Jasan - máš pravdu...Vybíral jsem syntetiku, koupil jsem peří. Žena je spokojená, že má naducanou peřinku a já jsem rád, že se to vejde do kufrů. Srovnatelná syntetika byla snad dvakrát tak veliká, cena za peří taky...
Ale spacáky to jsou fakt parádní
BMW GS = stroj na radost
To verim. Mel jsem perovy jen kratce, ale za tu chvili, co jsem ho mel byl super...
Kdyz obcas nepotrebuji resit vahu a objem, vozim si "mastnacky" ovci perinu :-)
Dost záleží na materiálu jak vnějším, tak vnitřním. (bohužel se od toho odvíjí cena)
Peří má při slušném zacházení dlouhatanskou životnost. (vemte si, ajk starý máte doma peřiny) Na druhou stranu, když ho vykoupeš, pár dní se nevyspíš.
A jak peří, tak dutý vlákno... správně skladovat. Vždycky mě dostane, jak si někdo koupí spacák za x tisíc a pak ho má doma ve skříni v kompresáku a nejlépe pořádně staženým, aby mu nezabíral místo.
Upravil Efendi dne 25.01.2011 00:37
Yate Long De Luxe
Rozměr 198x66x3,8 cm http://www.bivaks...ongdeluxe/
Snad se jeste nekde prodava...
Na pul přeložit nejde...no, vlastně jsem ji takhle jednou taky sbalil.
Upravil paulik78 dne 03.01.2012 20:20
Ta TaR co sem dával bobus je moc pěkná. Zrovna dneska jsme vybírali pro přítelkyni a vzhledem k tomu, že jezdíme ve dvou, tak jsme vzali toto: http://www.rockpo...-6983.html.
Když jsem obě držel v ruce ve sbaleným stavu tak to byl fakt rozdíl. 800g proti 400g a 16x26 proti 10x28.
OVŠEM! Někde musí být ta úspora vidět a to je tloušťka, kde jasně vede ta levnější varianta 3,8cm proti 2,5cm.
Shrnuto/podtrženo, kdybych jezdil sám jdu do té levnější varianty a neřeším úsporu 1,5dl místa. Ve dvou je to jiný...
Mam predchidce tyhle a max spokojenost, velka pro mne akorat a mensi bych nechtel,3,8 uz docela pohodli, odolna spodni strana proti propichnuti....cena vyssi,ja kupoval v USA asi za pulku,ale to byl dolar za 14kc...dal bych za ni i to co tady stoji. http://www.quillc...large-1806
Tu ma moje pritekyne,jen klasickou velikost....je taky dobra,jen se pry nema prehybat napul(ale uz z vyroby prisla sbalena napul tak ji tak balime a nic se nedeje) a ma normalni spodni stranu-ne pogumovanou jako prolite. Jinak je to ale dost podobny. Mame je zatim asi 3 roky bez nejmensiho problemu.
Ahoj, jednoznačně karimatka Thermarest. Podle toho kolik dáš bude veliká ve sbaleném stavu, ale pokud nebudeš spát na sněhu je jedno jakou vybereš. Spacák jednoznačně péří v nějakém kvalitnejší látce. Cena vs výkon jednoznačně Warmpeace pro tebe 600 a spacák na celý život o třídu lepší, o trošku dražší Sir joseph od Rakoncaje. Jasná jednička co se týče materiálu, zpracování. Pokud budeš ješt něco potřebovat, napiš.
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
Já koupil Husky (přesnej typ nevim), je vysoká 5 cm a při balení se překládá napůl, stála cca 1500,- peněz.
Nicméně na Elefanty ti rozhodně doporučuju abys tam koupil balík slámy, kterej tam prodávaj (byť poměrně draze) a tim si podestlal pod stan. 100x lepší než jakákoliv karimatka. Výborný jako izolace a ještě si tim vyrovnáš stan do vodorovna, páč celý Elefanti jsou umístěný v bejvalym lomu, takže vodorovný místo je tam volný tak možná ve čtvrtek, pak už spíš šikmo... A přál bych ti aby se ochladilo a napadnul sníh, páč když je teplo, tak je to jako když kempuješ na zablácený motokrosový trati. Byl jsem tam 4x a to teplo bylo fakt nejhorší.
Adolf napsal:
Já koupil Husky (přesnej typ nevim), je vysoká 5 cm a při balení se překládá napůl, stála cca 1500,- peněz.
Nicméně na Elefanty ti rozhodně doporučuju abys tam koupil balík slámy, kterej tam prodávaj (byť poměrně draze) a tim si podestlal pod stan. 100x lepší než jakákoliv karimatka. Výborný jako izolace a ještě si tim vyrovnáš stan do vodorovna, páč celý Elefanti jsou umístěný v bejvalym lomu, takže vodorovný místo je tam volný tak možná ve čtvrtek, pak už spíš šikmo... A přál bych ti aby se ochladilo a napadnul sníh, páč když je teplo, tak je to jako když kempuješ na zablácený motokrosový trati. Byl jsem tam 4x a to teplo bylo fakt nejhorší.
Chystám se tam poprvé...Díky za tip...Slámu jsem na fotkách viděl,ale že se tam dá koupit jsem nevěděl....
Jo a ještě jedna rada:-) Vem si nějakou prázdnou petflašku se širokym hrdlem, já to řešil nějakym Ice tea. Je to výborný na noční potřebu (malou!!!), páč tam celej den něco piješ, takže v noci se mi vždycky chtělo a vylejzat třeba do -15 z rozehřátýho spacáku, obout si promrzlý boty.... no prostě nic moc. Ta flaška je maličkost, ale dobrá. Jen to pak ráno nesplést s rannim čajem:-)
A taky jsou dobrý špunty do uší. Ty jsem používal normálně do uší:-)
Pokud si chceš počíst, tak koukni sem http://www.outdoo...&t=846 je to jako na každém foru, mezi spoustou balastu najdeš i užitečné informace :-)
Jinak bych kouknul třeba sem http://www.jurek....atky/elite
Mezi pěšímy cestovateli docela známá firma...
Přítelkyně je zmrzlejší, proto má zimní. já spal ve svém spacáku a na karimatce pod širákem při -3 C pouze ve funkčním prádlu a fleece mikině a rozhodně mi nebyla zima.
Od té doby, co používáme tuhle kombinaci jsem nikde problémy se zimou neměl. Upozorňuju, že nekempuju v zimě. Prostě na motodovolených. Vše je dohromady skladné a dá se ta vložka například použít v zablešeným hotelu. Abys nemusel spát v jejich peřinách.
Karimatku mám od Yate. Rozhodně bych nic tenčího než 3,8cm nekupoval. Pokud na tom máš spát 14 dní, chce to trochu komfortu.
V pohodě...?? Nebo je tam nějaký zásadní rozdíl proti třeba té T-a-r ProLite za 2800...?? že váží o pár deka víc a sbalená je větší mi nevadí....
Upravil zetor dne 04.01.2012 19:40