Šmarja to je kecůByl tam někdo tady z přítomnýchVíte že..používání toho nejstandartnějšího zdrav.materiálu, je tam několikanásobně potřebnější než, používání vody na spláchnutí v každý vaší domácnosti..Buďto tam pošlu, nebo ne a basta. Nebo...tady jde o klasické uvažování nás"čechů"..raději to vyhodím a nejlépe raději, si nechám provrtat koleno No nezlobte se někteří, přidal jsem jen svůj názor. Jammer..
NE
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Ja tam parkrat byl a videl sem ne moc hezky veci ... takze prachy pres Cloveka v tisni do Afriky posilam ...
Cesi si moc nedokazou predstvit jak to tam vypada ...
... po pr pobytech v Nigerri s nadsazkou rikam, ze to tam je uplne v pohode, jen si clovek musi zvyknout na to, ze kdyz zastavi ve slusnym aute na krizovatce, tak mu po aute lezou vychrtli mrzaci plny strupu .. ale jinak pohoda ...
... takze tahle iniciativa s lekarnickama je podle mne jednoznacne uzitecna a chvalihodna, a, omlouvam se, ten kdo se cpe u televize buckem a lemta u toho Pardala, tak je u mne proste chudak ...
vevis napsal:
Mozna je to mysleno tak,ze Pardal je levne pivo a bucek levne maso.Takze kdo pije Pilsner Urquel,ji bifteky a misto koukani na televizi treba cestuje po svete tak neni chudak ale borec.
on to asi Slavek myslel tak, ze to byva atribut tech, co delaji **** a nic je nezajima, nechteji nic menit atd...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hicks ... ac s ebou vetsinou nesouhlasim, tak ted jo ..
Samozrejme souhlasim s tim, ze ta akce by byla dotzena kdyby Adra udelala dohodu treba s benzinkama a lidi mohli odhodit ty stary rekarnicky treba tam ...
.. ale co uz ...
tim Pardalem sem mel na mysli symbol s**cek, ktery lidi klopej do sebe (sojova sunka z Lidlu, sejra co nevidel kravu, ... ) a tak ... proste spotrebak, hlavne ze se mame dobre a co se deje kolem nm je upr**le ...
Starou lékárničku si nechám,páč když se opravdu něco stane tak je obzvlášť v moto lékárně opravdu málo materiálu. Navíc co se na obvazech může pokazit když jsou vakuově zbalený. No a když budu muset něco použít tak to vemu z tý starý (nemám ale na mysli třicetiletý lékárničky). Ono totiž potom policajty nezajímá jestli jsem poskytnul před půl hoďkou někomu první pomoc,ale mnohem víc je zajímá jestli mám lékárničku kompletní a pokud ne tak kolik mě za to napaří.
Takže za mě žádná Afrika,když se to může hodit třeba mě samotnýmu. No a až uznám za vhodný tak to mrsknu do popelnice
Pardála nechlastám páč k domácímu bůčku upřednostňuju domácí pálenku
Jedu? Tedy žiju!
Jasně, ona ta lékárnička v popelnici a pak ve spalovně udělá větší službu než v Africe. Taky je to levnější, bo popelnici mám většinou u baráku a hodím to tam cestou do práce. Nemosím tudíž jezdit na poštu nebo sběrné místo...
Kvalitu materiálu v lékárničkách nechám na posouzení odborníkům, ale obecně je známo, že ikdyž je obvaz "prošlý" jen podle datumu, pořád je nějakou dobu sterilní a užitečný. To, že legislativa rozhodne o další nevhodnosti lékárničky jako celku neznamená, že nemůže být dále užitečná. Za mě prostě ANO, dobrá myšlenka.
kačeR1100GS
Tak výborné!!!!!Shoda že je to dobrá akce a Vevis vysvětlil také vše a má opodstatnělé pochyby s kvalitou obvazu......Serme na házení lékárniček do popelnic, což ani Vevis nechce a odnesme kdo má lékárničku tam kam myslí že je potřeba.Kdo nemyslí že je tam potřeba, tak ji hoďte do té popelnice a neventilujte to tu.Nenaserete ty, kdo ji do té popelnice nehodí
Vevis napsal:Jsem se nedocetl v jedinem prispevku od lidi kteri neposlou lekarnicku do Afriky,ze se ji nekdo chysta hodit do popelnice!Tak to tady nikomu nepodsouvejte.
…A per to tam !!! Jak to pozoruju, zřejmě tady zmizelo pár příspěvků, ale taky se můžu mýlit. Vevis, kup si Visine a přečti si to tady znovu, kdo tady hází lékárničku do koše. No pěkně se to zvrhlo, ale díky komu??? Fakt stačilo..ANO, prostě, dobrý nápad..jak někteří píší, nebo..NE…jenže, to opravdu někomu nestačí a mele a mele a mele a diskutuje se už ani nevím vo čom…Tak tedy tádi dá di dáááá, tak se přidám Slunce v duši klucííí
Upravil Milan V dne 07.02.2011 21:07
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
Ohradil jsem se jen proti tomu..házení do koše..A přece hodil, ale nebudu žalobníííček A ty Visine a já klidně Gutalax
Milan V přiložený následující obrázek:
Jestli to nekoho zajima at si precte TOTO .
Nahodou to pise Kensky ekonom a prosi zapad,at prestane s rozvojovou pomoci.Staty,kam se nasypalo nejvic jsou na tom totiz nejhur.
Malej vytazek:
Zambie je dnes stejně chudá jako před čtyřiceti lety, a to ačkoli sem podle editora londýnského listu The Economist Roberta Guesta jen v letech 1980 až 1996 přiteklo 5944 milionů dolarů v grantech (nikoli půjčkách). Keňský ekonom James Shikwati proto požaduje zrušení veškeré pomoci, která je podle něj „strašlivá“ a rozvíjí země špatným směrem. Podobné hlasy se mezi africkými intelektuály ozývají stále častěji.
Tim nechci rict,zejim posilanim obvazu ublizime.Ale ja osobne nevim jestli tam nejaka firma nahodou obvazy nevyrabi a tahle akce ji nedostane do problemu?
PS: Ostatni svoje prispevky jsem smazal a vic to tu zas*irat nebudu.
Upravil vevis dne 07.02.2011 22:48
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Pokud se to rozhodnete poslat Prezimu a date to do velke obalky tusim max.tloustky 5 cm,tak se to necha poslat za prijemnych 18 kc!Musite ale duverovat poste,ze to neztrati,protoze je to bez dorucenky.
PS: Posilejte obvazy a naplasti! Na gutalax se sbirka zatim nechysta.
vevis přiložený následující obrázek:
[34.62Kb]
Upravil vevis dne 08.02.2011 16:01
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Tip: pokud je to materiál z jedné lékárničky, tak stačí i obyčejná velká obálka (bublinková je lepší, ale nemusí být), dobře zalepit a poslat obyčejně. To by mělo opravdu stát těch 18 Kč. Neposílejte to doporučeně - stojí to 2x tolik.
Připomínám, že sbíráme pouze chirurgické rukavice a obvazový materiál (obinadla, obvazy, gázové čtverce, náplasti a trojcípé šátky) v neporušených obalech. Materiál by neměl být starší než z roku 2006.
říkám to furt a na rovinu:z auto to buď dám na dílnu nebo to hodím do popelnice,nehodlám podporovat jednu zem,když v zemi původu je to nepoužitelné
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
jak jsem řekl, prohlídnu auto, vyndám 2 "neplatné" lékárničky a pošlu. na druhou stranu - než-li dávat ryby, je lepší ryby naučit chytat. Dílnička s malým dřevěným ručním stavem (nepotřebuju elektřinu) a pro potřeby vesnice může se naučit tkát z vláken nějaký ten materiál- zaměstnají se, nebudou dělat kraviny (kdo si hraje nezlobí).