lako napsal:
kolik ta spojka tak vydrží km?? já mám 45000..
npř ja měnil při 40 000.. jsme třetí majitel tak těžko rict jak jezdili ti premnou .. koupil jsem v 25
2009-2012 Bmw F650GS DAKAR 2000
2012 - ? ? ? Bmw R 1150 Gs Adventure 2002
2021 - ? ? ? Tenere 700 2021
2024 - ? ? ? Exc 450 F - 2023
Tlakovka- hydr je v pohodě a stejně tak nějaká festovnější hadice s 2-3x opletem . Nahoře u bandasky je už z trubky obyč hadice.
Co se týče spojky tak mám 48.000 a už 3000km klouže - zatím jen v určitých ot. na 5 a po ubrání a přidání sepne - dojezdím sezonu a jdu na to. Dma ji mám hned jak jsem to zjistil...ale není čas ji měnit.
Dakar 650, HusaberG
já měnil v cca 52 tisícách, stála mě asi 2100kč (lamely, pružiny a poštovný) teď zrovna nevím od koho, to bych musel pohledat fakturu, ale mam na ní teď přes 1 tisíc km a zatím dobry... výměnu zvládne každý... někde na foru je tu i návod, jen bacha na těsnění... (stojí asi +- 700kč)
Jezdím tak, jak umím...
Já mám 46t ale ještě něco najedu než napadne sníh. A myslím že manualu je vyměna kolem 50t. Tak to vyměnim ať to nemusím dělat v příští sezoně. Taky to jen zatím proklouzne v určitých otáčkách ve vyšší rychlosti
SHREK JAN napsal:
já měnil v cca 52 tisícách, stála mě asi 2100kč (lamely, pružiny a poštovný) teď zrovna nevím od koho, to bych musel pohledat fakturu, ale mam na ní teď přes 1 tisíc km a zatím dobry... výměnu zvládne každý... někde na foru je tu i návod, jen bacha na těsnění... (stojí asi +- 700kč)
Výměnu zvládne každý, říkáš? No nevím... Kde je ten návod?
Mám 65tis. a zatím nepociťuju, že by byla potřebná výměna, ale chystáme Maroko a jak se znám, podělalo by se to zrovna tam...
SHREK JAN napsal:
Výměnu zvládne každý, říkáš? No nevím... Kde je ten návod?
Mám 65tis. a zatím nepociťuju, že by byla potřebná výměna, ale chystáme Maroko a jak se znám, podělalo by se to zrovna tam...
Je možný že se to zrovna na cestě někde posere, to bych asi taky preventivně vyměnil, pokud nevíš jestli byla už měněna. Tady máš jednoduchej návod, napsal ho servisák:
Hod motorku na bok ať nemusíš vypouštět olej! Je tam jedna trubka ktrerá ti bude vadit tu odděláš abys sundal víko! sundáš víko opatrně na těsnění a už máš spojku! Povolíš těch pár šroubku s podložkama a podní je pružina sundáš ten talíř a už máš spojku jak na dlani vyndáš staré lamely a dáš nové! Ty doporučuju namočit do oleje aby se nacucly a poskládáš to v opačném pořadí. povol si spojku na páčce a až to poskládáš a postavíš na kola nastavíš si vuli až nastartuješ. výměna je tak práce na max hodinu (mě to trvalo dýl, protože jsem to rozdělával poprvé, je pravda že olej nepoteče když to položíš na bok)
jinak, já kupoval lamely a pružinky tady http://www.motech... bez problému to došlo a maj myslím si dobrý ceny
Upravil SHREK JAN dne 20.11.2011 19:50
Jezdím tak, jak umím...
S číslem 12 na témže schématu je jich 8. Je pootočená vůči ostatním. Mám ročník 2000, na tom je i to číslo v seznamu součástek,http://www.realoe...&fg=21 už se to tu někde i řešilo http://www.bmwgs....ost_208935 Měla by být ale stejná jako ty ostatní. Uvidím až to zase rozeberu jak na tom bude, ale tipl bych že se sjíždí stejně jako ostatní a zasloužila by si stejně tak i vyměnit.
Ty bys radil ji tam nechat?
SHREK JAN napsal:
Těsnění přece není problém vyrobit Kolem stovky se dá koupit metr x metr těsnícího papíru a těsnění si vystřihnout. Máš to za pár korun + těsnící papír na příště
Ahoj, chci si změřit tloušťku lamel, našel jsem v manuálu tohle:
Height of lined plate
cluster ..................................min. 27.5 mm (1.08 in)
Height of complete plate
cluster ..................................min. 39.1 mm (1.54 in)
Lined plate distortion................. 0.25 mm (0.010 in)
Steel plate distortion ................. 0.15 mm (0.006 in)
a vůbec tomu nerozumím, kolik má mít tedy tloušťka 1 lamela?
Upravil DAGR dne 15.03.2013 17:34
1 lamela se neměří, vezmeš všechny ty hnědé lamely, bez ocelových dohromady a změříš jejich šířku, musí mít minimálně 27,5 mm
Všechny dohromady, hnědé i ocelové musí mít minimálně 39.1 mm
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.