MALI napsal:
To Dedek: Když to ale nemáš podle čeho oměřit Docela by mě zajímalo kolik by to opravdu stálo a co povrchová úprava Riskovat to nebudu.
Jenom pro info dneska jsem objednával Hyperpra na dvě GSa a údajně od 12.2. bude Hyperpro zdražovat. Sice to asi nebude žádná raketa, ale pokud o tom přemýšlíte, tak objednávejte. Pokud budete objednávat na 12ku, tak je ještě rozdíl v tlumičích WP a Shova
bohumil napsal:
Já mám už na cestě hyperpro na zadek.Já nějaků výrobu neřešil,podlevá mě je to trošku alchimie.Pružina musí mít určitů tvrdost,kdyš to bude měkkí tak bila víměna zbitečná.Když tvrdý tak se ti rozletí celej tlumič... Kdysi sem si nechal dělat pružiny na sedadlo čž 125 T,tam to bilo fuk.
Kvůli ušetřené tisícofce si nerozbiju dršku,nehledě na to že se ti to vijebe 500 kiláků od baráku...
bohumil napsal:
Já mám už na cestě hyperpro na zadek.Já nějaků výrobu neřešil,podlevá mě je to trošku alchimie.Pružina musí mít určitů tvrdost,kdyš to bude měkkí tak bila víměna zbitečná.Když tvrdý tak se ti rozletí celej tlumič... Kdysi sem si nechal dělat pružiny na sedadlo čž 125 T,tam to bilo fuk.
Kvůli ušetřené tisícofce si nerozbiju dršku,nehledě na to že se ti to vijebe 500 kiláků od baráku...
Hele dětku neznamená že dyš máš f dílně stejný šuplíčki že se ně možeš smát...
Kupredu spatki ni krok...
bohumil napsal:
Hele dětku neznamená že dyš máš f dílně stejný šuplíčki že se ně možeš smát...
nemám stejný šupličky,bo jsou dědy
sorry,ale tvá předešlá reakce mne opravdu rozesmála
Som takmer vo finale v jednani, takze davam na znamost nasledovnu ponuku:
predna + zadna progresivna pruzina na GS ( 11ka, 11,5ka .... ) = 105 eur,
podmienkou tejto zaujimavej ceny je, aby sa nas nazbieralo viacej, pri odbere par kusov je to bezpredmetne.
Najdu sa zaujemcovia?
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
to Vjetrnik: dik za technicky prispevok
aby sme sa pochopil:
mas na mysli ze pre rozne tuhosti tlmicov su adekvatne pridelene pruziny?
ja riesim len alternativu origo pruzin, tlmice do toho nemiesajme
to co pises o expedicnych cestach, to znamena ze optimalne ked mam progres pruzinu napr od hyperpro tak pred expediciou na hodvabnu cestu by som mal vymenit pruzinu inej specifikacie? na inu hmotnostnu zataz?
to Vlk: tuhost tlumiče dosáhneš tuhostí pružiny a případně úpravou hustoty či množství oleje u tlumení = mělo by být v rovnováze (měkká pružina, řidší olej, tvrdá pružina, hustší olej - tak jsem ladil kdysi podvozek u Bandita, rozdíl byl markantní)
Seriový podvozek není stavěný na to, že člověk přeloží motorku a pojede Hedvábnou stezku. Takže když dáš pružinu odpovídající serii, pak by jsi to měl na víkendové ježdění kolem komína. Na expediční cestu (a zvýšenou zátěž) by jsi měl mít odpovídají (větší) tuhost pružiny...prostě ideálně poladěný celý tlumič.
A třeba u Ohlinse si specifikuješ zatížení motorky, z toho se spočítá tuhost potřebné pružiny a tomu se přizpůsobí nastavení tlumiče. Jedno nastavení odpovídá určité hmotnosti +- těch nějakých 15kg. Aby vše fungovalo tak, jak má...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
oki vjetrniku, toto secko viem a aj ostatny ktorym je jasna tato problematika, ale fajne ze si to tak jednoducho a vecne vysvetlil
Takze doplnim moju ponuku nasledovne:
Ponukam moznost ziskat progresivne pruziny, ktore su vhodne na standartne tlmice ( v O.K. stave ) na standartne vyuzivanie motorky.
To znamena ak ma niekto vyjagane/zmaknute/opotrebovane pruziny a staci mu vymenit len pruziny originalne za progresivne je tu moznost za 105 eur ( predok + zadok ) voci moznosti jednych za cenovo najdostupnejsich ( origo ) progresivnych pruzin na trhu v cene 190-200 eur
Upravil vlk dne 02.02.2011 18:19
dojednal som ze cena 105 eur za set plati aj pri odbere len 5ich setov progres. pruzin
Na moto 11,5 gs nam chyba este 1-3 zaujemcovia
na 11,5 gs advent. nam treba este 3-4 och
Nemate este niekto zaujem?
bohumil napsal:
Takže pánové,právja sem se vrátil nikolif z hradu ale od p.Buráňe.
Vezl sem tam ohlins na káčko a svůj zadní tlumič na GS který mě před 50 ti tisícama dělal tak sem ho dal zas repásnout plus nový péro od HYPERPRO.Zase sme trošku debatovali a shodou okolností tam měl tlumič GS na který tam taky dával HYPERPRO a vyhazoval s tama tlumič samodomo žlutej z Plzňe.
Takže toho zázračnýho žluťáska sme začali měřit.Do dvou centimetrů zdvihu kopírovala originál pružinu.Ve třech centimetrech byl rozdíl oproti Hyperpro 300KG !! No a ve čtyřech centimetrech šla pružina na doraz.Tzn. že šly závity na sebe,prostě na tvrdo a tlumič nechodil po celé délce.
Je to prostě utočený z blata,přesně jak sem psal utočit pružinu do tlumiče je opravdu alchymie. Možnost pro šetřílky je koupit jetou pružinu z 1150 ADV a strčit ju do obyčejnýho tlumiče,to prej de a v obyč tlumiči bude fungovat líp než original ale ne zas tak dobře jak progres HYPERPRO. Ještě jedna zajímavost,HYPERPRO je utočený do kounusu tzn. že na jedné straně je o 5 mm větší průměr a ta samodomo byla stejný průměr a to je taky na pytel...Takže cestování zdar a pérování zvlášť !!!!!!!!
Kupredu spatki ni krok...