milosch napsal:
A ještě něco pro Petrse YouTube Video
Krásné video... včera jsme se vrátili ze Savojských Alp, tak jsem si to teď pěkně připomněl. My jsme projeli třeba La Asiette, Col du Parpaillon a větší část výjezdu na Sommeiller, tam nás bohužel zastavil pod vrcholem sníh.
Taky jsem minulej tejden proprášil několik alpskejch šitolinek, opravdu krásný svezení Ani bych se moc nebál zákazu vjezdu, já projetěl dva zákyhy vjezdu motorovejch vozidej a cyklistů a jednou dokonce i zákaz vstupu pěších Ale divil jsem se fest, když jsem na kopečku narazil na vojesnký cvičení. Myslel jsem si jakej to nebude průser, ale uplně v pohodě, velitel mi jen řek že se sem nesmí nabídnul mi sendvič a potom ještě vyfotil
[quote]Saturnin napsal:
Taky jsem minulej tejden proprášil několik alpskejch šitolinek, opravdu krásný svezení Ani bych se moc nebál zákazu vjezdu, já projetěl dva zákyhy vjezdu motorovejch vozidej a cyklistů a jednou dokonce i zákaz vstupu pěších Ale divil jsem se fest, když jsem na kopečku narazil na vojesnký cvičení. Myslel jsem si jakej to nebude průser, ale uplně v pohodě, velitel mi jen řek že se sem nesmí nabídnul mi sendvič a potom ještě vyfotil
Taky jsme měli smůlu při výjezdu k jedné pevnosti, ale taky byli velmi slušní...
milosch: mělo by to bejt na Pasubio, ale podle místních se tam na motorce nedalo vyjet, moje snažení mi překazili vojáci, takže nemůžu potvrdit ani vyvrátit.
Tak jsme v minulým týdnu dali Panoramicu a bylo to tam moc hezký. Žádnej drsnej off to teda neni, spíš hezká vyhlídka a příjemnej pocit divočiny v kombinaci s vysokou nadmořskou výškou. Což ovšem kazí, místy nově instalovaný plastový ploty na krajnici.
Víc k vidění na krátkým onboard videu z ruky:
YouTube Video
Dál, resp. předtím jsme taky trochu prozkoumali oblast ve Slovinsku kolem města a řeky Idrija, kde je zřejmě něco jako chráněné (ale veřejně přístupné) území. Naprostá většina silnic (desítky, spíš přes stovku km) jsou tam tedy šotolinky, ale doplněný o úpně nový dopravní značky i ukazatele. Vůbec je to tam neskutečně upravený a cesty jsou takový šotolinový dálnice - i když se místy i pěkně kroutí. Není to zrovna offrouďácká destinace úrovně Rumunska, ale pro někoho, kdo míří k jihu ve dvou, nebo na silničnějším obutí je to myslím zajímavý zpestření. My dali právě ve dvou na karoočkách a v plný polní odhadem tak 40-50km a byla to docela sranda.
morabo přiložený následující obrázek:
[130.12Kb]
Upravil morabo dne 11.07.2011 21:48
Maiali nel Fango!
Nevěděl jsem jak to nejlíp označit, tak jsem se pokusil za pomoci trasy v googlemaps, kterou jsem zhruba obehnal území který jsme projeli. Ale šotolinky jsou i okolo, jen už ne tak hustě a v takovým množství. Je to dobře vidět v nový Adriaroute, ale Mapsource mám kvůli reinstalaci PC momentálně jen v práci, tak to teď nemůžu zkontrolovat. Nevím kdy se tam k tomu dostanu a jestli bych si vzpomněl, tak to radši řeším takhle provizorně, abys věděl alespoň něco, nevím kdy vyrážíš...
morabo přiložený následující obrázek:
Taky jsem byli v Postojny jamě, krásný a fakt obrovský jeskyně kousek od hradu (mastnej vstup 22Euro, ale vyplatí se). Jede se tam kus vláčkem a točil se tam i Vinnetou
morabo napsal:
Jo a kdž už tam budeš, rozhodně stojí zato Klavže
Taky jsem byli v Postojny jamě, krásný a fakt obrovský jeskyně kousek od hradu (mastnej vstup 22Euro, ale vyplatí se). Jede se tam kus vláčkem a točil se tam i Vinnetou
Ty jeskyně potvrzuju, je to super a jsou obrovský !!! Ten vláček taky nemá chybu, vypadá to tam, jako malý nástupiště v metru a přímo v jednom dómu v jeskyni mezi krápníkama je stanice.
Upravil stepan dne 12.07.2011 09:20
Díky Morabo! Jedeme zítra. Vypadá to hodně zajímavě. Času máme dost, dali jsme si volnější program, tak to tam projezdíme co to půjde a prohlídneme i ten hrad, jeskyní atd.
Zdravím všechny. Jsem tu úúplně novej Sbírám na BMW první kilometry. Když budete mít někdo náladu, pošlete typ na nějaký ne moc náročný trasy. Rakousko by bylo ideál. Aby to nebylo moc daleko. Díky