Doc napsal:
ze situ Garmina jsem vyplnil formular [po zadani cisla garminu atd.] a vysledkem bylo, ze mam tedy pravo na zdarma upgrade a behem asi 2-3 tydnu vcera dorazilo postou z UK, takze logicky by to melo presne pasovat...? Nestras me!
Jenomze v prilozene priloze toho moc nepispou o postupu... proto mi neni zcela jasne, jak na to. Asi se to nainstaluje nejdriv do mapsoursu a potom odtud upgrade? A tedy nastavit tak, aby se zaskrtly vsechny mapy? Chci rici, ze pomoci mapsoursu jsem nainstaloval i Worldmap, ta se pri upgradu vymaze? basemap zustane?
dnes mam cas se tim zabyvat, musim rici, ze wizard je velmi jednoduchy a temer neni co zkazit [ma jedno dve divna mista, ne zcela pochopitelna, lae prekousal jsem se skrz to] a ted to zrovna probiha..
nejdriv se dela v prvni fazi "building image", tam prave jsem a potom asi prenos do gps.
drzte palce at to dobre dopadne, TT strasil o technikovi co se to podelalo, doufam ze ho nebudu nasledovat...
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
No dneska to instaloval další člověk a pokud se něco nezměnilo v poslední době, tak mu správný disk a správným postupem vyrobil "další" 278C úplně bez map. Zkoušel i ten postup s DOS skriptem, ten tam nacpal asi 45% a pak to stejně spadlo. Takže nic moc...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
No dneska to instaloval další člověk a pokud se něco nezměnilo v poslední době, tak mu správný disk a správným postupem vyrobil "další" 278C úplně bez map. Zkoušel i ten postup s DOS skriptem, ten tam nacpal asi 45% a pak to stejně spadlo. Takže nic moc...
no ja nevim, oficialni to neni, ale vsichni zaregistrovani majitele 278 tady v Nizozemi dostali email at neinstaluji, ze je to problem, ze to pada pri instalaci.
bohuzel v mojim pripade a v pripade dost lidi co ctu tady ( na holandskem) foru uz bylo pozde. zkousel jsem vsechno a az tohle mi pomohlo. takze jestli ma dotycny uz mapy pryc a nechce cekat at mi @ a urcite to klapne, ( ja mel pristroj uz venku na zkousku a vse funguje jak ma.
me to dobre dopadlo, vse OK, jenom jsem nemohl pochopit s tou registraci toho upgradu je trochu zmatek, ale pokusem-omylem jsem se nakonec pres to dostal
[pta se te zda mas 25kod, a presto ze ho mas -na CN( musis odpovedet ze nemas - nemas na tento upgrade -a spojit se s mygarminem a je ti dan v te chvili z z internetu kod, pad se to odemkne a potem teprve se vytvoreny image zacne soukat do GPS, no bylo to trochu na hlavu..]
konec dobry, vse OK, presun trval asi jednu hodinu a drive natazena Worldmap zustala v garminu nedotcena a aktivni jak pred upgradem. V mapsoursu ted mam oba navigatory a worldmap a na gps jenom CN2008 a worldmap [+ basemap samosebou]
Vse se presunulo bez problemu [vlatni presun jednoduchy a napoprve, pouze s tou registraci to bylo zamotane..]
mam taky UB ale 422...
dybysem to secko todle cet driv, tak bysem to ani raci nezkousel...ze stracu
no nic, to by mi tak schazelo, 14 pred cestou aby vyplivl garmin [kvuli ktere jsem ho kupoval...]
hlavne ze to dobre dopadlo, dle meho jde asi po posmeneny software, protoze ten upgrade existuje jiz par mesicu a ja mam asi jiz poupravenou verzi bud upgradu nebo z tech poslednich 278C bez CN2008 a treba maji novejsi firmware a proto to klaplo bez problemu. Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
TomeTT , muzes mi poslat ten file s BMW zastoupenim co jsme o tom mluvili...
je to jako POI a loaderem se to dela ano?
A jeste neco noveho... ted po te instalaci upgradu mam dole v zakladni liste bezici program "g" ktery po otevreni funguje jako wizard k tomu, co chces dat do GPS, route nebo POI a odkud, takze to tam driv nebylo a asi to patri do upgradu, abys nemusel pracovat zvlast s jinym loaderem, ...myslim
lukes@otenet.gr
Upravil Doc dne 13.04.2008 07:07
G-Start zruš. Je naprosto k ničemu. Stačí ho zavřít pravým tlačítem a on se zeptá jestli ho chceš spouštět automaticky příště...
Ten soubor ti pošlu, napiš mi mail ať na to nezapomenu až budu v práci u počítače.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
mail mas o o patro vys napsanej...
ale napisu ti i do prace
Upravil Doc dne 13.04.2008 12:54
ja dekuju, napsal jsem mail ten co uvadis tady v profilu, snad je to ten spravnej.
Tome doslo, ale budu mit cas az o vikendu, mozna uz ve stredu se tim zabyvat.
Jde to pomoci to 'g' programu? nebo toho hlavniho programu '...loader..'?
Tome, pouzil jsem klasicky loader [ted jsem [pochopil, ze "g" je vlastne jenom launchig utility pro blbe, jenom nastartuje laoder...pcha..], zadal jsem directory kde je file a byl vyzvan k odsouhlaseni nainstalovani do pristroje. Jestli se nemylim, slo snad asi o 630 bodu.... logicky to nainstalovalo OK, alespon tak me to informovalo o uspesnosti.
Pak jsem se chtel podivat na nektera mista, ktera ze to jsou [mel jsem radost ze 630 dealeru...] a hledam a hledam v menu [278] a nakonec jsem nasel pouze v pathu Find/Custom POI nekolik dealeru [je jazne ze pochazeji z tveho filu, je to napsano v horni casti obrazovky] ale je jich nejak malo.... pouze asi 50?????
Kde je zbytek? Nebo se jedna o omezeni v teto section? [custom points of int.?]
A a jeste neco... pokud pujdu path Menu/Menu a jsem v obrazovce co vidim GPS, route apod. v levem Tab - Track mam nahore 82% plne Active Track memory......
neslo tedy o tolik bodu, ktera jsem prenesl proto, ze v tom samem filu je nahrana i nejaka tvoje cesta? Nebo se mi proste plni pamet a za chvili se budou vymazavat prvni z tech starych bodu? Sice jsem jeste neserizoval nic aby to zanaselo waypointy, ale treba default jiz to tak je, takze pokud mam najezdeno s pristrojem jiz nejake kilometry, je tedy logicke, zew se to plni...
Upravil Doc dne 19.04.2008 19:51
Hele to je fakt divný. Já mám svojí 278C na CER rallye a tak to nevyzkouším ale do Zuma to jde 100% všechno. Zkus to otevřít normálně v mapsource a ulož je pod jiným názvem do GDB jestli tam není nějaký renonc. Pro jistotu smázni u všech (vyber všechny pomocí CTRL+A v levém okně) ikonu a dej tam nějakou obyčejnou tečku apod.
OK, zmena ke trochu lepsimu....
pomoci natazeni do mapsource a vyberu vsech transfer to device a potom jsem to nasel v Menu/Menu/Points [tam kde si ukladame sami nejaka mista na mape - a vsechny maji oznaceni "1"]
problemy:
1/ divne je ze v Find/ Custom POI zutava ta puvodni padesatka, ale alespon je to oddelene a je jasne, ze jde o BMW dealery, protoze
2/ Menu/Menu/Points jsem doposud vyuzival na nekolik standartnich cilu a jak se k nim dostat z ruznych mist z Aten - home, work apod. a ted tam mam celkem 654 pointu, dle abecedy vsechny dohromady a jedine podle znacky "1" muzes rychle rozlisit, ze jde o BMW dealery a ne o maji znacku]
Existuje zbusob aby se vsechny nacetly/objevily/prenesly do asi prehlednejsiho mista - cili mezi POI jak je jiste logictejsi? [A at to treba je v tech Custom, to by mi jiz nevadilo]
Upravil Doc dne 19.04.2008 20:20
tak a ted jsem v prdeli
pokousel jsem soubor zalozit jako gdb a potom ho otevrit jako gdb a poslat znovu.... vysledkem je freezy gps ve stavu ....transfering data..
nereaguje na zadny knoflik a ted musim cekat, az se vybije, zda potom v produ a novem zapnuti treba naskoci....