Charlie napsal:
Ještě k dotazu na diagnostiku u BMW Bychl. Dnes jsem to ověřil. Mají kompletní vybavení pro autorizovaný servis motorek BMW. V pondělí tam jedu a jsem dohodnut, že pro vás servisní zázemí mohu nafotit. Tak se těšte na nějaké ty motoakty.
Charlie
Budeme se těšit. I když jsem už přes zimu nějaké viděl...
Zjisti taky sazby za hodinu práce atd. Díky
Jen pro info, v r. 2006 jsem platil v Renocaru v Brně za garančku po 1.000km 2.819,-Kč vč. DPH 5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Já zatím v Autecu neměl problém (až na tu čekačku). Ta se dá ale tak nějak odhadnout. Nebazírujou na přesných 10-ti tis.km, měl jsem i 3tis přes a nic se nedělo. Myslím, že ani BMW kvůli tomu nepřestane jezdit :-) Na cestách to taky musíš řešit dle možností. Na první 1000 km jsem byl v Drážďanech a stálo mě to 273 Eur. To je dost ( za olej a kontrolu ) Ale bacha, dostal jsem volnou jízdenku na MHD po Drážďanech na celý den.Ostatní Autec. Za čtrnáct dnů jdu na 40tis km zase k nim. Doufám, že nesklamou
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
Charlie: tak se tam rovnou poptej, jak jsou na tom s cekacima lhutama. Nemyslim ted v unoru, ale obecne celej rok, hlavne v sezone. To je parametr, nad kterym troskotam vic nez nad cenou.
tak dnes jsem si zahrál na fotoreportéra a zasílám slíbené fotografie ze servisu BMW Bychl. Ověřil jsem si, že výbavu mají kompletní. Tedy hlavně diskutovanou diagnostiku a přístroj na měření podtlaků. Oba přístroje můžete vidět na fotografiích. Motorky tam opravuje pohodový mechanik Pepa, který je sám motorkářem.
Byl jsem tam časně ráno a nepodařilo se mi sehnat nikoho, kdo by mi dal informace k objednacím termínům a cenám. Budu tam mít ještě cestu kolem, tak se to pokusím zjistit.
Každopádně tam na vás čeká velmi přátelské a profesionální prostředí a lidé.
Jestli je to u Bychla jako loni tak cekacka je kolem 2 tydnu(to mam z doslechu od kamosu co chteli servisovat v autecu,ale 2 mesice bylo proste moc)servis na 10 tis.km 5 tis.kc
titika napsal:
tohle mi napsali, takže inspekce v 1000km se vejde do dvou litrů i s tim olejem a tak. Nevím proč je to o tolik dražší v tom Linzi. Když mají evidentně společné nějaké tabulky....
Ale je to od typu motorky, tohle je na 650.
Sakra, že by mě u Bychla okradli? :-) Za 1000 km prohlídku jsem loni na jaře zaplatil skoro sedm tisíc (včetně DPH, aby nedošlo k mýlce).
Mě u Bychla v 1000km taky odhadem na F650GS říkal pán 5000,00Kč to by odpovídalo cenám Linze. Nicméně, ještě čekám na aktualizaci cen, ale pořád mi Autec vychází na polovinu... A tak mi teda řekněte, čím to je:-)
Možná si radši teda počkám, ale otázka je, když má být kontrola v 1000km, tak jak moc jí lze "přešvihnout", nerada bych kvůli čekačce nějak přišla o záruku....
titika: moje GS ma podle servisni knizky prvni kontrolu pri 2360km a taky se kulovy deje, zaruka je bez problemu. Ja mam ted 10200km, na servis jedu ve ctvrtek a ceka me cesta 160km. Tech nekolika set km bych se nebal vubec.
Oni radi v ramci zaruky vyhovi - je to dobre zaplacenej kseft.
stepan napsal:
Bychla ve Vestci mám necelej kilák od baráku, tak ho možná za 10000 zkusím
Koukám, že máš 1150, takže asi už neni v záruce, to já chápu jako jedinej důvod proč chodit do autorizovanýho servisu, já se svou chodim do Carservisu a mimo to, že nemaj takový čekačky, tak bych řek, že jsou levnější a hlavně jsou to nadšenci. Co se týče diagnostiky MoDiTec tak tu maj taky takže mezi Autecem, Bychlem a Carservisem v technice žádnej problém nespatřuju. Pravda je, že když jseš z Jesenice, že máš Bychla za rohem.
No jak bych to řekla slušně. Co se týče byrokratického zastoupení, tak jsem nadšenánebyla ani trochu. Jednou jsme byli v Linci a tam nám v době čekání nabídli kafe.. to bych chtěla asi moc. Pán měl hodně práce s malinovým koláčem a tak předávací protokol byl s chutí malin. Původní jejich nabídnutá cena byla 6000,00 za servis v 1000km. Řekla sem pánovi, že se nedomluvíme, páč v Autecu řekli 2500,00. Druhý den mi volal, že se do tří vejdou. Když jsem teda přijela, začli technikovi říkat, co má dělat, chtěl vyměnit brzdovku a to mu bylo zakázáno, protože nabídková cena byla 3000,00 a do toho se (vedle výměny oleje) s brzdovkou "logicky" nemohli vejít. Dohadovali se tam předemnou a to mi přišlo dosti nevhodné, jelikož do teďka netuším, jestli jí měnit mají nebo ne. Pan úředník byl patrně velmi zaujat ve svém malinovém koláči a tak mi dal špatně razítko - do kolonky 10 000km. Po reklamaci konstatoval: "Stejně budete jezdit k nám, tak já ty kilometry přebělim a pak už nemusíme dávat razítko." Péče o zákazníka žádná, já se procházela po Vestci dvě hodiny v totálním lijáku. Děs.
Nicméně můj velmi špatný dojem zvedl až technik a o toho jde. Je to jakýsi Pepa (jestli si dobře pamatuji jméno), který opravdu naprosto skvěle ví o co jde! Neni skoupý na informaci a evidentně dělá všechno pečlivě. Na férovku jsem se ho zeptala na tu brzdovku a řekl, že by jí vyměnil, že je tmavá, ale že mu to zakázali, ale že si jí za 150Kč mám někde koupit a vyměnit mi poradil jak. Pozdržel se, nebyl arogantní, byl skvělej.
Z kanceláře sem měla trošku pocit, že když jsem to tam nekoupila a je to v těch jejich statisícových částkách položka tak malá, že není zrovna nutné jí věnovat pozornost. Měli by si ale uvědomit, že to můžu být zrovna já, kdo si tu X5 koupí třeba zrovna u nich.
Nicméně určitě tam pojedu znovu, mechanik mě prostě dostal a on za ty úředníky přeci nemůže
Koukám,že Autec s jiným jménem.
Kravaty jsou neochotný a mechanici to zachraňujou...
Už na tom fakt dělám a ten svůj servis si otevřu. Protože tohle přeci neni normální.
Vyměnit brzdovku u malýho GS je práce na 20 minut. To snad nemysleji vážně,že je to nad limit...