Pokud hodnotím jen sedlo řidiče, myslím, že je to otázka zvyku a především zadku.. Mám na své 12 originál sedlo a nedělá mi problém sedět v něm 10 hod denně, třeba týden v kuse.. Ale na sedlo spolujezdce už jsem pár výčitek slyšel, proto o nějaké změně taky uvažuju. Marisi, s Kahedo je spokojenost ?
Co se týká pohodlnosti sedla spolujezdce, tak moje drahá polovička si na 1150 hoví. Nejvíc i ve srovnání s 1200gs/gsa, RT. Ale problém je v poměrně dost klouzavém potahu, to vadí i mně. Zřejmě ho necháme do jara potáhnout lepším matrošem.
Další podstatný aspekt u baťůžkosedla je taky sklon. Třeba u šikmých, skloněných sedel jako je právě na 12gsa je potřeba víc zapojit zádový svaly v oblasti kříže a tak jsme třeba dříve řešili ani ne tak zadek, jako bolesti zad!
Maiali nel Fango!
Kúpil som si novú 1200 gs a po krátkom čase sa moja polovička sťažovala na sedlo. Hlavne že sa šmíka a na slnku sa dosť poťah roztahá - zmekne.
Toto nieje moc vydarené sedlo na 1200vke od výrobcu. Preto som kúpil obe časti Kahedo a zatial sme spokojný. Kvalita, sedenie a o hodne viac sa predĺžil čas sedenia kedy začne zadok tŕpnuť.
Kahedo odporúčam.
r 1200 gs - 09