Nečetl jsem všechny příspěvky jestli to někdo už nezmiňoval, ale v časopisu Motocykl 2/2012 je test této helmy.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
mahomaho napsal:
Nečetl jsem všechny příspěvky jestli to někdo už nezmiňoval, ale v časopisu Motocykl 2/2012 je test této helmy.
Ahoj
zkoušel jsem na základě tvého doporučení sehnat a přečíst test, jenomže už je číslo 2/2012 staženo z prodejen. Myslíš, že bys mohl dát o tomto testu nějaké informace?
Uvex Enduro už mám druhou(první praskla po střetu s autem) a spokojenost.Pokud plexi neumyjete ze vnitř,nemlží se.Po delším používání nebo častém sejmutí plexi kvůli očisty(jde to velmi snadno) nedrží už toto pevně v zavřené poloze a turbulence vzduchu ho trochu otvírají..
Známej mi říkal, že starej model Uvex Enduro maj v praze v nějaky prodejně v ul. Papírnická, Praha 6 asi za 2300,- Kč. Jinak já helmu mám už asi tři roky a spokojenost, pelxi drží kde má a vše ostatní taky ok. Vlstně jedna věc tam byla... nahoře systém nastavení kšiltu je na ****, v turbolencích se šroubek povoluje, a plexi pak lítá. Vyřešil jsem to sekundovym lepidle a vlepil jsem do drážky kousek plastu z obalu na CD a už tři roky to funguje jak ma. U Tímto trpěly jen první serie starých modelů. Kámoš ma taky starší model, ale už to má vyřešené lépe.
Měl jsem přesně tenhle problém s plexi, z důvodu častýho prohazování za MX brejle.
Pomohlo to, že jsem pilníkem na řetězy do motorovky propiloval ty zoubky na plexi - už jsou zase š****tý a pak už jen stačí pohrát si s nastavenim uložení plexi. Na každý straně, když sundáš kšilt, je ten držák plexi chycenej dvěma šroubama a dá se s tim pohybovat do stran. Chvíli to trvá, ale když to člověk vychytá, je to zase jako nový.
KURDE !!! Přestalo mi to fungovat už asi po roce užívání, tak jsem to neřešil... Teď, když jsem jí čistil, tak jsem to omyl proudem vody, ale nastříkal jsem na to ještě anti-fog přípravek... Zkusím to doma znovu pořádně opláchnout, jestli to pomůže... Když ne, tak bude mít někdo kšeft...
Bohužel se mi taky cca po roce ta vnitřní vrstva zkrabatěla tak, že se přes ní nedalo pořádně koukat. Hloupý je, že si nevzpomínám, že bych ji nějak drhnul...
Musel jsem si pořídit nové - zkusil jsem tentokrát čiré (původní je kouřové) - dívá se přes něj příjemně.
Jenom doufám, že mi vydrží déle (déle a ještě déle...jako Orbitky )
Abych nezapomněl, nové plexi jsem koupil v Praze ve Vrbovce.
Měl jsem přesně tenhle problém s plexi, z důvodu častýho prohazování za MX brejle.
Pomohlo to, že jsem pilníkem na řetězy do motorovky propiloval ty zoubky na plexi - už jsou zase š****tý a pak už jen stačí pohrát si s nastavenim uložení plexi. Na každý straně, když sundáš kšilt, je ten držák plexi chycenej dvěma šroubama a dá se s tim pohybovat do stran. Chvíli to trvá, ale když to člověk vychytá, je to zase jako nový.