to itchy : http://www.zrmoto...is-koerta/
myslíš nejsíš tuhle. Jo já už o něčem takovém přemýšlel. Zajímá mě jak dalece je to skladné. Např. do bočních kufrů?
itchy napsal:
Myslim ze je podstatne stejna co se tyče tech GORE-TEX vlozek,ktere jsou vyndavaci,ale jina co se tyče kapes a odvetravani a nebo vzhledem.Jinak ta cerna barva to musi byt na slunci peklo,radeji svetlou i kdyz se to vice zas spini.Jo a je urcite lepsi jezdit na motorce kdyz prsi v nepromoku nez spolehat na GORE-TEX vlozku v bunde ktera ti stejne promokne a pak te bude stejne chladit pres ten gore-tex i kdyz ten gore tex nepropusti vodu ale ty hadry namoknou a pak te to chladi a mas unik tepla,tak ze pouzivam to spise jako tepelnou vrstvu a na nejaky lehci dest ,ale na celodeni jizdu v desti to neni.Tak stejne radeji vozim nepromok
Já GTX vložku co se má vpínat do bundy, oblékám na bundu, když prší a je to ok v kalhotech ji mám všitou, tkž tam je to jasný, tam se potím
Je to membrána, tuším že Dryway tomu říkají, předpokládám že to bude něco jako Goretex - píšou, že je větru a vodě odolná, takže prodyšná asi ne (nejel jsem v ní, jen ji okukoval na věšáku a už je to dýl)
výtah z webu:
Halogen
Lehká bunda do každého počasí. Vyrobena z dobře barevně výrazného polyesteru. Možnost přizpůsobení obvodu rukávů a pasu. Může být použita i jako doplněk k Safety Jacket. Větru a vodě odolná.
* bunda pro ty kteří chtějí být vidět
* membrána DRYWAYDRYWAY a DRYWAY+ je mebrána, která nechá tělo dýchat, je použita u mnoha typů našeho oblečení.
Není to tak dlouho, kdy tyto membrány znamenaly doslova senzanci. Tenká tkanina, která chrání tělo před vodou a větrem, ale dovolí potu unikat ven, nebyla nic jiného než zázrak... +®
* barevně výrazný polyester
* možno vybavit CE homologovanými protektory na ramenou, loktech a předloktí
ještě se mi líbí Cyklop - viditelnost je sice menší, ale můj baťůžek si v létě stěžoval, že ta zelená hodně oslňuje (jezdil jsem s vestou)... takže tady by to mohlo být o něco lepší, navíc nebude tak náchylná na špínu. Materiál a vlastnosti budou zřejmě obdobné.
Doufám, že budou k vidění a omakání na výstavě v Praze, třeba i s pěknou výstavní slevou
BMW GS = stroj na radost
Chráničová vesta je určitě bezpečnější a (možná) i lepší řešení do tepla, než bunda, ale byl bych rád, abych odložil bundu a byl svlečený (třeba v restauračním zařízení), je mi milejší civilnější vzhled - nejsem žádný závodník. Jako případná varianta se mi líbí toto
to bubo : To že oslňuje je jen dobře, aspoň jsi k nepřehlédnutí. Co jsem začal jezdit na bramboře tak se stalo moderní že mi tam naschvál vjíždějí. Kámoš co jel za mnou nechápal. Za jednu nicotnou vyjížďku 5 x nasprosto. V téhle banánové republice se to začíná stávat národním sportem.
Jak tak vidím, chvíli budu hoodně přemýšlet a pak stejně skončím u té R3P. Toho halogenu je škoda, kdyby to byla plnohodnotná bunda s větráním tak bych se nerozmýšlel.
Renek napsal:
to bubo : To že oslňuje je jen dobře, aspoň jsi k nepřehlédnutí. Co jsem začal jezdit na bramboře tak se stalo moderní že mi tam naschvál vjíždějí. Kámoš co jel za mnou nechápal. Za jednu nicotnou vyjížďku 5 x nasprosto. V téhle banánové republice se to začíná stávat národním sportem.
Jak tak vidím, chvíli budu hoodně přemýšlet a pak stejně skončím u té R3P. Toho halogenu je škoda, kdyby to byla plnohodnotná bunda s větráním tak bych se nerozmýšlel.
Urcite s tou R3P budes spokojen
BMW GS 1200 adventure
Renek napsal:
to bubo : To že oslňuje je jen dobře, aspoň jsi k nepřehlédnutí.
Dobře to není - oslňovala mojí spolujezdkyni, že to nebylo k vydržení a nakonec jsem musel vestu dát dozadu na rolku. Jak se odráželo sluníčko z té blízké a velké plochy, tak nepomohly ani brýle či sluneční clona - šlo to pod okrajem do očí.
Jinak jo, viditelnosti není nikdy dost, souhlasím - proto o té bundě uvažuji jako o lepším, prodyšném nepromoku. Zatím používám tuhle pláštěnku, ale je vždycky zevnitř mokrá, jak se sráží odpařovaný pot.
Renek napsal:
to itchy : Bohužel se mi líbí víc ta tmavá, na té světlé mi vůbec nejede ta modrá, takže mám z té černe do slunce trochu obavy.
Já mám R2P a spokojenost. Manželka má Halvarssons v černé, v srpnu v alpách já v pohodě a ona přehřátí organizmu. R2P větrá fakt dobře (hlavně bunda, kalhoty už tolik ne) a barva také jistě sehrála svoji roli.
BMW GS = stroj na radost
Renek napsal:
to bubo : kdyby se jí doplnilo chrániči ( loketní, ramenní ), páteřák mám, myslíš že by se na léto dalo? Ten materiál je prodyšný???
Na léto prodyšná by byla dobrá třeba tahle (výrobce)
nebo tahle
akorát je sem nikdo zatím nevozí a je to systém s vyndávací membránou dovnitř. Pláštěnka navrch (z membrány?) se mi po zkušenostech jeví jako praktičtější a TT se Stadlerem to už vědí taky
BMW GS = stroj na radost
já mám chráničovou košili od Geneze a 3 roky slouží, počítej s tím že musíš mít pak o kousek věčí bundu a budeš z ní vyndavat protektory
říkám si hurikán
to bubo : Chráničová vesta je určitě bezpečnější a (možná) i lepší řešení do tepla, než bunda, ale byl bych rád, abych odložil bundu a byl svlečený (třeba v restauračním zařízení)....
Nevypydá to špatně, v ruce jsem to nikdy neměl, myslíš že to bude taky tak pevné jako ta chráničová souprava?
V loni na podzim jsem v 2B Moto zkoumal Halvarssons Optimal http://www.halvar...boziid=139. Neni to sice plnohodnotna "bananovka", ale ten ochranej prvek neni k zahozeni. A je propracovana do detajlu.
spea - ToM přiložený následující obrázek:
Renek napsal:
ro bubo : jezdím zásadně sám, takže bych spolujezdce určitě neoslňoval. Ta olympia vypadá dobře, ale naslepo to někde kupovat nemíním.
Naslepo to moc nejde, to je jasný...
Renek napsal:
Nevypydá to špatně, v ruce jsem to nikdy neměl, myslíš že to bude taky tak pevné jako ta chráničová souprava?
Živě jsem to neviděl, tak nevím, ale vypadá to celkem civilně, jen je k tomu nutné doplnit páteřák. Vzhledem k tomu, že to je těsně na tělo, tak by to mohlo být účinnější, než chrániče v bundě - ty se mohou při pádu pootočit nebo posunout a pak pomáhají a chrání jinde, než je potřeba...
Geneze prodává trikot s chráničema od Forcefieldu (myslím, že je to to samé jako ten Lindstrands) a tvrdí o tom, jak je to vzdušné a chladivé na léto
Pokud mi to vyjde časově, chci se jet podívat do Lipska na veletrh, tak tam snad něco uvidím - nebo pak v Praze.
Ta kompletní chráničovka od Forcefieldu taky vypadá docela dobře, ale Geneze ji v nabídce nemá...
Já to ale nejspíš vyřeším nějakou letní bundou s chráničema (případně je vyměním za lepší - KNOX, Forcefield) a navrch pořídím ten Halogen nebo Cyklop. Když bude zima, tak pod to termoprádlo, windstopper nebo softshell a mělo by to fungovat. Důležité bude sladit velikosti a střihy a pak už se jen objemově příliš nezvýrazňovat
BMW GS = stroj na radost
Spea - ToM napsal:
V loni na podzim jsem v 2B Moto zkoumal Halvarssons Optimal http://www.halvar...boziid=139. Neni to sice plnohodnotna "bananovka", ale ten ochranej prvek neni k zahozeni. A je propracovana do detajlu.
Jo, nevypadá zle - taky jsem na ní koukal, ale:
1) Outlast je v létě na nic - přehřeješ se
2) Membrána je vevnitř - když bude proměnlivé počasí, budeš línej ji vyndávat/zandávat a přehřeješ se nebo zmokneš.
3) Je ČERNÁ - přehřeješ se (má sice TFL Cool systém, ale )
tzn. do tepla (= v létě na jih od Liberce) nic moc - určitě super na jaro/podzim + body navíc za tu reflexní vestu. Zpracování se mi od Halvarssonu líbí - další body navíc . Taky ji tuším zlevnili, mám pocit, že stávala okolo 15.000, což byla docela raketa, takže další body k dobru, ale na léto? Spíš nee
BMW GS = stroj na radost