Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře
Strana 2 z 3:   1    2    3  

Bundy
Renek
Přidané 24.01.2011 21:53

Registrace: 30.07.10
to bubo : kdyby se jí doplnilo chrániči ( loketní, ramenní ), páteřák mám, myslíš že by se na léto dalo? Ten materiál je prodyšný???

Renek
Bundy
Přidané 24.01.2011 21:56

to itchy : http://www.zrmoto...is-koerta/
myslíš nejsíš tuhle. Jo já už o něčem takovém přemýšlel. Zajímá mě jak dalece je to skladné. Např. do bočních kufrů?

walda
Bundy
Přidané 24.01.2011 22:00

Registrace: 10.04.10
itchy napsal:
Myslim ze je podstatne stejna co se tyče tech GORE-TEX vlozek,ktere jsou vyndavaci,ale jina co se tyče kapes a odvetravani a nebo vzhledem.Jinak ta cerna barva to musi byt na slunci peklo,radeji svetlou i kdyz se to vice zas spini.Jo a je urcite lepsi jezdit na motorce kdyz prsi v nepromoku nez spolehat na GORE-TEX vlozku v bunde ktera ti stejne promokne a pak te bude stejne chladit pres ten gore-tex i kdyz ten gore tex nepropusti vodu ale ty hadry namoknou a pak te to chladi a mas unik tepla,tak ze pouzivam to spise jako tepelnou vrstvu a na nejaky lehci dest ,ale na celodeni jizdu v desti to neni.Tak stejne radeji vozim nepromokthumbs up

Já GTX vložku co se má vpínat do bundy, oblékám na bundu, když prší a je to ok v kalhotech ji mám všitou, tkž tam je to jasný, tam se potím

buboGS
Bundy
Přidané 24.01.2011 22:05

Registrace: 22.08.08
Je to membrána, tuším že Dryway tomu říkají, předpokládám že to bude něco jako Goretex - píšou, že je větru a vodě odolná, takže prodyšná asi ne (nejel jsem v ní, jen ji okukoval na věšáku a už je to dýl)

výtah z webu:

Halogen
Lehká bunda do každého počasí. Vyrobena z dobře barevně výrazného polyesteru. Možnost přizpůsobení obvodu rukávů a pasu. Může být použita i jako doplněk k Safety Jacket. Větru a vodě odolná.

* bunda pro ty kteří chtějí být vidět
* membrána DRYWAYDRYWAY a DRYWAY+ je mebrána, která nechá tělo dýchat, je použita u mnoha typů našeho oblečení.
Není to tak dlouho, kdy tyto membrány znamenaly doslova senzanci. Tenká tkanina, která chrání tělo před vodou a větrem, ale dovolí potu unikat ven, nebyla nic jiného než zázrak... +®
* barevně výrazný polyester
* možno vybavit CE homologovanými protektory na ramenou, loktech a předloktí

www.jofama.cz/pictures/halogenb.jpg

ještě se mi líbí Cyklop - viditelnost je sice menší, ale můj baťůžek si v létě stěžoval, že ta zelená hodně oslňuje (jezdil jsem s vestou)... takže tady by to mohlo být o něco lepší, navíc nebude tak náchylná na špínu. Materiál a vlastnosti budou zřejmě obdobné.

www.jofama.cz/pictures/cyklope1b.jpg

Doufám, že budou k vidění a omakání na výstavě v Praze, třeba i s pěknou výstavní slevou Wink
BMW GS = stroj na radost

buboGS
Bundy
Přidané 24.01.2011 22:15

Chráničová vesta je určitě bezpečnější a (možná) i lepší řešení do tepla, než bunda, ale byl bych rád, abych odložil bundu a byl svlečený (třeba v restauračním zařízení), je mi milejší civilnější vzhled - nejsem žádný závodník. Jako případná varianta se mi líbí toto

www.jofama.cz/pictures/tribalb.jpg

nebo toto

www.forcefieldperformance.com/img/products/medium/2347_m.jpg

Forcefield to zřejmě dělá pro Jofamu, mají v nabídce obdobně řešené produkty...
BMW GS = stroj na radost

Renek
Bundy
Přidané 24.01.2011 22:15

to bubo : To že oslňuje je jen dobře, aspoň jsi k nepřehlédnutí. thumbs up Co jsem začal jezdit na bramboře tak se stalo moderní že mi tam naschvál vjíždějí. Kámoš co jel za mnou nechápal. Za jednu nicotnou vyjížďku 5 x nasprosto. V téhle banánové republice se to začíná stávat národním sportem.

Jak tak vidím, chvíli budu hoodně přemýšlet a pak stejně skončím u té R3P. Toho halogenu je škoda, kdyby to byla plnohodnotná bunda s větráním tak bych se nerozmýšlel.

itchy
Bundy
Přidané 24.01.2011 22:21

Registrace: 06.06.09
Renek napsal:
to bubo : To že oslňuje je jen dobře, aspoň jsi k nepřehlédnutí. thumbs up Co jsem začal jezdit na bramboře tak se stalo moderní že mi tam naschvál vjíždějí. Kámoš co jel za mnou nechápal. Za jednu nicotnou vyjížďku 5 x nasprosto. V téhle banánové republice se to začíná stávat národním sportem.

Jak tak vidím, chvíli budu hoodně přemýšlet a pak stejně skončím u té R3P. Toho halogenu je škoda, kdyby to byla plnohodnotná bunda s větráním tak bych se nerozmýšlel.
Urcite s tou R3P budes spokojenthumbs up
BMW GS 1200 adventure

Renek
Bundy
Přidané 24.01.2011 22:26

to itchy : Bohužel se mi líbí víc ta tmavá, na té světlé mi vůbec nejede ta modrá, takže mám z té černe do slunce trochu obavy.

buboGS
Bundy
Přidané 24.01.2011 22:41

Renek napsal:
to bubo : To že oslňuje je jen dobře, aspoň jsi k nepřehlédnutí.

Dobře to není - oslňovala mojí spolujezdkyni, že to nebylo k vydržení a nakonec jsem musel vestu dát dozadu na rolku. Jak se odráželo sluníčko z té blízké a velké plochy, tak nepomohly ani brýle či sluneční clona - šlo to pod okrajem do očí.

Jinak jo, viditelnosti není nikdy dost, souhlasím - proto o té bundě uvažuji jako o lepším, prodyšném nepromoku. Zatím používám tuhle pláštěnku, ale je vždycky zevnitř mokrá, jak se sráží odpařovaný pot.

www.univers-passion.com/742-939-large/surveste-moto-fluo-etanche-bering.jpg
BMW GS = stroj na radost

buboGS
Bundy
Přidané 24.01.2011 22:45

Renek napsal:
to itchy : Bohužel se mi líbí víc ta tmavá, na té světlé mi vůbec nejede ta modrá, takže mám z té černe do slunce trochu obavy.

Já mám R2P a spokojenost. Manželka má Halvarssons v černé, v srpnu v alpách já v pohodě a ona přehřátí organizmu. R2P větrá fakt dobře (hlavně bunda, kalhoty už tolik ne) a barva také jistě sehrála svoji roli.
BMW GS = stroj na radost

buboGS
Bundy
Přidané 24.01.2011 22:57

Renek napsal:
to bubo : kdyby se jí doplnilo chrániči ( loketní, ramenní ), páteřák mám, myslíš že by se na léto dalo? Ten materiál je prodyšný???

Na léto prodyšná by byla dobrá třeba tahle (výrobce)

www.olympiamotosports.com/bushwacker/2010_bushwhacker04.jpg

nebo tahle

www.olympiamotosports.com/airglide/2010_airglide06.jpg

akorát je sem nikdo zatím nevozí a je to systém s vyndávací membránou dovnitř. Pláštěnka navrch (z membrány?) se mi po zkušenostech jeví jako praktičtější a TT se Stadlerem to už vědí taky Wink
BMW GS = stroj na radost

itchy
Bundy
Přidané 24.01.2011 23:07

Jo ale ta od TT bude pekelne drahahmm!
BMW GS 1200 adventure

buboGS
Bundy
Přidané 24.01.2011 23:18

To jo, pro mě to je cenově mimo... Ale myšlenka to je správná - pláštěnka patří navrch.
BMW GS = stroj na radost

itchy
Bundy
Přidané 24.01.2011 23:21

Maš pravduthumbs up
BMW GS 1200 adventure

vorel
Bundy
Přidané 25.01.2011 10:56

Registrace: 03.05.07
já mám chráničovou košili od Geneze a 3 roky slouží, počítej s tím že musíš mít pak o kousek věčí bundu a budeš z ní vyndavat protektory
říkám si hurikán

Renek
Bundy
Přidané 25.01.2011 14:15

ro bubo : jezdím zásadně sám, takže bych spolujezdce určitě neoslňoval. Ta olympia vypadá dobře, ale naslepo to někde kupovat nemíním.

Renek
Bundy
Přidané 25.01.2011 15:01

to bubo : Chráničová vesta je určitě bezpečnější a (možná) i lepší řešení do tepla, než bunda, ale byl bych rád, abych odložil bundu a byl svlečený (třeba v restauračním zařízení)....

Nevypydá to špatně, v ruce jsem to nikdy neměl, myslíš že to bude taky tak pevné jako ta chráničová souprava?

spea - ToM
Bundy
Přidané 25.01.2011 16:50

Registrace: 09.06.09
V loni na podzim jsem v 2B Moto zkoumal Halvarssons Optimal http://www.halvar...boziid=139. Neni to sice plnohodnotna "bananovka", ale ten ochranej prvek neni k zahozeni. A je propracovana do detajlu.
spea - ToM přiložený následující obrázek:

[45.57Kb]
Upravil spea - ToM dne 25.01.2011 16:53
R 1100 GS r.v. 1995
www.tomphotos.eu

www.tomphotos.eu
buboGS
Bundy
Přidané 25.01.2011 18:42

Renek napsal:
ro bubo : jezdím zásadně sám, takže bych spolujezdce určitě neoslňoval. Ta olympia vypadá dobře, ale naslepo to někde kupovat nemíním.

Naslepo to moc nejde, to je jasný...

Renek napsal:
Nevypydá to špatně, v ruce jsem to nikdy neměl, myslíš že to bude taky tak pevné jako ta chráničová souprava?

Živě jsem to neviděl, tak nevím, ale vypadá to celkem civilně, jen je k tomu nutné doplnit páteřák. Vzhledem k tomu, že to je těsně na tělo, tak by to mohlo být účinnější, než chrániče v bundě - ty se mohou při pádu pootočit nebo posunout a pak pomáhají a chrání jinde, než je potřeba...
Geneze prodává trikot s chráničema od Forcefieldu (myslím, že je to to samé jako ten Lindstrands) a tvrdí o tom, jak je to vzdušné a chladivé na léto hmm!

Pokud mi to vyjde časově, chci se jet podívat do Lipska na veletrh, tak tam snad něco uvidím - nebo pak v Praze.

Ta kompletní chráničovka od Forcefieldu taky vypadá docela dobře, ale Geneze ji v nabídce nemá...

Já to ale nejspíš vyřeším nějakou letní bundou s chráničema (případně je vyměním za lepší - KNOX, Forcefield) a navrch pořídím ten Halogen nebo Cyklop. Když bude zima, tak pod to termoprádlo, windstopper nebo softshell a mělo by to fungovat. Důležité bude sladit velikosti a střihy a pak už se jen objemově příliš nezvýrazňovat Shock
BMW GS = stroj na radost

buboGS
Bundy
Přidané 25.01.2011 18:52

Spea - ToM napsal:
V loni na podzim jsem v 2B Moto zkoumal Halvarssons Optimal http://www.halvar...boziid=139. Neni to sice plnohodnotna "bananovka", ale ten ochranej prvek neni k zahozeni. A je propracovana do detajlu.

Jo, nevypadá zle - taky jsem na ní koukal, ale:

1) Outlast je v létě na nic - přehřeješ se
2) Membrána je vevnitř - když bude proměnlivé počasí, budeš línej ji vyndávat/zandávat a přehřeješ se nebo zmokneš.
3) Je ČERNÁ - přehřeješ se (má sice TFL Cool systém, ale helpless)

tzn. do tepla (= v létě na jih od Liberce) nic moc - určitě super na jaro/podzim + body navíc za tu reflexní vestu. Zpracování se mi od Halvarssonu líbí - další body navíc thumbs up. Taky ji tuším zlevnili, mám pocit, že stávala okolo 15.000, což byla docela raketa, takže další body k dobru, ale na léto? Spíš nee
BMW GS = stroj na radost

Strana 2 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 41
Členové on-line: 1
Bono

Registrováno: 8,713
Nejnovější člen: patrin

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.45 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI