tam i dost neznámý materiál (zatím), třeba pro inspiraci... http://www.tourat...ajeni.html
Dík. Maká se na tom. Ta GPS sekce je asi nejkomplikovanější, lidi se na to pořád dokola ptají, tak jsme to chtěli mít v podobě, kde se tam najde vhodný obrázek a když se s někým bavím po telefonu, tak místo pěti minut popisování jak vypadá adaptér, řeknu aby se podíval ńa tenhle odkaz a obvykle to dost pomůže.
Včera mýho Questa potrefil šlak. Koukám si tak na údaje v tabulce a maximální rychlost mám 2942 km / h. To je docela dobrý ne. Pak, že GS nejede.
Cycli přiložený následující obrázek:
[48.17Kb]
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
To se mi jednou u Legenda stalo taky, akorát to bylo nějakých 600km/h. Netuším o co jde, ale pokud by to mělo být pravda, pak vzhledem k tomu, že já určitě tak rychle nejel, třeba se nějak rychlejc cukla zeměkoule nebo spíš družice a vyhodnotilo to krátkodobou rychlost takhle. Legend ještě neuměl v každém bodě prošlé trasy zaznamenat rychlost (60CSx to umí), pokud to Quest umí, zkus zjistit, jestli se to tam někde neobjeví... Spíš ale půjde o nějakou softwarovou záležitost. Ivan
Je zajímavý, že to asi nic jen na mžiknebylo, protpře to taky najelo nějakých 1300 km. Než jsem odjížděl na Slovač, tak jsem vše vymyzal. Za víkend podle tacho jsem najezdil 1200 km a podle gps víc jak 2500 km. Však taky průměr, když jsem ho viděl poprvé byl asi 150 km/h. Přitom jsem nepřesáhl s Homzou skoro 100 km/h. Jdu to zkusit přehrát a podivat se, kde vznikla ta závodní maximálka.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Tak jsem zjistil, že to je dokonce ze soboty z úseku, jak jsme byli v lese spolu Ivanku. To musíš sám uznat, že jsem tak rychle nejezdij. Dokonce jsem tam našel i rychlost skoro 3500 km / h. To ani nezaznamenala do max. rychlosti. Bylo to v místech, kde jsem pořád strácel signál a zase nacházel. Trasy to tam taky nenakreslí. Takže s tím do Guinesovy knihy asi nebudu moct, jako s nejrychlejším GS v mléčné dráze.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi