jencekgs napsal:
Bubo jak moc do ní táhne do zavřené?? Jde mi o to aby mi v zimě neumrzla brada.
Jinak se mi ten systém líbí moc. Já jezdím skoro pořád s otevřeno i když se to nemá
tak mi to přijde jako super řešení.
Jak moc do ní táhne do zavřené? To nevím, mám ji pořád otevřenou
To ale fakt, i na podzim (28.10.), když jsme jeli na Rujánu, jsem to měl skoro pořád překlopené dozadu...
Jezdím přes rok s tubusem na krku a pokud není vedro, tak si ho dávám přes bradu a uši, aby spodem netáhlo - perfektní, i když je vyklopená. Jaro a podzim vozím kuklu Coldkillers - naprosto v pohodě. V zimě se občas začne mlžit - chce to nechat milimetrovou mezeru - plexi vysunout do první polohy, pak je to OK. V podstatě to zavírám jen při dešti (abych ochránil mikrofon) a při rychlé jízdě, když je chladno. Jinak pořád s otevřeným hledím jako správný rytíř bez bázně a hany
BMW GS = stroj na radost
Bol som minuli tyžden v Touranbike PP na nakup nepremoku tak, som si presondoval nejake ešte neskusene prilby takže ako prva bola Nolan 103 a za tie peniaze jednoducho des, presne ako hned na začiatku o tom piše KIM. V obchode mi povedali že, ich už ani nebudu objednavat lebo za tu cenu je nepredajna, ja by som ju nekupil ani keby bola zadarmo. Dalšia bola C3 v mojej oblubenej signal Yellow farbe, proste ina liga aj proti mojej stavajucej Lazer Paname v ktorej zaživam muky ako Kim v Nolanke, v stredoveku mali na mučenie španielsku botu a ja mam na to same Lazerku XL ktora sa mala podla predajcu časom trochu roztiahnut, ale houby sa roztiahla. Takže vačšinu jazdim s mierne uvolnenou vyklapacou častou lebo ked to cvaknem na pevno tak, mi začne stredovek.*pissed* Aj ked na C3 trošku haprovalo zacvakavanie zamku pri uzatvarani, nebolo počut cvaknutie ako pri inych prilbach čo ma nutilo trochu viac zatlačit na bradu a tym padom sa prilba už posuvala na hlave z čoho som nemal dobry pocit. Prisudzoval som to tomu že, je to ešte nove nezabehnute a že, to pojde časom určite lepšie. No tretia prilba čo som skusil bola pre mna viacmenej šok a to v dobrom slova zmysle .http://www.touran...-30-s.html Značka o ktorej so doteraz ani nevedel ma prekvapila uživatelskym komfortom aky som pocitil skor pri C3 ako pri prilbach v nižšej cenovej triede, nemyslim LS-2 ale skor v cene do 300,-eur. Pripadala mi skor ako nejaka podarena kopia spominanej Schubertky, dokonca aj hmotnost bola skoro identicka taktiez ako aj priprava na interphone plus dokonale utesnenie v oblasti krku. Najvačši kandidati v mojom uzkom vybere budu aj tak asi iba C3 a SHOEI. Tu prilbu čo som skušal ako poslednu Bayard tak, o nej uvažujem ako o prilbe pre kočku-batožček nakolko k modelom ako LS-2 volaako nemam doveru a Shark Evo odmietam kvoli jej nepraktičnosti, pretože ja vyklapam dost často prilbu a to Sharkovske prevedenie nieje asi moc dobre prevadzat počas samotnej jazdy, aj ked samotny vzhlad mi skor pripomina božskych vojakov z Hviezdnej brany. Otazka na zaver panove, pozna niekto z vas tu konkretu prilbu osobne? Ak ano tak prosim poreferujte, dakujem
Upravil JRM66 dne 10.10.2012 22:22
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
JRM66 napsal:
Bol som minuli tyžden v Touranbike PP na nakup nepremoku tak, som si presondoval nejake ešte neskusene prilby takže ako prva bola Nolan 103 a za tie peniaze jednoducho des, presne ako hned na začiatku o tom piše KIM. V obchode mi povedali že, ich už ani nebudu objednavat lebo za tu cenu je nepredajna, ja by som ju nekupil ani keby bola zadarmo. Dalšia bola C3 v mojej oblubenej signal Yellow farbe, proste ina liga aj proti mojej stavajucej Lazer Paname v ktorej zaživam muky ako Kim v Nolanke, v stredoveku mali na mučenie španielsku botu a ja mam na to same Lazerku XL ktora sa mala podla predajcu časom trochu roztiahnut, ale houby sa roztiahla. Takže vačšinu jazdim s mierne uvolnenou vyklapacou častou lebo ked to cvaknem na pevno tak, mi začne stredovek.*pissed* Aj ked na C3 trošku haprovalo zacvakavanie zamku pri uzatvarani, nebolo počut cvaknutie ako pri inych prilbach čo ma nutilo trochu viac zatlačit na bradu a tym padom sa prilba už posuvala na hlave z čoho som nemal dobry pocit. Prisudzoval som to tomu že, je to ešte nove nezabehnute a že, to pojde časom určite lepšie. No tretia prilba čo som skusil bola pre mna viacmenej šok a to v dobrom slova zmysle .http://www.touran...-30-s.html Značka o ktorej so doteraz ani nevedel ma prekvapila uživatelskym komfortom aky som pocitil skor pri C3 ako pri prilbach v nižšej cenovej triede, nemyslim LS-2 ale skor v cene do 300,-eur. Pripadala mi skor ako nejaka podarena kopia spominanej Schubertky, dokonca aj hmotnost bola skoro identicka taktiez ako aj priprava na interphone plus dokonale utesnenie v oblasti krku. Najvačši kandidati v mojom uzkom vybere budu aj tak asi iba C3 a SHOEI. Tu prilbu čo som skušal ako poslednu Bayard tak, o nej uvažujem ako o prilbe pre kočku-batožček nakolko k modelom ako LS-2 volaako nemam doveru a Shark Evo odmietam kvoli jej nepraktičnosti, pretože ja vyklapam dost často prilbu a to Sharkovske prevedenie nieje asi moc dobre prevadzat počas samotnej jazdy, aj ked samotny vzhlad mi skor pripomina božskych vojakov z Hviezdnej brany. Otazka na zaver panove, pozna niekto z vas tu konkretu prilbu osobne? Ak ano tak prosim poreferujte, dakujem
doteď Schubert C3 super, teď Shoei Neotec, najeto v ní cca 12000 km, ještě větší super.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
A já koupil sobě i ženě Nolan N104 a jsem spokojenej . Netáhne,nefouká,ouplně f poho. Každý den 120km . Dnes bylo -2 a necítil jsem žádnej ofuk. Bez mlžení. Fakt dobrá-za ty prachy , tuším 6500,-
Ano, potvrzuji Nolan N 104 dobrý.Také jsem ji minulý týden koupil a zatím spokojenost. Přítelkyně N 90, zatím nejeto, ale N 104 má víc místa na mikrofon.
BMW R 1100GS vzor kačer
Dneska mi dorazil nový Evoline 3. Paráda :-)
Lehči, lépe fungující, hezčí....
Udělal jsem si radost a těším se na krocana, až ji projedu :-)
BMW GS = stroj na radost
buboGS napsal:
... to zní zajímavě, chtěl jsem jet na Krocana (mám to za rohem), ale širší rodinný výlet v Českém ráji, nicméně bych ji u Tebe rád zkouknul, tak holt někdy jindy....třeba na jaře 2013
www.jantruhlar.cz
JRM66 napsal:
...Shark Evo odmietam kvoli jej nepraktičnosti, pretože ja vyklapam dost často prilbu a to Sharkovske prevedenie nieje asi moc dobre prevadzat počas samotnej jazdy....
Není to vůbec nepraktické, stačí na to v levé ruce šroubovák, v pravé kombinačky a během 20 sekund je přílba připravená k otevřeni. Někdy se to povede i za jízdy a tak nemusím ani zastavovat. Protože jsem se to po pěti letech už docela naučil, tak jsem si i přes tu NEPRAKTIČNOST tu přilbu koupil znovu...
Ba ne, dělám si legraci.... Jestli něco na té přilbě stojí za nákup, tak je to právě ten systém otevíraní. Jednou rukou za jízdy naprosto v pohodě a bez problémů. Fakt.
BMW GS = stroj na radost
buboGS napsal:
... to zní zajímavě, chtěl jsem jet na Krocana (mám to za rohem), ale širší rodinný výlet v Českém ráji, nicméně bych ji u Tebe rád zkouknul, tak holt někdy jindy....třeba na jaře 2013
Bubo,ne že bych ti záviděl. Už jsem po ní taky šilhal, víš, že jsem jejím zastáncem. Obsluha na jedna i v rukavicích. Jen je mi líto té staré, tak si ji ještě chvilku nechám.Tak si ji užívej a někdy někde.
Také přemýšlím o Schuberth c3 world glossy, jen by se mi více líbila v matném provedení, ale nevím, zda ji v matném provedení vůbec vyrábí.
Máte někdo zkušenosti se sluchátky interphone F5 v schubertce. Měl jsem je v nolan 102 a dost nepříjemně tlačili na uši. Ještě nevím, kde schubertku koupit. Nevíte nějaké dobré ceny, nebo třeba koik stojí u kluků v touratechu?
Když už jsme u těch přileb, něco proti mlžení by nebylo? pinlock nechci....
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
V létě jsem koupil vyklápěčku HJC R-PHA Max a jsem móóóc spokojený! Více info http://www.motork...p;hid=1700-----------------------------------------------------------------------------
Dříve jsem byl trochu namyšlený, ale teď už nemám chybu!
swat napsal:
V tom případě pomůže asi jen otevřené hledí a nebo mejdlíčko ze starý gas masky...
Tak nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem napatlal jarem na nádobí a vylestil papirovym ubrouskem . Zatím funguje.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Letos jsem koupil Shoei Neotec a jsem fakt spokojenej. Zkoušel jsem více helem, ale jak jsem nasadil tuhle, tak bylo rozhodnuto... Jak kdyby byla dělaná na míru... Za jízdy luxus, tichá, lehká a vůbec se nemlží...
Cena trochu vyšší, ale za to to stojí...
swat napsal:
V tom případě pomůže asi jen otevřené hledí a nebo mejdlíčko ze starý gas masky...
Tak nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem napatlal jarem na nádobí a vylestil papirovym ubrouskem . Zatím funguje.
Proč nechceš pinlog?? je to nejúčinější řešení.
Nicméně pokud ho opravdu nemůžeš (např. z náboženských důvodů ) tak si pořiď tenhle antifog,dokud jsem neměl pinlog tak jsem vyzkoušel mnohé včetně toho jaru co píšeš ale tohle opravdu funguje ze všeho nejlíp; nakapat několik kapek ,rozetřít prstem po plexi nechat odvětrat chvilku a přeleštit.
kim přiložený následující obrázek:
Už jsem si vybral přilbu (Shoei Neotec) a chci se zeptat, jestli je lepší koupit helmu teď nebo až na jaře ? A pak bych chtěl vědět, jakej do ní bude nejlepší komunikátor ? Díky