800 za hodinu budem platit aj ja ale v Sk no a ak sa ti tato suma zda ako financny masaker tak zacni uz teraz predychavat ti sumy co budu pytat za pracu potom
O stavbách a s tím spojených věcech nechci radši nic slyšet. A až znova uslyším slovo "řemeslník", vezmu si rovnou pistoli...
Vystřídali jsme všechno možné - pražské, středočeské, jihočeské a několik firem z Opavy, Ostravy apod. Všechno stejná verbež. Hlavně aby člověk platil. Sice je třeba brána hotová tak ze 30% ale už se ptají jestli jim to nezaplatím "aby měli na výdaje". Děsný. O cenách materiálů vůbec nemluvím. Až mi příště někdo řekne, že je nějaký náš výrobek drahý, ukážu mu nerezový madlo ke dveřím za 5000Kč bez DPH nebo stříšku ke vchodu (2x hliníkový profil a ohnutý polykarbonát) za 20 tisíc
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak co jak to komu nakonec dopadlo ma vubec cenu řešit nějaké rozpočet ????
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
Má to cenu... Ve finále je to pak, rozpočet x2 ! Ověřeno osobně, když jsem stavěl, a od té doby asi 5x u mých kamarádú. A to, co napsal TomasTT, je slovo boží ...
Taky jak vidím osobu v montérkách a s zednickou lžící, je mi na zvracení. Od té doby, jak vidím někoho v montérkách se stopami po betonu či omítky, co si hraje na zedníka alias stavitele, neřeknu mu jinak, než-li "montérkovej škúdce" . Udělali mi ve sklepě novou omítku, samozřejmě šejdrem, a když jsem jim to vytknul, tak Škúdce argumetoval kontrem " ale šéfíku, ste nám neřekl, že chcete, aby ten roh byl rovnej ! " Fakt.
S tim tepelnym cerpadlem ... rikate ze vzduch-voda dela kraval ... jak velky? Nase vesnice je "mid of nowhere", takze tam je v noci dost klid a byl bych nerad aby to nejak rusilo nase absolutne tiche noci pod naprosto cernou oblohou s milionem hvezd jak kdyby to byly diry od spendliku ...
uvazuju o zmene topeni na baraku ... starej barak na vsi, zdi metr tlusty ... zatim topim akumulackama a peci ale to je dost na prd a financne peklo ...
tepelny cerpadlo se mi libi, bo u nas neni plyn, a nadrz na zahrade a plyn do ni je draha ... premyslel jsem cerpadlo s vrtem, bo budu muset asi i vrtat novou studnu ...
Kolaudoval jsem před dvěma roky. Přestavba středočeské stodoly na 6+1 a zázemí. 2x155 m2. Od té doby další 4 domy včetně projektů a dozorů. Pokud bude někdo potřebovat poradit apod. mohu nabídnout i své autorizační razítko. Jsem stavební inženýr. Jen se nestyďte!!
Vjetrnik napsal:
vzduch-voda = nejjednodussi system...hluk asi takovy, jak kdyz sepne ventilator u chladice motorky, ale to z GS nemuzes znat
metr tlusta zed stejne potrebuje zatepleni....a jeste vice strecha...aby jsi netopil panu bohu...
jinak doporucuji kombinaci teplovodniho vytapeni /radiatory/ a elektricke podlahovky pod dlazby /koupelna, kuchyn, WC.../
u sveho domu planuji doresit kombinaci propojeni nekolika zdroju a hlavne poridit agregat, az v roce 2012 dojde ke krizi a svet bude bez proudu......
No k tepelnýmu čerpadlu vzduch/voda můžu říct, že je sice nejjednoduší, ale taky nejmíň účinný, nejlepší je při zemních pracích dát okolo baráku kolektory, případně udělat vrt, čerpadlo vzduch/voda stejně za mrazu moc fungovat nebude.
Jinak co tady píšete o řemeslnících/zednících/atp. můžu jen potvrdit, stavím bytovej areál za půl miliardy v Praze a asi si pořídím bouchačku, a akždyýho, kdo bude něco ku.vit, tak zabiju ale to by mi na stavbě asi nikdo nezbyl
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Wing napsal:
Má to cenu... Ve finále je to pak, rozpočet x2 ! Ověřeno osobně, když jsem stavěl, a od té doby asi 5x u mých kamarádú. A to, co napsal TomasTT, je slovo boží ...
Taky jak vidím osobu v montérkách a s zednickou lžící, je mi na zvracení. Od té doby, jak vidím někoho v montérkách se stopami po betonu či omítky, co si hraje na zedníka alias stavitele, neřeknu mu jinak, než-li "montérkovej škúdce" . Udělali mi ve sklepě novou omítku, samozřejmě šejdrem, a když jsem jim to vytknul, tak Škúdce argumetoval kontrem " ale šéfíku, ste nám neřekl, že chcete, aby ten roh byl rovnej ! " Fakt.
no nejenže rovnej, ale i včas ..... vyhnat, a řvát na ně, že nejen že jim nezaplatíš, ale že ti maj zaplatit oni ...... a když jim nemáš z čeho vzít, tak mít alespoň křivej roh zadarmo
Vjetrnik napsal:
kolektory tesne kolem domu jsou zcela nevhodne....
zemni vrt = vodopravni rizeni = pul roku behani po uradech
tep. cerpadlo je stejne vzdy dobre delat v bivalenci...obvzvlaste vzduch-voda
Když stavíš RD máš rozkopanou celou zahradu, čili po zahradě, zemní vrt si uděláši bez vodoprávního řízení, kdo ti dokáže, že tam máš vrt? ..... teda pokud nemáš agresivní sousedy
Vjetrnik napsal:
to Tom_P: ano, jsi Cech...a dane platis? ze se vubec ptam...
jsem, a .......... daně platím, bohuže, souvisí to s vrtem na zahradě?
Není myšlen český národní sport? "Ojebat" všechno, "vyjebat" s každým. ???
To nedělám 80% příjimu stejně daním jako zaměstnanec, tam toho moc člověk "neojebe"
Vjetrnik napsal:
kolektory tesne kolem domu jsou zcela nevhodne....
zemni vrt = vodopravni rizeni = pul roku behani po uradech
tep. cerpadlo je stejne vzdy dobre delat v bivalenci...obvzvlaste vzduch-voda
Když stavíš RD máš rozkopanou celou zahradu, čili po zahradě, zemní vrt si uděláši bez vodoprávního řízení, kdo ti dokáže, že tam máš vrt? ..... teda pokud nemáš agresivní sousedy
Ty Tome,když stavíš bytový komplex za půl miliardy, jak zdůvodníš vrtnou soupravu na zahradě? To také nějak okecáš?
a zdůvodňovat komu? vrtná souprava na vrt pro tepelný čerpadlo je na tatře 815 ....... kdo to pozná
Po zkušebnstech z Prahy vím, že evidentně bez stavebního povolení uprostřed Prahy postavím eifelofku ...... ale jakmile do ní budu chtít revizi hasičskej přístrojů, tak na to někdo z úřadů příjde ..... prostě z technickýcho hlediska bych si tepelný čerpadlo vzduch voda nepořídil .... mít na zahradě potok, dám voda/voda, a jinak bych šel do země/voda ..... když nemám možnost (malá zahrada, nebo rekonstrukce, a nechci zvorat zahradu), tak líp zateplím, pořídím kvalitní kotel a návratnost je lepší jak u TČ.
Upravil Tom_P dne 30.01.2009 21:24