Používám klasiku pěnu. Je ihned k použití, nařežu si na ní v klidu chleba, lehnu na pláži, v lese pod širákem, neřeším co je pode mnou....atd..
Nafukovačky jsou těžký, nespolehlivý, málo univezální a musím se o ně starat.
Kupoval jsem kdysi značkový foukačky v Hudáči (tenkrát snad 2000,-/Ks)a po 2 letech používání jsem se ráno začal probouzet na zemi. Únik jsem ale nikde nenašel. Takže moje zkušenosti jsou negativní.
Dakar 650, HusaberG
Mám asi dva roky Husky samonafukovačku, tl. cca 2,5 cm,fuguje OK, neuchází ale byla by dobrá nějaká protiskluzová úprava - občas (Machov, Třpytka, Šumava) se probouzím částečně vedle ní..
Až doslouží pořídím o něco tlustější..
Upravil bluesbery dne 07.03.2011 08:47
bluesbery napsal:
Mám asi dva roky Husky samonafukovačku, tl. cca 2,5 cm,fuguje OK, neuchází ale byla by dobrá nějaká protiskluzová ůprava - občas (Machov, Třpytka, Šumava) se probouzím částečně vedle ní..
Až doslouží pořídím o něco tlustější..
Belmondo to bych nesváděl na protiskluzovou úpravu že ležíš jinde,ale na stav v jakým jdeš spát.
To máš to samý když si někdo.... postaví stan,jde si do něj schrupnout a on mu spadne na hlavu.tak to přece není tím že by to špatně postavil ale tím že má fajn kámoše
Ahoj, dle mého nejlepčí co je na trhu http://www.vertic...nguageID=1
Upravil aldisek dne 07.03.2011 09:25
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
Aldo : za 4tisíce koupim sadu pneumatik a ještě mi zbyde na pívo
Mr.GS : o té prodejně jak píšeš jsem už taky přemýšlel.Kdysi dávno jsme tam kupovali stan a do dnes slouží.
Starosta : bohužel,tohle v práci nefasujem.Máme pouze klasickou pěnovku,se kterou jsem opravdu spokojený,ale je dost neskladná...
Bluesbery : nic si z toho nedělej,v Machově se probouzím pravidelně mimo karimatku i mimo plážový lehátka
Mikiberg : už několik let vozim Bundeswehrovou skládací karimatku (dá se krásně složit do obdélníku,akorát na rozměr kufru,ale je už dost "vyleželá",tak proto sháním něco pohodlnějšího.
Upravil Kubrt dne 07.03.2011 10:20
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Já jsem pěnovkář. Jestli mám koupit nafukovačku za 3-4 tisíce, tak radši koupím špičkovou pěnovku a za zbytek spacák. Jistota, že budu spát ráno tak jako večer, klid, protože nemám co reklamovat, klidně ji můžu nechat přivázanou na motce a nikdo ji nešvihne.
Tady z webu: Pro samonafukovačku je nebezpečné skladování v teple, zejména na prudkém sluníčku, kdy může dojít k delaminaci. Projeví se vyboulením v místě odlepení textilie od pěnové hmoty. Proto se vyvarujte skladování karimatky za oknem (auto), zrádné je také její připevnění k batohu, kdy navíc hrozí i její mechanické poškození. Životnost prodloužíte otevřením ventilu nejen v domácím skladu, ale také ve stanu, který může být pro samonafukovačky s uzavřeným ventilem v letních dnech osudným.
A dobrá rada od kamarádů outdooráků: Jestli si chceš spolehlivě odpálit nafukovačku, dej ji poloviččce na opalování na pláž, za odpoledne ji maš v pr.
Aldo : za 4tisíce koupim sadu pneumatik a ještě mi zbyde na pívo Grin
Když to bereš takhle tak máš recht. No nevím jak se ti na motroku vejde 6cm tlustá pěnovka i když u tebe je všechno možný
Mám sedm let starou Therm-a-rest Prolite a absolutní spokojenost. Teď je nová verze PRO, nepatrně dražší (asi o 200Kč tuším) a má mít lepší izolační schopnosti. Pro mě bylo zásadní najít model, který jde složit napříč kufru a sám jsem překvapený, že je pořád bezvadná a nikde se neudělala boule apod. Kamarádi mění různé jiné značky každou chvíli, možná dali za různé OEM číny prodávané u nás pod jmény outdoorových shopů v součtu víc, než stála ta thermarestka..
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
moje zkusenosti taky nic moc. Vyzkouseny asi 4, ne zrovna levne a pokazde celkem rychle nejaka zavada. Tezko najit opravdovou kvalitu
I cesta je cíl!
Dračice F800GS a obývák s postelí VW Sharan
HTC - HSPL,flash ROM, odemykani map TT
Já mám Rock Empire Comfort, je trošku menší, než bych potřeboval, ale co se týče komfortu spaní, tak maximální spokojenost...louka samej drn, hrb, díra a spinkal jsem jak nemluvně... mě přišla na 1390kč v HUDY
Barva Modrá
Rozměry 183x51x3,8 cm
Hmotnost 870 g
Vnější materiál Polyester 75D
Vnitřní materiál Polyuretan
Obal (max.rozměr) 14x26 cm
Jezdím tak, jak umím...
Tady souhlasím s Tomášem. Nafukovačky používám od roku 1996 a každý rok jsem se zabýval reklamací, prostě nevydržela. Závady stejné co tu popisujete. Podotýkám, že jezdíme bivakovat do skal, léto, zima. Termarest jsem si koupil v US, protože mě Y... po několikáté vyšplouchla. Mám mám ji už 8 let a je stále jako nová. Souhlasím, že si s ní nepůjdu lehnout k ohni, ale ani to nemám zapotřebí, nikdy ani v -10 jsem zimu od spoda necítil. Takže asi tak.
Jen bych doplnil, že jsem vloni spal v Maroku pár nocí na 4cm od Colemanu a ve srovnání s mojí starou 2.5cm thermarestkou to zase tak velký rozdíl v komfortu nebyl. Každopádně zabalená byla přesně 2x větší. Jinak to pochopitelně přifukuju pusou, prý se to nemá dělat ale nedovedu si představit, jaké to může být spát jen na té poloprázdné. Takže já to nafukuju fakt pořádně a nikde se nic neodlepuje, možná jsem měl jen štěstí - nevím.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
to TomášTT : ta sbalitelnost přehnutím je výhoda... To je taky jeden z mých požadavků.
Pro všechny : je nesmysl balit nafukovačku přehnutím,pokud v popisu není napsáno jinak? Nebo musim striktně dodržovat jen balení rolováním? Pokud se musí dodžet balení jako spacák,tak to se podstatně zmenší výběr.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Uz jsem to tady nekde psal. Prvni Therm-a-rest jsem kupoval cca v roce 2000 a boule se mi na ni udelaly min. rok. A to sem ji daval behem tech let docela sodu. Nekolikrat lepena, valeni na slunicku, i do vody sem ji vzal a pod. Podle me ji nejvic vadi,kdyz se necha zbalena doma v tom kompresaku. Vubec sem neresil co koupit a mam dalsi Therm-a-restku. Tentokrat ProLite Plus.
R1100GS
Je to tak jak píšeš, pokud není přímo napsané, že ji můžeš přepůlit, nedělej to. Jde o to, že tzv samonafukovačka je z několika vrstev a přehnutím, nafouknutím pusou ji můžeš poškodit. 50% reklamací je, že ji přefoukneš ... prostě ten tlak, ohyb to lepidlo neudrží. Ostatní je poškození ventilu. Ta karimatka co jsem posílal je nafukovačka, ne samonafukovačka. Tu jako jedinnou, když nepočítám nafukovací lehátko , můžeš nafouknout pusou a nic neriskuješ ani nesnižuješ ztrátu izolace.
kaspar napsal:
Uz jsem to tady nekde psal. Prvni Therm-a-rest jsem kupoval cca v roce 2000 a boule se mi na ni udelaly min. rok. A to sem ji daval behem tech let docela sodu. Nekolikrat lepena, valeni na slunicku, i do vody sem ji vzal a pod. Podle me ji nejvic vadi,kdyz se necha zbalena doma v tom kompresaku. Vubec sem neresil co koupit a mam dalsi Therm-a-restku. Tentokrat ProLite Plus.
Máš uplnou pravdu, skladovat se má s otevřeným ventilem a rozbalená
Aldo díkes! V tom případě je asi vyřešeno
Upravil Kubrt dne 07.03.2011 17:17